Sunday, November 20, 2011

Οι εχθροί του λαού θέλουν να διώξουν τον Παπανδρέου


Ξαναδιάβασα και το σημερινό άρθρο του Ψυχάρη στο "Βήμα", όπου φαίνεται πλέον ότι χρησιμοποιούν άλλη μέθοδο για την απομάκρυνση του Παπανδρέου. Αυτός λοιπόν ο άνθρωπος, που τώρα κουλαντρίζει το συγκρότημα Λαμπράκη, κάποτε είχε στείλει στον δικτάτορα Παπαδόπουλο συγχαρητήριο τηλεγράφημα για τη διάσωσή του από την απόπειρα δολοφονίας του από τον Αλέξανδρο Παναγούλη. Τώρα θέλει να συνεχίσει το έργο της ποδηγέτησης της ελληνικής πολιτικής ζωής. Γράφει με ύπουλο τρόπο, ένα άρθρο με τίτλο ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ, αφού πρώτα τον χαϊδεύει τον Παπανδρέου:

Η απόφαση του κ. Παπανδρέου να παραδώσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ σηµατοδοτεί το τέλος µιας περιόδου της Εθνικής Ιστορίας µεστής σε γεγονότα. Ταυτοχρόνως οριοθετεί την αρχή µιας νέας εποχής για την Ελλάδα. Ο αποχωρών πολιτικός, κληρονόµος λαµπράς οικογενειακής παραδόσεως, µε τις πράξεις του (αλλά και τις παραλείψεις του) δεν έκλεισε σελίδες της Ιστορίας. Αντιθέτως εισήγαγε καινοτοµίες τις οποίες έχει καταγράψει θετικά η λαϊκή µνήµη. Οι νεωτεριστικές πρωτοβουλίες του χαρακτηρίζουν ολόκληρη την περίοδο της πολιτικής σταδιοδροµίας του. Οπου πέρασε κάτι άφησε. Η µοίρα του επιφύλαξε την δυσάρεστη έκπληξη να παραλάβει ένα κράτος µε εντελώς άδεια ταµεία. Η Ιστορία θα κρίνει αργότερα το έργο του κατά την τελευταία διετία. Ουδείς όµως δύναται να αµφισβητήσει το θάρρος των αποφάσεών του µε το βαρύτατο πολιτικό κόστος. Οσο και αν επικρίθηκε για ορισµένες, τελευταίες ενέργειές του, είναι ο πρώτος πρωθυπουργός στην Ιστορία της χώρας που παρέδωσε την εξουσία οικειοθελώς, όταν πείσθηκε ότι αυτό απαιτούσε η συγκυρία στο Εσωτερικό και στο Εξωτερικό. Η απόφασή του να παραδώσει και την προεδρία του κόµµατός του συµπληρώνει την εικόνα γενναιότητας που αφήνει πίσω του.

Η τελευταία παράγραφος του άρθρου τα λέει όλα! Ομως επειδή και ακούμε και διαβάζουμε και ψάχνουμε και είμαστε πολίτες εν εγρηγόρσει ο Παπανδρέου ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ να παραδώσει την προεδρία. Θα μας τρελάνει ο Ψυχάρης; ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ δεν θα σταματήσουν οι εχθροί του λαού να βυσσοδομούν;

No comments: