Saturday, November 12, 2011

Με τον Γιώργο Παπανδρέου ΔΕΝ τελείωσαν!


ΔΕΝ είμαι βέβαιος ότι ο ελληνικός λαός απογοητεύθηκε, όταν είδε ένα πολυμελές κυβερνητικό σχήμα, με πολιτικούς που ενδεχομένως δεν χρειάζονται ή που προκαλούν και με ελάχιστους μη κομματικούς παράγοντες. 

Ισως -σημειώνει εδώ η "Καθημερινή"-το κομματικό σύστημα, και ιδιαιτέρως το βαθύ ΠΑΣΟΚ, να μην αντιλαμβάνεται την οργή του κόσμου και να επιμένει να μένει γαντζωμένο στην εξουσία. Προκαλεί όμως έτσι και διακινδυνεύει να αποδομηθεί η ιδέα της εθνικής συνεννόησης. Ο Λ. Παπαδήμος προφανώς δεν σχημάτισε μία δική του κυβέρνηση, αλλά αυτή που επέβαλαν οι κομματικοί μηχανισμοί... 

Μα αν ο τωρινός πρωθυπουργός δεν ένιωθε ότι μπορεί να λειτουργήσει με το κυβερνητικό σχήμα που του παρουσίασαν δεν θα δεχόταν! Κι αυτή η εμμονή στο λεγόμενο "βαθύ ΠΑΣΟΚ" δείχνει απλώς ότι ούδέποτε έγινε αποδεκτό το ΠΑΣΟΚ από εκείνους που τώρα δήθεν υπεραμύνονται των λαϊκών δικαίων. Η διατεταγμένη δημοσιογραφία που ασκείται τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, έχει καταφέρει να ποδηγετεί εν μέρει το λαΪκό αίσθημα και να διαμορφώνει διαθέσεις - ίσως και συνειδήσεις. 

Όλη αυτή η εκστρατεία εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου είχε ως υπόστρωμα τις δημοσκοπήσεις που διενεργούνταν και έδειχναν ότι προηγείται η Νέα Δημοκρατία - ε, λοιπόν, κανείς δεν θα με κάνει να τις πιστέψω. Αλλά δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό για να καταλάβουμε ότι το κατεστημένο και σήμερα έχει πολλούς τρόπους για να επιβάλλλει τις θελήσεις του. Κατάφερε ν' αλλάξει τον πρωθυπουργό της χώρας. Είναι πρωτοφανές, να εγκαταλείπει τη θέση του ο εκλεγμένος πρωθυπουργός γιατί λόγου χάρη το απαίτησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος εμφανίζεται εκ των υστέρων να επιχαίρει διότι το πέτυχε αυτό που ήθελε και να προσπαθεί να πείσει τον λαό ότι ενώ συμμετέχει στο νέο κυβερνητικό σχήμα, ουσιαστικά είναι απέξω! 

Τι θέλουν, λοιπόν, όλοι αυτοί οι κονδυλοφόροι που νοιάζονται για τον λαό, δείχνοντας το "βαθύ ΠΑΣΟΚ"; Να διαλύσουν το ΠΑΣΟΚ, να αναγκάσουν τον Γιώργο Παπανδρέου να ιδιωτεύσει, αφού προηγουμένως με τη λογική της ισοπέδωσης τον έχουν εξομοιώσει με τους διάφορους Σαμαράδες. Κανείς του;ς δεν επιδίωξε να ενστερνιστεί το όραμα του Παπανδρέου για μιαν άλλη Ελλάδα απαλλαγμένη από τη διαφθορά για την εξάπλωση της οποίας κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν είχε συμμετοχή. 

Ο Παπανδρέου έχει ευθύνες γιατί δεν δημιούργησε τις προϋποθέσεις ώστε να βγουν στη φόρα όλα τα ονόματα των δημοσιογράφων εκείνων που είχαν δοσοληψίες με το δημόσιο και με τα κρυφά κονδύλια. Έχει ευθύνες γιατί επέτρεψε σε όλους αυτούς τους μεγαλοσχήμονες τηλε-εισαγγελείς να έχουν αστυνομική προστασία κι εμείς να είμαστε αναγκασμένοι να πληρώνουμε για να έχουν φρουρά και στο σπίτι και στο γραφείο και στις μετακινήσεις τους (βλέπε Νίκος Χατζηνικολάου). Έχει ευθύνες γιατί συνέβαλε στην αναγόρευσή τους σε παράγοντες της δημόσιας ζωής. 

Φτάσαμε στο σημείο σήμερα το ΠΑΣΟΚ να έχει απέναντί του όλα τα μέσα ενημέρωσης. ΟΛΟΙ γνωρίζουν ότι οι εκδοτικές επιχειρήσεις και τα ραδιοτηλεοπτικά κανάλια χρωστάνε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στο δημόσιο. Έπρεπε να είναι αυστηρός και να τους βγάλει στη σέντρα όλους εκείνους τους καραγκιόζηδες που ενδιαφέρονται δήθεν για την ενημέρωση του λαού. Είναι δυνατόν να ενδιαφέρονται αυτοί οι άνθρωποι για τους ανέργους, όταν οι ίδιοι έχουν και δυο και τρεις δουλειές; Είναι δυνατόν να ενδιαφέρονται για τον πεινασμένο λαό όταν οι ίδιοι τρώνε με σαράντα μασέλες;

Αυτό που θα παρακολουθήσουμε προϊόντος του χρόνου είναι η εντατικοποίηση των επιθέσεων κατά του Γιώργου Παπανδρέου, διότι έτσι θα θελήσουν να αποτρέψουν την  ενδυνάμωσή του και την επιβολή του μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Φοβούνται ότι θα επανακάμψει. Και θα φροντίσουν σε καθημερινή  βάση είτε εμμέσως είτε αμέσως, να τον χτυπούν. Και το κατεστημένο είναι συνηθισμένο να χτυπάει τους ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ! Κι εκείνοι είναι πάντα συνηθισμένοι να αμύνονται, να οργανώνονται και μετά να επιτίθενται...

No comments: