Friday, February 11, 2011

Εγώ το λέω "διαστροφή" - μας "δουλεύουν" οι γιατροί;

Οι γιατροί του ΙΚΑ αναφέρουν ότι θα διεκδικήσουν δικαστικά την κατοχύρωση του 20λεπτου χρόνου εξέτασης του ασθενή, προκειμένου να μην τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των ασφαλισμένων και να μην υποβαθμίζεται ο ρόλος του γιατρού του ΙΚΑ, ο οποίος -όπως τονίζουν- συκοφαντείται ως απλός συνταγογράφος!!!

Αυτό κι αν είναι διαστροφή. Δεν υπάρχει ασφαλισμένος του ΙΚΑ που να μην έχει υποστεί τη βαρεμάρα των γιατρών και εν πολλοίς την αδιαφορία τους. Κανείς και ποτέ δεν τους ανάγκασε να ξεπετάνε τους ασφαλισμένους/ασθενείς. Εχω άπειρα παραδείγματα γιατρών που "εξετάζουν" λες και κάποιοι τους κάνουν βασανιστήρια. Υπάρχουν ασφαλώς και κάποιοι γιατροί που νιώθεις την ανάγκη να τους φιλήσεις το χέρι διότι δείχνουν πραγματικά να κάνουν το καθήκον τους. 
Μακάρι, λοιπόν, να κατοχυρωθεί το 20λεπτο, ως χρόνος εξέτασης του ασθενή. Και τότε θα δούμε... Αλλά η δυστυχής αυτή επαγγελματική ομάδα, δηλ. οι γιατροί, φαίνεται ότι έχουν χάσει το παιχνίδι και δεν ξέρω αν το έχουν αντιληφθεί. Είχα ένα έκτακτο περιστατικό χθες και έφαγα τη μισή μέρα στο νοσοκομείο Συγγρού, όπου περίμεναν δεκάδες άνθρωποι για μια εξέταση. Πιστεύει κανείς ότι όλοι αυτοί τα είχαν με την κυβέρνηση; Λάθος! Με τους γιατρούς τα είχαν... Κι αυτές οι σαχλαμάρες που λένε οι γιατροί ότι δήθεν ενδιαφέρονται για την προάσπιση της δημόσιας υγείας, είναι κουραφέξαλα. 

Αυτός ο Βλασταράκος έχει καταντήσει αστείος, όπως αστείος έχει καταντήσει και ο Πατούλης που είναι δήμαρχος στο Μαρούσι και είναι ν' απορεί κανείς πώς δεν τον έχουν πάρει με τις κλοτσιές οι δημότες του -πότε ασχολείται με τα προβλήματα του Δήμου;; Τους είδαμε να γράφουν συνταγές στον κοσμάκη που πήγε απ' όλη την Αθήνα στο υπουργείο και έχουν την εντύπωση οι γιατροί ότι έκαναν θεάρεστο έργο! Δυστυχώς οι ίδιοι δημιούργησαν εικόνες τριτοκοσμικής χώρας και ήθελαν να παρουσιαστούν στους ασφαλισμένους/ασθενείς ως σωτήρες, κατηγορώντας την κυβέρνηση. Εντάξει, ας πούμε ότι έχουν γίνει λάθη από την κυβερνητική πλευρά. Ομως είναι μια κυβέρνηση που ψηφίστηκε από τον ελληνικό λαό για να κυβερνήσει και να κάνει μεταρρυθμίσεις και στον τομέα της υγείας. Τι θέλουν οι γιατροί -να συγκυβερνήσουν;; Την εικόνα ενός αστείου θιάσου παρουσίαζαν οι γιατροί που φορούσαν μπλουζάκια με την φωτογραφία του υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου.

Στόχος των γιατρών του ΙΚΑ σε συνεργασία και με άλλους ιατρικούς φορείς είναι να ακυρωθεί στην πράξη το νομοσχέδιο με προσφυγές στη δικαιοσύνη, αλλά και άλλες μορφές κινητοποιήσεων οι οποίες θα αποφασιστούν τις προσεχείς ημέρες. Τώρα, μας ικανοποίησαν! Ποια άλλη επαγγελματική ομάδα έχει σειρά... να ακυρώσει νόμους και να κηρύξει την ανομία;;;Τότε, τόσα χρόνια τι φωνάζουν όλοι ότι δηλαδή η διαφθορά έχει διαβρώσει αυτή τη χώρα; ΟΛΟΙ φωνάζουμε για κάποιους άλλους. Εμείς δεν φταίμε. Φταίνε οι άλλοι. Μιλάς με τους "άλλους" και σου λένε τα ίδια... Οταν τελειώσουν οι συντεχνίες με τις φωνές, αρχίζουν οι τζαμπατζήδες.

Tuesday, February 8, 2011

Γιατροί, αγρότες, διόδια, μπλόκα, Δεξιά, Αριστερά και πολιτικός παιδισμός

Φαίνεται ότι η πολιτική για τους ηγέτες της αντιπολίτευσης είναι ένα παιχνίδι για να "σκοτώνουν" την ώρα τους και να δικαιολογούν τα αρχηγικά πρωτεία. Γνωρίζουμε, άλλωστε με ποιο τρόπο έχει κάνει αντιπολίτευση στο παρελθόν η Νέα Δημοκρατία. Και ιδιαίτερα στο θέμα των καταλήψεων ή των κινητοποιήσεων των αγροτών. Και τώρα δείχνει να παραμένει κολλημένη στην τακτική που συνήθως ακολουθεί απέναντι στις κινητοποιήσεις κλάδων και επαγγελματικών ομάδων. Είναι και "μέσα" και "έξω". Από τη μια στηρίζει τα αιτήματα των αγροτών, κι από την άλλη διαφωνεί με τα μπλόκα στους δρόμους. Στα πεντέμιση χρόνια που ήταν στην κυβερνητική εξουσία, οι "αγρότες" που κατά κανόνα κινητοποιούνται, είχαν λουφάξει. Τώρα, το ξανασκέφτηκαν και είδαν ότι υπάρχει πεδίον δόξης λαμπρόν! Η Νέα Δημοκρατία κρίνει ότι δεν υπάρχει ολοκληρωμένη αγροτική πολιτική- δικαίωμά της! Κατηγορεί την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ότι δεν έχουν αντιληφθεί το μέγεθος των προβλημάτων και επενδύουν στον "κοινωνικό αυτοματισμό" αντί να λαμβάνουν μέτρα για την προστασία του αγροτικού εισοδήματος. "Μπορεί να διαφωνούμε με τα μπλόκα στους δρόμους, αλλά καταλαβαίνουμε απόλυτα τα αιτήματα και τον καημό του αγρότη, που δυστυχώς δεν μπορεί να καταλάβει ο κ. Παπανδρέου", αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ν.Δ. Δηλαδή, τελικά ποια στάση κρατάει η αξιωματική αντιπολίτευση; Θέλει να μας πει ότι δεν μπορεί να κουλαντρίσει τους συνδικαλιστές της;;;
Στο ζήτημα των γιατρών και των φαρμακοποιών. Κι εδώ κάνει τον Πόντιο Πιλάτο. Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι η συνδικαλιστική ηγεσία των γιατρών πρόσκειται στη Δεξιά και έχει κάθε λόγο να αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση. Με την ψήφιση, την Πέμπτη, του πολυνομοσχεδίου που ανοίγει καινούργιους δρόμους στον τομέα της περίθαλψης και γενικότερα της Υγείας, οι γιατροί σκέφτηκαν ότι κάπου βλάπτονται τα συμφέροντά τους και αποφάσισαν να κινητοποιηθούν. Η Ν.Δ. δεν σημφωνεί με την κατάληψη του υπουργείου από τους γιατρούς, αλλά μαζί τους τάσσεται ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου! Τελικά, αυτό που ζητούν είναι να συγκυβερνήσουν. Τι ωραίοι που είναι... Οι γιατροί επειδή νιώθουν ότι κάπου βλάπτονται, ξεσηκώθηκαν. Μη μας πουν ότι κακοπερνάνε! Αλλά, επιπλέον, μη μας πουν πως όταν πάει ο ασχαλισμένος στο ΙΚΑ, γίνονται θυσία! Εχω δει γιατρούς και γιατρούς... Προσφάτως  γιος μου που είχε πάει στο ΙΚΑ για κάποιο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε, μου έλεγε ότι εξοργίστηκε με τον γιατρό που του έγραφε κάποιο φάρμακο χωρίς να τον εξετάσει. "Είχα την αίσθηση ότι βαριόταν που ζούσε, ότι η παρουσία μου τον ενόχλησε, ότι..." Βεβαίως υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Αλλά λέμε ότι υπάρχει μια γενική εικόνα που απαξιώνει τον γιατρό στα μάτια του πολίτη. Και τώρα που με τις κινητοποιήσεις τους ταλαιπωρούν τους πολίτες, δεν μας έχουν δώσει να καταλάβουμε για ποιο λόγο διαφωνούν με το νομοσχέδιο...

Κοντά στην τακτική της Δεξιάς είναι και οι δυνάμεις της λεγόμενης παραδοσιακής αριστεράς. Αλλά μου είναι δύσκολο πλέον να ξεχωρίσω τους κουκουέδες από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα τελευταία χρόνια το ΚΚΕ έχει κηρύξει την ανυπακοή στο κράτος και τους νόμους. Οι κουκουέδες πιστεύουν ότι έχουν  την μια και μοναδική αλήθεια, ότι αυτοί μονάχα ενδιαφέρονται για τον λαό και αγωνίζονται για τα συμφέροντά του.  Ας πούμε ότι το ΚΚΕ είναι συνεπές στην τακτική του να πολεμήσει το "αστικό" κράτος, να το υπονομεύσει και αφού κάνει μια κάποια επανάσταση, να αναλάβει την εξουσία. Δεν έχει σημασία αν συμπλέουν με τη Δεξιά. Το κάθε κόμμα επικαλείται τους δικούς του λόγους. Το ζήτημα είναι ότι έχει αρχίσει να συμπλέει με το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι πεπεισμένος ότι η ανυπακοή απέναντι στο κράτος και τις κυβερνητικές αποφάσεις θα μαζικοποιηθεί και θα επεκταθεί, λόγου χάριν πέραν των διοδίων, και σε άλλους τομείς της κοινωνικής ζωής και σταδιακά η κυβέρνηση θα στριμωχτεί σε τέτοιο βαθμό που θ' αναγκαστεί να εγκαταλείψει την εξουσία!!!
Την ανυπακοή την διακήρυξε ο Τσίπρας και την έκανε σημαία του: «Η ανυπακοή απέναντι σε ένα κράτος, σε μία πολιτεία που δεν είναι σε θέση να τηρήσει τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της, είναι πλέον ένας δρόμος, που θα γίνει μαζικός είτε το θέλουν είτε όχι αυτοί που μας κανοναρχούν το βράδυ από τα δελτία ειδήσεων και ανεξαρτήτως από το τι θα πράξουν τα κόμματα»
Θέλει να μας κάνει να πιστέψουμε ότι πρόκειται για «ένα κίνημα αυθόρμητο, που δεν ανήκει σε κανένα κόμμα, ως κίνημα τζαμπατζήδων»! Ο πολιτικός παιδισμός λέγαμε πάντα ότι είναι χαρακτηριστικό των αριστεριστών και αρχίζω να πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διολισθήσει σε αριστερίστικες θέσεις. Γι' αυτό είναι βέβαιο ότι στις ερχόμενες εκλογές (όταν γίνουν) θα εισπράξει τα επίχειρα της πολιτικής του. Είναι δυνατό όλο αυτοί που έχουν κινητοποιηθεί και έχουν εγκατασταθεί στα διόδια των εθνικών οδών, να μην ανήκουν σε κόμμα; Τι θέλουν όλοι αυτοί κι ο Τσίπρας; 
Εχω την εντύπωση ότι αυτή η κυβέρνηση με όλα τα λάθη της και τις παραλείψεις της κινείται προς μια σωστή κατεύθυνση, αλλά τέτοια αντίδραση με τζαμπατζήδες και γιατρούς με κινητοποιήσεις και καταλήψεις, δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα στην κοινωνία μας. Σε λίγο θα μας βγει και τ' όνομα ως χώρας όπου βασιλεύει η ανομία! Αν είναι μάγκες όλοι αυτοί ας πάνε στο σούπερ-μάρκετ να πάρουν ό,τι πάρουν και να μην πληρώσουν. Ας μην πληρώσουν τη δόση που χρωστάνε στην τράπεζα... Τέτοια μπορούν να κάνουν; Οταν σπάνε μπάρες και καταστρέφουν δημόσια περιουσία, ποιος θα πληρώσει τα σπασμένα;

Sunday, February 6, 2011

Οι επαναστάτες του γλυκού νερού ΔΕΝ πληρώνουν!

ΕΠΕΙΔΗ τα γραπτά μένουν, θέλω να πω ότι δεν σβήνω αυτά που έχω γράψει για τις κυβερνητικές παραλείψεις και τα λάθη. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια όρια στην αντιπολιτευτική δράση κι αρνούμαι να δεχτώ αυτά που συμβαίνουν στους εθνικούς δρόμους με όλους εκείνους που έχουν αναγάγει σε νόμο την... παρανομία, αρνούμενοι  να δεχτούν ότι ζουν σε μια ευνομούμενη πολιτεία. Ο νόμος του τσαμπουκά δεν μπορεί να περάσει, δεν είναι δυνατό να εφαρμοστεί. 
Ο παραλογισμός δεν έχει σχέση με την πολιτική, δεν ταυτίζεται με κάποια ιδεολογία. Δεν είναι δυνατό να θέλεις να φτιάξεις κράτος κηρύσσοντας την ανυπακοή στους νόμους. Ολοι αυτοί που υποδύονται τους επαναστάτες και τους εν εγρηγόρσει πολίτες δεν είναι παρά τσαρλατάνοι, πολίτες που  αποφάσισαν να παίξουν ένα κακό θέατρο, αρνούμενοι να πληρώνουν διόδια, σηκώνοντας τις μπάρες για να περνούν χιλιάδες αυτοκίνητα ελεύθερα, να θέτουν εκτός λειτουργίας τα μηχανήματα των εισιτηρίων στο μετρό. Nα αντιστέκονται στο εισιτήριο που επιβλήθηκε στα νοσοκομεία προκειμένου να γλιτώσουν τη χρεοκοπία!
Είναι φανερό ότι αυτού του είδους η συμπεριφορά προσιδιάζει στην τακτική των κουκουέδων και των κάθε είδους αριστεριστών (π.χ. του ΣΥΡΙΖΑ) που βρήκαν πεδίο ελεύθερο για να κάνουν την επαναστατική γυμναστική τους. Παρακαλουθούμε με λύπη να μην πληρώνουν λογαριασμούς ΔEKO, να μην πληρώνουν ενοίκια και κοινόχρηστα στις πολυκατοικίες, να μην πληρώνουν εισιτήρια στα μέσα μαζικής μεταφοράς, προβάλλοντας το πρόσωπο του Νεοέλληνα ψευτόμαγκα. 
Κανείς δεν παραγνωρίζει ότι υπάρχουν προβλήματα, ότι γίνονται αδικίες, ότι οι αυξήσεις είναι μεγάλες κ.λπ. Δεν μπορούμε όμως να ισοπεδώνουμε τα πάντα και να βάζουμε μπροστά τον οδοστρωτήρα για να καταλύσουμε τη νομιμότητα. ΠΡΕΠΕΙ να σταματήσει το παραμύθιασμα του κόσμου ότι όλοι ίδιοι είναι, ότι οι πολιτικοί είναι απατεώνες, ότι πάμε κατά διαόλου και διάφορα τέτοια. Πολλές φορές το έχω πει κι εγώ αλλά ο λαϊκισμός βλάπτει! Γ' αυτό και τα κόμματα εκείνα που βρίσκονται πίσω από τις κινητοποιήσεις και του κινήματος «δεν πληρώνω», ν' αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Προχειρότητα, ανευθυνότητα ή αδιαφορία;

Η κατάσταση στον ελληνικό Τύπο είναι θλιβερή. Αφού μετέδωσαν ψευδώς ότι... πέθανε ο Ιάκωβος Καμπανέλλης, δεν βρήκαν το θάρρος να το διαψεύσουν, διότι ο Καμπανέλλης δεν "έφυγε" αλλά νοσηλεύεται στην Α' Παθολογική Κλινική του ΜΗΤΕΡΑ, σε κρίσιμη κατάσταση. Και το τηλεοπτικό κανάλι Mega μετέδωσε την είδηση σήμερα το πρωί και μετά ζήτησε "συγγνώμη". Σήμερα η "Ελευθεροτυπία" δημοσιεύει ανακοίνωση του ομίλου "ΥΓΕΙΑ" με μια φωτογραφία και τη λεζάντα "Ιάκωβος Καμπανέλλης". Ομως στη φωτογραφία εικονίζεται ο σκηνοθέτης Γιώργος Μιχαηλίδης, στενός φίλος του Ιάκωβου. Καταλαβαίνει κανείς με τι προχειρότητα αντιμετωπίζουν παρόμοια ζητήματα οι άνθρωποι του Τύπου... Τι περισσότερο να πω;;;

Saturday, February 5, 2011

Ο ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ

Οι μπεχλιβάνηδες του διαδικτύου ξαναχτυπούν! Το θλιβερό μπλογκ fimotro που διαχειρίζεται ο κατά τους ισχυρισμούς του "έγκυρος" ρεπορταζάκιας, που κάθε βράδυ (γύρω στις 10) μας φλομώνει με την άμετρη μπουρδολογία του, βιάστηκε να "πεθάνει" τον αγαπημένο μας ΙΑΚΩΒΟ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗ. Είναι αυτός που κάθε βράδυ κομπάζει για τα δήθεν έγκυρα και "αποκαλυπτικά" ρεπορτάζ και που τη μια βρίζει και την άλλη γλείφει! Οπως το ένα βράδυ μιλούσε με ύμνους για τον Γιάννη Ραγκούση και δυο βράδια μετά τον έφτυνε στη μούρη. Αυτή είναι η δημοσιογαφία κάποιων νεόκοπων τηλεοπτικών δημοσιογράφων!!! ΕΛΕΟΣ...
  • Η αλήθεια είναι ότι ο Ιάκωβος είναι ζωντανός. Πράγματι περνάει μια από τις πιο δύσκολες στιγμές του. Μια περιπέτεια της υγείας του τον ταλαιπωρεί. Οι ευχές όλων μας είναι να γίνει γρήγορα καλά.  
  • ΕΛΠΙΖΩ ο ανόητος να ζητήσει εγκαίρως συγγνώμη και από την οικογένεια του  Ιάκωβου Καμπανέλλη, η οποία δοκίμασε τον τρόμο διαβάζοντας μια είδηση που δεν ήταν είδηση, αλλά δημιούργημα της φαντασίας ενός αυτοαποκαλούμενου δημοσιογράφου που ψάχνει για αναγνώστες και τηλεθεατές! 
  • Δείτε το δημοσίευμα στο μπλογκ που έχει τον ευφάνταστο τίτλο "fimotro":

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΗΣ

Φτωχότερα είναι τα ελληνικά γράμματα από το πρωί του Σαββάτου, καθώς ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς του 20ου αιώνα, ο Ιάκωβος Καμπανέλης, άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Αθήνας...Γεννημένος στη Νάξο το 1922, ο Καμπανέλης σφράγισε με τα έργα του το ελληνικό θέατρο, ενώ ήταν ο δημιουργός των σεναρίων για δύο από τις σημαντικότερες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, τη Στέλλα του Μιχάλη Κακογιάννη και τον Δράκο του Νίκου Κούνδουρου. Στα χρόνια της γερμανικής κατοχής ο Καμπανέλης εντάχθηκε στην εθνική αντίσταση. Συνελήφθη από τους Γερμανούς και κρατήθηκε ως αιχμάλωτος στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Μαουτχάουζεν
 

92 χρόνια από τη γέννηση του Ανδρέα Παπανδρέου

Συμπληρώνονται σήμερα 92 χρόνια από τη γέννηση του Ανδρέα Παπανδρέου. Γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 1919, στη Χίο. Γιος του αείμνηστου Γεωργίου Παπανδρέου και της Σοφίας Μινέικο.  Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ήταν αυτός που μας "αναστάτωσε" με τον ιδεολογικό και πολιτικό ριζοσπαστισμό του. Κινητοποίησε γενιές Ελλήνων, και μας έδειξε, με τις ιδέες και την πολιτική πρακτική του, πως πρέπει να παλεύουμε για να είναι η χώρα μας ανεξάρτητη, δημοκρατική, με ελεύθερους πολίτες και ζωντανή!    Ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν ήταν φυσική απώλεια για τη γενιά του. Ήταν απώλεια για όλες εκείνες τις γενιές που οραματίστηκαν την αλλαγή. Η παρακαταθήκη του ότι «εμείς οι Έλληνες έχουμε μόνο μια δυνατότητα: να πετύχουμε», συμπυκνώνει όλη την αγωνία για την απουσία του. Ήταν η δύναμή μας! Στις 23 Ιουνίου 1996 ο Ανδρέας Παπανδρέου έχασε τη μάχη με το θάνατο, μετά από οξύ ισχαιμικό επεισόδιο στο σπίτι του στην Εκάλη. Η σωρός του μεταφέρθηκε στη Μητρόπολη Αθηνών και εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα. Κηδεύτηκε στις 26 Ιουνίου 1996 μέσα σε κοσμοπλημμύρα με τιμές αρχηγού κράτους. [Σύντομο βιογραφικό σημείωμα στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος Ανδρέα Γ. Παπανδρέου http://www.agp.gr].

Friday, February 4, 2011

Επίθεση με μολότοφ σε θεατρική παράσταση για τον ΠΑΟΚ

  • Είναι ασφαλώς μια πράξη καταδικαστέα. Προς Θεού όμως, μην αρχίσουν τις γενικεύσεις οι διάφοροι ευαίσθητοι. Ωστόσο, οι αρμόδιοι θα πρέπει να αναζητήσουν τους ηθικούς αυτουργούς στους ηγέτες του Ολυμπιακού που τροφοδοτούν τέτοια φαινόμενα χουλιγκανισμού, αφού με τη δική τους ανοχή κυκλοφορούν αυτοί οι τύποι και διαμορφώνουν ένα κλίμα που παραπέμπει σε ισλαμικές κοινωνίες.
 
Επίθεση με μολότοφ σημειώθηκε στην πρεμιέρα της παράστασης «Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ» στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν, ενδεχομένως από οπαδούς άλλης ομάδας.  Περίπου 25 άγνωστοι έριξαν μολότοφ, καπνογόνα, σιδερολοστούς και άλλα αντικείμενα στο θέατρο της οδού Φρυνίχου στην Πλάκα και έκαψαν και κατέστρεψαν μεγάλο μέρος της θεατρικής σκηνής, παρουσία των θεατών που περίμεναν την έναρξη, που είχε προγραμματιστεί για τις 21.30. Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Σύμφωνα με τις Αρχές, οι δράστες φώναζαν συνθήματα υπέρ του Ολυμπιακού ενώ αναφέρθηκε επίσης ότι λήστεψαν και ένα άτομο, πιθανότατα οπαδό του ΠΑΟΚ, ο οποίος αναζητείται για να καταθέσει. "Επικράτησαν άγριες καταστάσεις. Έσπασαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους", δήλωσε ο συγγραφέας του έργου, Σταύρος Τσιώλης. Η υπόθεση της παράστασης "Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ, μια ιστορία του Σταθμού Λαρίσης" αφορά στην ιστορική κάθοδο 2.500 οπαδών τού ΠΑΟΚ σιδηροδρομικώς στην Αθήνα για τον αγώνα της ομάδας τους με τον Ολυμπιακό. Σε αυτήν συμμετείχαν και δύο νεαρές γυναίκες οπαδοί για να συναντήσουν στον Σταθμό Λαρίσης έναν διάσημο Έλληνα ποπ τραγουδιστή από τον οποίο η μικρότερη έχει ζητήσει ραντεβού.

Περαστικά, κύριε Καμπανέλλη!

Ενα πρόβλημα υγείας κι ο αγαπημένος μας συγγραφέας, ο Ιάκωβος Καμπανέλλης μεταφέρθηκε επειγόντως στο νοσοκομείο. Θέλω να πιστεύω ότι η εσωτερική δύναμη που πάντα διέθετε θα τον κρατήσει μακριά από επιπλοκές για να ξεπεράσει κι αυτή την περιπέτεια.
Ιάκωβε, είμαστε κοντά σου!

Τι θέλουν οι γιατροί και οι άλλες συντεχνίες [όπως π.χ. των φαρμακοποιών, του ΣΥΡΙΖΑ κ.ά.] - να κυβερνήσουν;;;

Ανεμοδουρά και Βαρνάβας, του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά η μια και των Νοσοκομειακών ο άλλος. Απευθύνονται [μέσω του Mega] στο γεν. γραμματέα του υπουργείου Υγείας και ζητούν να αποσυρθεί το νομοσχέδιο, το οποίο -λέει ο Καμπουράκης- ότι κανονικά πρέπει να το κάνουν οι γιατροί!!! ΤΕΛΙΚΑ θα μας τρελάνουν. Κάθε τόσο βγαίνει και μια συντεχνία και απαιτεί να υποταχθεί η κυβέρνηση στις θελήσεις της...

Οταν ο ελληνικός λαός ψήφισε την κυβέρνηση, γιατί την ψήφισε - για να συγκυβερνήσει  παρέα με τους φορτηγατζήδες, τους φαρμακοποιούς και τους γιατρούς;;; Δεν ξέρω αν αυτά συμβαίνουν σε οργανωμένες χώρες, αλλά εδώ, στο τρελοκομείο που λέγεται ΕΛΛΑΔΑ, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τον παραλογισμό των συντεχνιών που επισύρουν συχνά-πυκνά το φόβο της απεργίας. Και βέβαια, επειδή η κυβέρνηση έχει ευαισθησίες, δείχνει υποχωρητική κι αυτό ίσως είναι το αρνητικό της. Είναι, δυστυχώς, ευεπίφορη σε πιέσεις και με την πρώτη απεργία, τρεκλίζει! Δυστυχώς είμαστε ακόμα στο πέλαγος των απεργιών, των κάθε είδους κιντοποιήσεων, όπου εμφανίζονται κάποιοι ηγετίσκοι και στο όνομα των δικαιωμάτων των εργαζομένων βρίζουν την κυβέρνηση, φτύνουν τις αποφάσεις της, διασύρουν το όνομα του πρωθυπουργού, αδιαφορούν αν ταλαιπωρούν τους συν-έλληνες, κολακεύουν τις μάζες [;;;] και για να στερεώσουν τη θέση τους ως επικεφαλής των κινητοποιήσεων και στη συνείδηση των σωματείων τους [που είναι πλέον σωματεία-σφραγίδες], βαδίζουν έως τα άκρα και αδιαφορούν αν οι ταλαιπωρημένοι συνταξιούχοι θέλουν φάρμακα, αν έχουν ανάγκη να τους δει ο γιατρός, αν θέλουν να χρησιμοποιήσουν το λεωφορείο για να κάνουν τις δουλειές τους. Οι συνδικαλιστές έχουν αποχαλινωθεί και θεωρούν ότι κουβαλάνε στις πλάτες τους την πατρίδα και όλο τον πληθυσμό της.

Εάν η κυβέρνηση έχει αρκετή δύναμη αφ' εαυτής, δηλαδή διαθέτει επαρκή ηθική πειστικότητα για τους πολίτες της, θεωρώ ότι είναι σε θέση ν' αντιμετωπίζει την οποιαδήποτε κριτική, βέβαιη για τη σταθερότητά της  και για τη δικαίωσή της στη συνείδηση των μαζών. Δεν λείπει στη χώρα μας η λαϊκή συμπαράσταση και πολύ περισσότερο η κυβέρνηση δεν στηρίζεται με τη βία και το φίμοτρο!

Δεν παραγνωρίζω ότι οι νέες γενιές  διεκδικούν το δικαίωμα να βλέπουν την πραγματικότητα  όπως είναι, τα προβλήματα της ζωής όπως παρουσιάζονται και όχι όπως μεταμφιέζονται από κάποιους πατριδοκάπηλους, που κραυγάζουν κυρίως από τηλεοπτικά παράθυρα - και με το αζημίωτο!

Ωστόσο, οι διάφορες συντεχνίες έχουν δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα κατευθυνόμενης υστερίας που υποστηρίζεται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Και είναι αλήθεια ότι αυτοί οι συντεχνιακοί πυρήνες-μοχλοί, συνήθως ολιγάριθμοι, κατευθύνονται ευχερώς κι αν λάβουμε υπόψη και τους νόμους της ψυχολογίας του πλήθους που λειτουργούν κατά τον γνωστό τρόπο που ισχύει για όλες περίπου τις περιπτώσεις των μαζικών εκδηλώσεων, επιτυγχάνεται μια κάποια κινητοποίηση που αδυνατίζει την κοινωνική ζωή. Είναι εύκολα να γίνει αντιληπτό πόσο εύκολα μέσα στο έξαλλο κλίμα πειθαρχούν μονολιθικά στα συνθήματα και ξέρουν με ακρίβεια πού πρέπει να τα κάνουν γυαλιά-καρφιά! Υπάρχει η εθιμική μισαλλοδοξία που είναι βαθιά ριζωμένη στα τρίσβαθα της οποιασδήποτε αντιπολιτευτικής δύναμης.

Πρέπει να καταλάβουν οι συντεχνίες, ιδιαίτερα αυτές που ταλαιπωρούν την καθημερινότητά μας, ότι έχουν ευεργετηθεί και είναι σχεδόν προνομιούχες. Σκέφτονται ότι έχουν μονάχα δικαιώματα. Δυστυχώς δεν δείχνουν ότι μπορεί να έχουν και υποχρεώσεις απέναντι στην κοινωνία και στην προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση να ξεπεράσει αυτή την τραγική συγκυρία. Δεν είναι δυνατό να είναι κυρίαρχα τα κομματικά και οικονομικά συμφέροντα και να αγνοείται συστηματικά το συμφέρον του τόπου. Κανείς δεν αρνείται ότι φταίξαμε όλοι για την κατάντια μας.
Αλλά είναι άδικο να στρέφονται τα βέλη των επιθέσεων αποκλειστικά στους πολιτικούς. Φταίνε και οι δημοσιογράφοι, φταίνει και οι γιατροί, και οι δικηγόροι και οι μηχανικοί και όλοι εκείνοι που δημιούργησαν για τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους συνθήκες ευνοϊκές για την καλοπέραση σε καταστάσεις ευνοιοκρατίας και διαπλοκής! Το ζήτημα είναι ότι οι προνομιούχοι άλλων εποχών νιώθουν σήμερα να χάνεται το έδαφος κάτω από τα πόδια τους και προβάλλουν θράσος απύθμενο.
Ο τρόπος με τον οποίο μάχονται από τα τηλεοπτικά παράθυρα δείχνει ότι το πάθος μαρτυρεί παθολογικό παροξυσμό που παίρνει συχνά τη μορφή ιδεολογικής νεύρωσης. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει πάντα γνησιότητα στα κίνητρα. Η δυσπερίγραπτη κατάσταση στην οποία μας οδήγησε η ομάδα των περίπου τριακοσίων λαθρομεταναστών, η οποία υποστηριζόταν και κατευθυνόταν από τους ινστρούκτορες του ΣΥΡΙΖΑ, είναι αψευδής μάρτυς. Δεν λέω ότι η συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ, λόγου χάριν, σε παραπέμπει στον χουλιγκανισμό και στην ανευθυνότητα, αλλά παραπέμπει στον... ταμερλανισμό.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του διακατέχονται από μια μισαλλόδοξη άποψη για την πολιτική. Θεωρούν ότι τους επιτρέπονται τα πάντα. Και εδώ έχω να πω ότι αυτή η μισαλλοδοξία τους και η ασύδοτη πολιτική συμπεριφορά του, επιχειρεί μονίμως να περιφρουρεί τις αλλεπάλληλες ατυχίες της εσωτερικής πολιτικής λειτουργίας τους και τη διασπαστική τακτική των στελεχών του.
Από τότε που έφυγαν από το ΚΚΕ, έχουν διασπαστεί άπειρες φορές, αλλά εξακολουθούν να πιστεύουν ότι κρατούν τη μία και μοναδική αλήθεια, αγνοώντας την περίφημη εξήγηση του Πιραντέλο που λέει ότι δεν υπάρχει μια αλήθεια ή υπάρχει μία κι εκατό χιλιάδες. Ο Πιραντέλο οικοδόμησε το έργο του γύρω στο υπαρξιακό πρόβλημα των πολλαπλών όψεων της αλήθειας... Θα μου πείτε πώς έφτασα από την  Ανεμοδουρά και τον Βαρνάβα έφτασα στον Πιραντέλο, είναι ένα θέμα ενδιαφέρον που θα πρέπει να απασχολήσει εκείνους που παρατηρούν την κοινωνική και πολιτική μας ζωή. Δηλαδή, όλοι αυτοί που βγαίνουν και διεκδικούν για την παρέα τους, για τη συντεχνία τους, για το σωματείο τους, για το κόμμα τους, θα πρέπει να σκέφτονται και το συμφέρον του τόπου.