Thursday, March 31, 2011

Ο κύριος Νίκος Χατζηνικολάου θα μιλήσει για "Κρίση και Διανόηση" στην ΕΣΗΕΑ!!!





Η Εύα Λάσκαρη επανήλθε στο προσκήνιο αλλά αυτή τη φορά σε ρόλο DJ!


Συνήθως όταν κάποιος πάει σε ένα νυχτερινό μαγαζί που ξέρει ότι θα ακούσει λαϊκά τραγούδια δεν περιμένει σε καμία περίπτωση να δει... την Εύα Λάσκαρη με σέξι εμφάνιση σε ρόλο DJ!

Wednesday, March 30, 2011

Ο Θωμάς Μπακαλάκος!

Αφιερωμένο στον φίλο μου Θωμά Μπακαλάκο
Φίλος ο Τάκης Θεοδωρόπουλος, αλλά φιλτάτη η ΑΛΗΘΕΙΑ!
Δεν θα μπω στη διαδικασία ιδεολογικής ανάλυσης όσων ο συγγραφέας/δημοσιογράφος και πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου Τάκης Θεοδωρόπουλος αναφέρει στο κείμενό του που δημοσίευσαν ΤΑ ΝΕΑ (28/3/2011) με τίτλο «Άσμα ηρωικόν». Γιατί απλώς τα όσα γράφει ο φίλτατος Θεοδωρόπουλος δεν αντέχουν σε κριτική. Το ειρωνικό πνεύμα που διαπνέει το κείμενό του είναι βέβαιο ότι δεν θίγει τον μουσικοσυνθέτη Θωμά Μπακαλάκο. Ο καλλιτέχνης έκανε αυτό που πίστεψε ότι θα ήταν η δική του συνεισφορά στους πολιτικούς αγώνες.

Tuesday, March 29, 2011

Σιωπή! Πέθανε ο Ιάκωβος Καμπανέλλης...


Ησυχία, μη κάνετε θόρυβο, σιωπή!!! 
ΕΦΥΓΕ ένας μεγάλος Έλληνας...
Πέθανε ο Ιάκωβος Καμπανέλλης!

Ο σπουδαίος άνθρωπος, ο μεγάλος θεατρικός συγγραφέας, σμιλεύοντας στο θεατρικό του λόγο αυτό που του έλεγε η ψυχή του, μας έδωσε πίνακες αυθεντικής ελληνικής ζωής, όπου τα πρόσωπα προβάλλοντας την ατομική τους περίπτωση, απεικονίζουν  - και με εκπληκτική πλαστικότητα - την αγνότητά τους, αλλά και την ανάσα της δικής τους ψυχής. Κι ενώ μέχρι λίγο μετά τον εμφύλιο, το ελληνικό θέατρο ήταν πνιγμένο στη χνωτίλα του αστικού καθωσπρεπισμού και δουλικά αναμασούσε καθιερωμένα σχήματα, ήρθε ο Ιάκωβος Καμπανέλλης κι άνοιξε τις πόρτες, τις κλειδωμένες και σκεβρωμένες απ' τα χρόνια και στον θεατρικό σκηνικό χώρο ξαφνικά μπήκε αέρας καθαρός, δραματικά αναγκαίες χειρονομίες κι ένα σύστημα αναφοράς. Το ασυγκράτητο ξεχείλισμα της ψυχής του δεν έπαψε εδώ και δεκαετίες να αφομοιώνει και να μετουσιώνει τα παράγωγα της ιστορίας. Και κατάφερε να μας μπάσει στο θέατρο, αυτός ο προικισμένος με το αισθητήριο του θεάτρου. ("Δρώμενα", τεύχος 14, 1995).
Το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο!

Sunday, March 27, 2011

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την Κοινωνική Οικονομία

Εκτιμώ ως θετική την πρωτοβουλία του υπουργείου Εργασίας να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο για την θεσμοθέτηση της κοινωνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας. Δεν σχολιάζω το γεγονός της ελαχίστης συμμετοχής στην διαδικτυακή διαβούλευση, αφού ουσιαστικά 2-3 πολίτες συνεισέφεραν με τις απόψεις τους. Αυτό σχετίζεται με την άγνοια των πολλών και την έλλειψη ενημέρωσης. Φαίνεται ότι η κυβέρνηση θεωρεί πως όλοι οι πολίτες της χώρας κοιμούνται και ξυπνάνε μ’ έναν υπολογιστή στο χέρι!

Friday, March 25, 2011

25η Μαρτίου 1821... Οι θρύλοι, η αλήθεια και ο "παραδόπιστος" Κολοκοτρώνης...

  • Ακουσα χθες βράδυ σε εκπομπή της ΕΡΤ ["Το κουτί της Πανδώρας"] τον φίλο Πέτρο Τατσόπουλο, μεταξύ άλλων, να λέει για τον Θόδωρο Κολοκοτρώνη ότι ήταν ένας "παραδόπιστος" κ.λπ. Μπράβο ρε Πέτρο, τα κατάφερες! Τους τελείωσες όλους. Ετσι πια θα πορευτούμε στο μέλλον, γνωρίζοντας την "αλήθεια" τη δική σου και των ιστορικών.
  • Ευτυχώς, δηλαδή, γιατί δεν είχαμε καταλάβει τόσα χρόνια ότι βρισκόμασταν στο σκοτάδι. Αλλά, βέβαια, διαπίστωσα ότι μετά το "Σκάι" έρχεται και η ΕΡΤ με τον δημοσιογράφο Μπαξεβάνη (που παραδέρνει δημοσιογραφικά όπου χτυπάνε καμπανάκια, όπως αρκετοί από τους τηλε-αστέρες της εποχής μας) ν' ασχοληθεί με την Ιστορία μας και να μας διαφωτίσει τόσο ώστε να ξαναδούμε με άλλα μάτια αυτά που μέχρι τώρα θεωρούσαμε ανέγγιχτα. 

Thursday, March 24, 2011

Μέσα μαζικής ενημέρωσης: Ελευθερία ή ασυδοσία;

Διάβασα στην "Ελευθεροτυπία" ότι το πρόστιμο των 150.000 ευρώ που επέβαλε το ΕΣΡ στο «Κόντρα TV» μπορεί να θεωρηθεί από υπερβολικό έως και εξοντωτικό καθώς, από τη μια, πρόκειται για κανάλι περιφερειακής εμβέλειας και, από την άλλη, για παραβιάσεις της πολιτικής πολυφωνίας από τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας δεν έχουν επιβληθεί τόσο υψηλές ποινές. Πρόκειται μάλιστα για το δεύτερο τέτοιου τύπου πρόστιμο, σε μικρό χρονικό διάστημα, καθώς είχε προηγηθεί αυτό εναντίον του Extra για την προτροπή σε διαδήλωση έξω από το σπίτι του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη.

Friday, March 4, 2011

Αγνοήστε τους, γελειοποιήστε τους

  • Λυκούργος Λιαρόπουλος
  • ΤΟ ΒΗΜΑ:  03/03/2011 
Τη Δευτέρα το βράδυ παρακολούθησα την ενδιαφέρουσα εκδήλωση του ΙΣΤΑΜΕ με θέμα την επιστροφή της οικονομίας στην ανάπτυξη. Ο Μ. Χρυσοχοϊδης, ο Α. Ταμβακάκης, ο Γ. Στουρνάρας, ο Η. Μόσιαλος και ο Πρόεδρος των Νέων Επιχειρηματιών αναφέρθηκαν στην πορεία της χώρας προς την ανάπτυξη. Γυρνώντας στο σπίτι, σε βραδυνή τηλεοπτική εκπομπή ήταν καλεσμένοι ο κ. Σαχινίδης, ο κ. Παπαθανασίου και ο κ. Αλαβάνος. Όλοι, εκτός Αλαβάνου, έκαναν μία σοβαρή εκτίμηση της κατάστασης και πρόσφεραν ιδέες. Αυτός απλώς μας έδωσε ραντεβού για τις 26 Μαρτίου στο Σύνταγμα που θέλει να το κάνει Πλατεία Ταχρίρ, όπου, κατά δήλωση του, θα … διανυκτερεύει «μέχρι να φύγει η άθλια κυβέρνηση Παπανδρέου».