Friday, November 4, 2011

Τα εκτοπλάσματα που συνωμοτούν!!!


Βρισκόμαστε στο 1989. Η αριστερά επιχειρεί να αποδραματοποιήσει το νόημα των επερχόμενων εκλογών. Θεωρεί ότι δεν διακυβεύεται το μέλλον του τόπου, ότι δεν κινδυνεύουν οι θεσμοί κι ότι φτάνει να την ψηφίσει ο λαός και να διασύρει τον Ανδρέα και το ΠΑΣΟΚ! Ο Δημήτρης Ψυχογιός αυτές ακριβώς τις θέσεις απηχεί με το άρθρο του στο Αντί, όπου η δική του καθαρή πολιτική λογική συμπλέει με το πάθος για την εξαφάνιση από προσώπου της γης των αντιπάλων: 
Θα πάμε στις κάλπες αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε να πέσει ο τόπος θύμα της βεντέτας Παπανδρέου-Μητσοτάκη. Το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να μας πείσει πως η σύγκρουση του αρχηγού του με τον πρώην σύντροφό του στις τάξεις της Ένωσης Κέντρου αποτελεί περίπου την κινητήρια δύναμη της ελληνικής Ιστορίας, πριν ακόμη κι από την βιολογική ύπαρξη των δυο «μονομάχων»: κάτι σαν την αιώνια μάχη του «καλού» και του «κακού», του φωτός και του σκότους, όπως έλεγε ο αλήστου μνήμης κ. Κουτσόγιωργας. Ο Α. Παπανδρέου ήταν ο αναμενόμενος, ο Μεσσίας που τον προανήγγειλαν οι προφήτες Μακρυγιάννης, Κολοκοτρώνης, Βενιζέλος, Βελουχιώτης. Η Αριστερά όφειλε, κατά τας Γραφάς, να του στρώνει το δρόμο με βάγια – αφού δεν το έκανε, αμάρτησε, η θέση της είναι στην κόλαση. Θα πάμε στις κάλπες, έχοντας κατανοήσει στο κρίσιμο διάστημα πριν από αυτές πως όλα αυτά δεν είναι παρά τα εκτοπλάσματα του παπανδρεϊσμού που σπαράζει, που αγωνίζεται να συγκρατήσει κάτι από τα ανεμομαζώματα των τελευταίων ετών. Ολόκληρη αυτοκρατορία ίδρυσε ο Α. Παπανδρέου πάνω σε εδάφη που άλλοι τα κατάκτησαν. Για να τα καταφέρει, μοίρασε τιμές και αξιώματα, δημιούργησε δίκτυα συμφερόντων, μοίρασε φέουδα στους επήλυδες που ήρθαν μαζί του. Κι όλοι αυτοί οι ανέστιοι δίνουν σήμερα των υπέρ των προνομίων τους αγώνα στο όνομα των μη προνομιούχων, οδηγώντας ένα μεγάλο κόμμα, όπως το ΠΑΣΟΚ στις ατραπούς του φασισμού. Δεν έχουμε το δικαίωμα να επιτρέψουμε σ’ αυτούς να κερδίσουν… (Δημήτρης Ψυχογιός: «Σωτηρία της ψυχής ή των πνευμόνων; Οδηγίες προς πολιτευομένους». Αντί, περίοδος Β΄, τεύχος 420, 3 Νοεμβρίου 1989, σελ. 7). 
Αυτά που διαβάσατε παραπάνω είναι ένα μικρό απόσπασμα από δημοσιεύματα εκείνης της άγριας εποχής. Ωστόσο, τη συνέχεια την γνωρίζετε όλοι. Είναι γραμμένη. Ο Παπανδρέου ξανακέρδισε κ.λπ.Διαβάζω σήμερα στο "Βήμα" άρθρο του κ. Δημήτρη Ψυχογιού, ο οποίος με τη σειρά του ως κονδυλοφόρος του γνωστού συγκροτήματος, επιτίθεται κατά του Παπανδρέου. Το άρθρο του έχει τίτλο: "Ο κ. Παπανδρέου πρέπει να αποχωρήσει"! Και γράφει ό,τι κατέβασε η κούτρα του. Από πού ορμώμενος παίρνει τη σκυτάλη και το δικαίωμα, είναι δική του δουλειά. Αλλά δεν μπορούν να χωνέψουν όλοι αυτοί που ζουν στο περιθώριο της ζωής μας, ότι μπορούμε να αναπνέουμε και χωρίς την άδειά τους...

No comments: