Monday, October 10, 2011

Μέσα σ' εχθρικό τοπίο το ΠΑΣΟΚ...


Το παρακάτω "μήνυμα", μου εστάλη, αφού είμαι μέλος του ΠΑΣΟΚ (από την ημέρα της ίδρυσής του) και φυσικά είχα ζητήσει να είμαι αποδέκτης... Και ιδού τι λέει το μήνυμα: 
Πριν από λίγες μέρες η κυβέρνηση έκλεισε 2 χρόνια διακυβέρνησης, 2 χρόνια μεγάλης προσπάθειας και αγώνων για την αλλαγή της Ελλάδας και για την αποφυγή της χρεοκοπίας. Σε αυτά τα 2 χρόνια, σε συνθήκες πρωτοφανούς κρίσης, έγιναν πολλά, σε όλους τους τομείς: στην οικονομία, την παιδεία, την προστασία του πολίτη, τη δημόσια διοίκηση, τον τουρισμό, την αυτοδιοίκηση, την υγεία, το πολιτικό σύστημα, το ασφαλιστικό, την αγροτική ανάπτυξη, κλπ. Πολλά είναι όσα άλλαξαν και ακόμα περισσότερα όσα έχουν ξεκινήσει να αλλάζουν. Όπως δήλωσε και ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στη ΔΕΘ, «Πριν από σχεδόν 2 χρόνια, ο Λαός μας ζήτησε να απελευθερώσουμε τις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας από βάρη και δουλείες. Ζήτησε Επανάσταση. Την Επανάσταση του αυτονόητου! Να κάνουμε όλες εκείνες τις μεγάλες τομές που θα επιτρέψουν στη χώρα μας να αξιοποιήσει τις μεγάλες δυνατότητές της. Αυτό κάνουμε. Αυτό προσπαθούμε. Αυτός είναι ο στόχος μας. Να ξεφύγουμε όλοι από τους περιοριστικούς ορίζοντες του μικρόκοσμού μας και να κοιτάξουμε το κοινό μας συμφέρον. Το καλύτερο για όλους.» Παρά τις μεγάλες δυσκολίες, η Ελλάδα είναι όρθια και προχωράει μπροστά, τα ελλείμματα και η σπατάλη μειώνονται συνεχώς, η κρατική διόγκωση περιορίζεται, οι εξαγωγές αυξάνονται, το ασφαλιστικό σύστημα είναι πια βιώσιμο, τα κλειστά επαγγέλματα ανοίγουν, η παιδεία αλλάζει με συναίνεση, οι Έλληνες αποκτούν πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας, η αυτοδιοίκηση μεταρρυθμίστηκε και γίνεται πιο λειτουργική. Η Ελλάδα αλλάζει προς το καλύτερο και την αλλάζουμε μαζί.» - Διαβάστε τον πλήρη απολογισμό των 2 ετών διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. - Μπορείτε να κατεβάσετε την περίληψη του απολογισμού μας. Τα βασικά «Νούμερα και Γεγονότα» αυτών των δυο χρόνων διακυβέρνησης.
Καλά όλα αυτά, αλλά έχουν καταλάβει σε ποιο κόσμο ζούμε εμείς; Αυτοί είναι βέβαιο ότι ζουν στον δικό τους κόσμο. Είχα και έχω αντοχές και ανοχές για να προχωρήσει ο Παπανδρέου στη ριζική αλλαγή της ελληνικής κοινωνίας και του κράτους. Εξαρχής θέλω να τονίσω ότι ο Γιώργος είναι καλών προθέσεων και το πιστεύω. Και φυσικά δεν συμμερίζομαι όλους εκείνους που, είτε για λόγους αντιπολιτευτικής τακτικής είτε για ιδιοτελείς λόγους είτε γιατί είναι μονίμως αντι-παπανδρεϊκοί και αντι-ΠΑΣΟΚοι, βρίζουν ασύστολα τον Γιώργο και όλα τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος. Πώς μπορεί κανείς λόγου χάρη να δικαιολογήσει τους φοιτητές (;;;) εκείνους που μπήκαν στον κινηματογράφο που βρισκόταν ο Καστανίδης και τον ανάγκασαν με γιαούρτια και γιουχαϊσματα να αποχωρήσει; 

Τα μέλη των κομμάτων της λεγόμενης παραδοσιακής αριστεράς έχουν πάρει φόρα και πιστεύουν ότι μπορεί να καταλάβουν σε λίγο και τα "χειμερινά ανάκτορα"! Έχουν συμβάλει στην αποδιοργάνωση της κοινωνίας και η προτροπή στους μαθητές να δημιουργούν γεγονότα με την κατάληψη των σχολικών συγκροτημάτων οδηγεί την χώρα σ' ένα αδιέξοδο που συναγωνίζεται το αδιέξοδο στο οποίο έχουμε οδηγηθεί λόγω της διεφθαρμένης πολιτικής διαχείρισης των τελευταίων δεκαετιών. Κανέναν ζώντα πολιτικό δεν ξεχωρίζω. Όλοι έχουν ευθύνες. Και ο Παπανδρέου, και ο Σαμαράς, και ΟΛΟΙ. Είναι ανοησία κάποιοι να βγάζουν απέξω την ουρά τους, με τη δικαιολογία ότι δεν συμμετείχαν στην εξουσία. ΟΛΟΙ, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, έχουν πάρει μέρος στο φαγοπότι. Ποτέ στον κρατικό και κυβερνητικό μηχανισμό δεν ήσαν μόνον Πασόκοι ή νεοδημοκράτες. 

Το γεγονός ότι έχει φουντώσει το λεγόμενο "μαθητικό κίνημα" είναι ΚΑΚΟ έργο όλων, διότι θέλησαν να χαϊδέψουν τ' αυτιά των νέων παιδιών. Κι εγώ φταίω! Κάποτε ήμουν διευθυντής του "Μαθητικού Αγώνα", που ήταν εφημερίδα της ΠΑΜΚ, της μαθητικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ. 

Θέλω, λοιπόν, να πω ότι χρειάζεται, σήμερα, βαθιά περίσκεψη απ' όλους για να δούμε πώς θα βγούμε από το αδιέξοδο. Βέβαια, το μαχαίρι το έχει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο ίδιος ο Παπανδρέου. Η κυβέρνηση μέσα σε δυο χρόνια έκανε ΕΡΓΟ, αλλά και πολλά λάθη και παραλείψεις. Εγώ θα έλεγα ότι αυτή η ηγετική ομάδα που κανοναρχεί στο ΠΑΣΟΚ, διέλυσε την κομματική οργάνωση. Η διάλυσή της είχε αρχίσει από την εποχή των "εκσυγχρονιστών" με τις ευλογίες του Σημίτη. Διέλυσαν την οργάνωση και δεν κατάλαβαν ότι την οργάνωση χρειάζονταν για να στηρίξει την πολιτική της κυβέρνησης.

Σήμερα, δεν έχουν καταλάβει ότι στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, όπως επίσης και γενικότερα στην ελληνική κοινωνία, δεν υπάρχει ομοψυχία, δεν υπάρχει ψυχική επαφή, κι αυτό αφού δεν υπάρχει όραμα! Το να λέει ο Γιώργος συνεχώς ότι πρέπει να σώσουμε την χώρα, από μια καταστροφή την οποία δεν προκαλέσαμε εμείς, αλλά οι πολιτικοί μας εκπρόσωποι, είναι κομμάτι δύσκολο να το εννοήσουμε. Δεν μας άφησε να έχουμε συμμετοχή σε κομματικές διαδικασίες, να μιλήσουμε, να φωνάξουμε, να πούμε την άποψή μας και να την λάβει υπόψη του. Και το κόμμα φυλλορρόησε, διαλύθηκε, τα μέλη και οι φίλοι πήγαν σπίτι τους και από μακριά παρακολουθούν έντρομοι τον κατήφορο μιας παράταξης που κάποτε εξέφρασε τους πόθους του τυραννισμένου λαού

Εχω την εντύπωση μερικές φορές ότι ο Παπανδρέου και η ηγετική περί αυτόν ομάδα δεν ενδιαφέρεται για τους φίλους και τα μέλη του Κινήματος που στάθηκαν πάντα δίπλα στον ΑΝΔΡΕΑ. Θέλουν να πιστεύουν ότι δημιουργούν άλλο κόμμα, άλλους πολίτες, με ιδεολογία και πολιτικές θέσεις που κανείς μέχρι στιγμής δεν έχει καταλάβει. Ωστόσο, δεν βλέπουν ότι μετά τις επερχόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, το πολιτικό και κομματικό τοπίο θα είναι ΑΓΝΩΣΤΟ και δεν θα έχει σχέση με ό,τι υπάρχει σήμερα.

Είμαστε εκ των πραγμάτων αναγκασμένοι να διαβάζουμε πολλές φορές στις εφημερίδες για τα έργα και τις ημέρες των στενών συγγενών του πρωθυπουργού και είναι ν' απορεί κανείς πώς και δεν καταλαβαίνουν την κρισιμότητα της κατάστασης! Δεν είναι σε θέση να δουν ότι το ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνηση βρίσκονται μέσα σ' ένα εχθρικό τοπίο. Πάω στο ψιλικατζίδικο της γειτονιάς, και ακούω να βρίζουν τον πρωθυπουργό και γενικά τους κυβερνώντες, πάω στην τράπεζα κι ακούω τα ίδια, μπαίνω στο λεωφορείο επίσης τα ίδια, πάω στο ΙΚΑ και όλοι βρίζουν... 

Είναι φανερό πλέον ότι κάτι δεν πάει καλά. Και μέσα σ' όλα αυτά βγαίνει ο άχρηστος Σαμαράς και λέει σαχλαμάρες. Μέγας ανόητος λαϊκιστής διακηρύσσει ότι πολεμάει τις συντεχνίες! ΕΛΕΟΣ Αντωνάκη. Ο πρόεδρος των ταξιτζήδων είναι καραδεξιός, ο πρόεδρος των γιατρών επίσης καραδεξιός, ο πρόεδρος των φαρμακοποιών επίσης δεξιός, ο πρόεδρος των δικηγόρων επίσης δεξιός... Σχεδόν όλοι οι επικεφαλής των διαφόρων επαγγελματικών συντεχνιακών ομάδων είναι ΔΕΞΙΟΙ και αυτοί είναι που έχουν κάνει άνω-κάτω την κοινωνία μας διότι νιώθουν να φεύγει το έδαφος κάτω από τα πόδια τους, επειδή χάνουν προνόμια... Σε κάφρους νομίζει ο Σαμαράς ότι απευθύνεται;;; 

Και για να κλείσω το σημείωμα, θέλω να πω ότι ο Παπανδρέου αν δεν κάνει γενικό προσκλητήριο στους Πασόκους για να τους ακούσει, να διώξει τους άχρηστους που τον περιβάλλουν, και να δώσει στο λαό να καταλάβει την κρισιμότητα των καιρών, δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσει ο κατήφορος. Είναι δυνατό να φεύγουν ένα-ένα τα στελέχη που κάποτε πάλεψαν για το Κίνημα; Για να μείνουν οι Γερουλάνοι, οι Τίνες, οι Ρεγγίνες και άλλα ανεμομαζώματα και κατ' εξακολούθηση άχρηστοι... Δεκάδες Πασόκοι έχουν απομακρυνθεί και άλλοι πλευρίζουν τον Κουβέλη ή τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ άλλοι ξεκαθαρίζουν ότι δεν τους εκφράζει πλέον αυτή η πολιτική.

3 comments:

Dimitris said...

Νικο,
συμφωνω με αυτα που γραφεις, αλλα η αλλαγη θα πρεπει να γινει απο μεσα απο το κομμα, απο αυτους που πραγματι τη θελουν.
Προχτες γινοταν μια συζητηση εδω και καμποσοι νεοι, σε ηλικια, εξηγουσαν πως εφυγαν απο το κομμα γιατι ειχαν απαυδησει με το γεγονος οτι δεν μπορουσαν να επιφερουν καμια αλλαγη παρα μονον αν ακολουθουσαν τη 'γραμμη' του κομματος. Ενας γεροντοτερος πολιτικος ομως απαντησε πως η αλλαγη που θελουν θα γινει μονον οταν μεινουν μελη του κομματος και θα πρεπει σαν μελη να προσπαθησουν να αλλαξουν τη γνωμη των αλλων με τα επιχειρηματα τους.
Βεβαια εδω η κατασταση ειναι πολυ διαφορετικη απο την κατασταση στην Ελλαδα, αλλα νομιζω οτι η συμβουλη ειναι σωστη.
Φοβαμαι ομως πως ετσι οπως εχει γινουν τα πραγματα η αλλαγη ειναι δυσκολη.

Dimitris said...

.... ετσι οπως εχουν γινει τα πραγματα....

αντιμετωπιζω τα δικα μου προβληματα εδω με το Διαδυκτιο...

Ο Παπανδρεου προσπαθει..... παρ' ολο που οι Ευρωπαιοι τον εχουν στριμωξει ασχημα...

Δυστυχως ομως Δεξιοι και Αριστεροι τον περιτριγυριζουν σαν λυκοι το ψοφιμι, χωρις να καταλαβαινουν πως σκοτωνουν την ιδια την Ελλαδα.

Νίκος Λαγκαδινός said...

Συμφωνώ με ό,τι λες. Εγώ ΔΕΝ έφυγα ούτε θα φύγω. Σ' αυτό το μετερίζι θα μείνω πάντα. Και βέβαια μέσα εκεί έμαθα ότι μπορώ ελεύθερα να λέω τις απόψεις μου και να κρίνω ακόμα και την ηγεσία.
Αυτή τη στιγμή, είναι αλήθεια, έχουν πέσει θεοί και δαίμονες να κατασπαράξουν το ΠΑΣΟΚ και τον Παπανδρέου. Δεξιοί, "αριστεροί" και γενικώς άσχετοι, βαράνε. Κανείς δεν θέλει να χάσει ούτε ένα ευρώ, κανείς δεν θέλει να συνεισφέρει για ν'αλλάξει η χώρα. Θα συνεχίσω στο μπλογκ...