Wednesday, October 26, 2011

Αίσχος για την ΟΛΜΕ!

Κάλεσμα στους πολίτες να πάρουν τις τύχες στα χέρια τους και να πουν «όχι» στο μέλλον που διαμορφώνεται εξαιτίας της οικονομικής κρίσης απευθύνει η ΟΛΜΕ, σε διακήρυξή της που θα διαβαστεί στις σχολικές εορτές για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
Στο κείμενο γίνεται εκτενής αναφορά στο έπος του '40 και στην εθνική αντίσταση. "Σήμερα, 71 χρόνια μετά, στρεφόμαστε για μια ακόμα φορά στο παρελθόν για να αντλήσουμε θάρρος και δύναμη, ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία", σημειώνει η ομοσπονδία των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης. Κάνοντας αναφορά στη σημερινή κρίση, η ΟΛΜΕ εκτιμά ότι προκλήθηκε από τους "ισχυρούς του χρήματος κα τους πολιτικούς εκφραστές τους", με στόχο την ασύστολη  κερδοσκοπία  εις βάρος των λαών. "Κάθε γενιά και κάθε εποχή καλείται να διακηρύξει και να υπερασπιστεί τα δικά της 'ΟΧΙ'. Εμείς σήμερα καλούμαστε να πούμε 'ΟΧΙ' στην εξαθλίωση, στην εκποίηση του εθνικού πλούτου, στην ιδιωτικοποίηση των δημόσιων και κοινωνικών αγαθών, στην καταρράκωση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, στην κατάργηση των εργασιακών και κοινωνικών κατακτήσεων. Να πούμε 'ΟΧΙ' σε κάθε πολιτική που στηρίζει εκμεταλλευτικές σχέσεις και άνομα συμφέροντα", τονίζεται στο κείμενο.

Είναι αισχρό που επιδιώκουν οι κύριοι της ΟΛΜΕ. Μια άκρως διχαστική ανακοίνωση που θα την διαβάσουν στα σχολεία! Είναι φανερό ότι πρόκειται για ανεύθυνους συνδικαλιστές που στο βωμό της μικροκομματικής εκμετάλλευσης ρίχνουν το σπόρο της διχόνοιας στον ευαίσθητο χώρο της μαθητιώσας νεολαίας. Πουθενά οι κύριοι εκπαιδευτικοί της ΟΛΜΕ δεν λένε ΟΧΙ στα φροντιστήρια που έχουν "γονατίσει" τους γονείς. Αλλά γιατί να πουν "όχι" στα φροντιστήρια, αφού αυτοί οι ίδιοι είναι που τα συντηρούν;;; 
Είμαι βέβαιος ότι εάν ερωτηθούν οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών θα σας πουν, στην πλειοψηφία τους, ότι οι εκπαιδεττικοί ΔΕΝ κάνουν καλά τη δουλειά τους. Εχω σωρεία παραδειγμάτων για εκπαιδευτικούς που δεν γνωρίζουν γιατί έγιναν εκπαιδευτικοί. Αλλά είναι απλό: θεωρούν ότι είναι μια δουλειά την οποία ως "δημόσιοι υπάλληλοι" πρέπει να διαφυλάξουν ως κόρην οφθαλμού! Δυστυχώς είναι πρώτα υπάλληλοι και μετά εκπαιδευτικοί Φυσικά δεν μιλώ για όλους. Ευτυχώς υπάρχουν ορισμένοι που τιμούν τον τίτλο του εκπαιδευτικού.
Με την ευκαιρία του εορτασμού, η συνδικαλιστική ηγεσία των καθηγητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης επιδιώκει και προαναγγέλλει ενέργειες που αποσκοπούν στη δημιουργία τηλεοπτικών εντυπώσεων και μόνο. Η ιστορία -αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας- "πρέπει να είναι σεβαστή από όλους και η απόδοση τιμής δεν μπορεί να γίνεται θέαμα για τις κάμερες και παιχνίδι για τον μικροκομματικό ανταγωνισμό". Αλλά, στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα! Οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ άγονται και φέρονται από τα κομματικά συμφέροντα. 


No comments: