Wednesday, November 9, 2011

Η ανθρωποφαγία των μέσων ενημέρωσης


Ακουγα χθες στο δελτίο ειδήσεων του "Σκάι" τον Alexis Παπαχελά να μιλά με τα χειρότερα λόγια για τους πολιτικούς και ιδιαίτερα για τον Γιώργο Παπανδρέου. Εχει κάθε δικαίωμα να κρίνει τους δημόσιους άνδρες και την πολιτική τους, όπως κάθε δικαίωμα έχει και το συγκρότημα του Αλαφούζου στο οποίο είναι βασικό στέλεχος (διευθυντής της "Καθημερινής").

Αλλά η "Καθημερινή" και στο κύριο άρθρο της, αλλά και μέσα από την αρθρογραφία των συνεργατών της, αναλίσκεται στην επιχείρηση απαξίωσης και του Παπανδρέου, στον οποίο τελικά έχει φορτώσει τις αμαρτίες και του Κωστάκη Καραμανλή και της Δεξιάς, η οποία τώρα πλέον θέλει να εμφανίζεται ως αθώα περιστερά. Σήμερα γράφει ότι "η Ελλάδα διασύρεται διεθνώς και ο ελληνικός λαός παρατηρεί επί πολλές ημέρες τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς να παίζουν με τις τύχες του, ακροβατώντας επικίνδυνα..."

Και καταλήγει, σημειώνοντας ότι "ο κ. Παπούλιας πρέπει να προστατεύσει τη χώρα και τους δύο ηγέτες από τη θεαματική αυτοκαταστροφή των ιδίων και της Ελλάδας"! Βέβαια είναι να γελάει κανείς για το ενδιαφέρον που δείχνει η εφημερίδα για τους πολιτικούς αρχηγούς. Ωστόσο, θέλω να σημειώσω ότι ο κόσμος έχει κουραστεί πολύ κι αυτό εν πολλοίς οφείλεται όχι τόσο στο γεγονός ότι καθυστερεί λόγου χάρη η συγκρότηση της "μεταβατικής΄" κυβέρνησης συνεργασίας, όσο από την παραπολιτική φιλολογία που αναπτύσσεται δια των μέσων ενημέρωσης.

Δυστυχώς όπως έχω πει και παλιότερα, τα μέσα ενημέρωσης θέλουν τροφή και βλέπουν την κοινωνία και την πολιτική ως μια αρένα για λόγους ανθρωποφαγικούς. Οι δημοσιογράφοι που υποχρεώνονται από τους προϊσταμένους τους να έχουν "ειδήσεις" αναγκάζονται τις περισσότερες φορές να βγάζουν "ειδήσεις" είτε πλαστές είτε αρπάζουν στον αέρα κάτι που ακούστηκε στους διαδρόμους της Βουλής ή των κομματικών γραφείων. Και από εκεί ορμώμενοι οι διάφοροι δημοσιογραφικοί αναλυτές (Πρετεντέρης, Τσίμας, Καψής, Χατζηνικολάου, Τράγκας, Παπαδάκης, Αυτιάς,  και διάφοροι άλλοι, ων ουκ έστιν αριθμός) επιδίδονται στη συγγραφή σεναρίων χρησιμοποιώντας ως μαγιά αυτά που θα τους μεταφέρει ας πούμε ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος που ξημεροβραδιάζεται για να κερδίσει τον επιούσιο και κάποια άλλα παιδιά που πιέζονται ασφυκτικά από τους αρχισυντάκτες για "νέα"!

Ετσι, σιγά-σιγά, αλλά σταθερά δημιουργείται μια ατμόσφαιρα πνιγηρή την οποία φορτώνουν στον Παπανδρέου διότι δεν παραιτήθηκε, ή γιατί μίλησε για δημοψήφισμα, ή γιατί δεν έκανε πρωθυπουργό τον Παπαδήμο, ή γιατί σκέφτεται να βάλει πρωθπουργό τον ένα ή τον άλλον κ.ο.κ. Αλλά, τα ΜΜΕ έχουν ως άξιους συμπαραστάτες και κάποιους ανεγκέφαλους πολιτικούς που δεν χάνουν ευκαιρία να βγουν στο γυαλί, λέγοντας κοτσάνες. 

1 comment:

Dimitris said...

Νικο,
Διαβαζω και κλαιω.... Τοσα χρονια πολιτικοι/κυβερνησεις απο ολες τις πλευρες τα εκαναν σαλατα και εφεραν τον τοπο στη σημερινη τραγικη κατασταση. Τωρα που βρεθηκε ενας πολιτικος, ανθρωπος με συνειδηση και προσπαθησε να αλλαξει τον τοπο, να φερει την Ελλαδα στον 21ο αιωνα, τον κατηγορουν σαν να ειναι ο μονος (και κανενας αλλος) υπευθηνος για οτι εχει συμβει και για αυτα που γινονται σημερα. Η κυβερνηση της Δεξιας που συνεχησε να κρυβει την πραγματικοτητα φερεται τελειως ανευθηνη, και ολοι αυτοι οι εξυπνοι που κατηγορουν τον Παπανδρεου θεωρουν τους εαυτους τους λογικους και υπευθυνους....
Αυτοι ουτε Ελληνες ειναι, αλλα ουτε καν ανθρωποι με συνειδηση.
Ισως να θυμασαι μια λεξη του πατερα - παλιανθρωποι.