Monday, September 19, 2011

Κακός σύμβουλος η δημαγωγία

 
Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι κολοσσιαία σκάνδαλα τσάκισαν την ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια. Βέβαια,θα πρέπει να σημειώσω ότι η Ελλάδα δεν δημιουργήθηκε το 1981 που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας το ΠΑΣΟΚ και ο Ανδρέας Παπανδρέου. Κι όσοι θέλουν να μας πείσουν γι' αυτό κάνουν λάθος ή πιστεύουν ότι θα ρίξουν στάχτη στα μάτια του λαού και θα τον κάνουν να ξεχάσει όσα τράβηξε κυρίως από τη Δεξιά και τους κουμανταδόρους της τις τελευταίες δεκαετίες. Επίσης δεν είναι δυνατό να ξεχάσω τα τεράστια λάθη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και την "προδοσία" των ανθρώπων εκείνων που εγώ τους θεωρούσα "συντρόφους" και οι οποίοι τελικά αποδείχτηκαν απατεώνες.  
Μ' ενοχλεί όμως πολύ όταν κυρίως οι άνθρωποι της λεγόμενης παραδοσιακής Αριστεράς κάνουν ότι είναι αθώοι, αφού δεν κυβέρνησαν, λες και έζησαν στο περιθώριο της ζωής μας. Γνωρίζω δεκάδες στελέχη της αριστεράς που, είτε με τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ είτε της Νέας Δημοκρατίας, στελέχωσαν κρατικές ή κυβερνητικές θέσεις. Ενα απλό παράδειγμα που θα αναφέρω είναι το γεγονός ότι πάντοτε τις επιτροπές που κανόνιζαν π.χ. τις επιχορηγήσεις στους θιάσους τις στελέχωναν καλλιτέχνες που ΔΕΝ προέρχονταν από το χώρο του ΠΑΣΟΚ... 
Σήμερα τα στελέχη της αντιπολίτευσης είναι οι βρικόλακες του μίσους και του διχασμού. Έχουν στήσει στον τοίχο την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό και πυροβολούν αδιακρίτως. Η διαφθορά και ο εξευτελισμός της πολιτικής δεν ήταν ποτέ, αν θέλετε, προνόμιο του ΠΑΣΟΚ. Ας καταλάβουν ότι ΟΛΟΙ υπήρξαν συμμέτοχοι. Κι όταν εξανίστανται για τα όσα έχει πει ο Πάγκαλος ("μαζί τα φάγαμε...."), απλώς υποδύονται τις στρουθοκαμήλους. Έκανε λάθη η παρούσα κυβέρνηση. Ναι! Αλλά θα πρέπει να δεχτούμε ότι πολιτεύτηκε και πολιτεύεται ανάμεσα σε συμπληγάδες. 
Τρανό παράδειγμα η ψήφιση του νέου νόμου για τα ΑΕΙ. Η Αριστερά πρωτοστατεί στην αταξία. Καταλήψεις, απώλεια "εξεταστικών" για τους φοιτητές, γενικό μπάχαλο. Κάποτε θα πρέπει όλοι να καταλάβουν  ότι οι φοιτητοπατέρες δεν μπορούν να διοικούν τα πανεπιστήμια κι ούτε να αποφασίζουν μαζί με κάποιους καθηγητές ποιοι θα πάρουν πτυχία, ποιοι θα κάνουν μεταπτυχιακά, ευρωπαϊκά προγράμματα κ.ά. Πρέπει, επίσης, να καταλάβουν όλοι ότι η υπόθεση του "ασύλου" δεν μπορεί πλέον να έχει ισχύ σήμερα. Να τερματιστεί η ασυδοσία με τους τυχάρπαστους που κλείνονται μέσα σε μια σχολή και διακηρύσσουν την "ελευθερία των ιδεών". 
Οι ταξιτζήδες, οι φορτηγατζήδες, οι φαρμακοποιοί, οι γιατροί, οι πανεπιστημιακοί και άλλες επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες βρίσκονται στους δρόμους. Και διεκδικούν! Κανείς όμως δεν έχει διάθεση να σταθεί στο πλευρό της κυβέρνησης για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες. Και ζητούν οι πολιτικοί αρχηγοί... εκλογές! Σήμερα μάλιστα ο υπερφίαλος, εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μιχελάκης σε ό,τι αφορά στο αίτημα του κόμματός του για πρόωρες εκλογές είπε: "Πιστεύετε, με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, ότι το όποιο κόστος της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες είναι μεγαλύτερο από το κόστος που υφίσταται αυτή τη στιγμή η πραγματική οικονομία και η κοινωνία; Εγώ προσωπικά πιστεύω πως όχι".
Κι ο Τσίπρας, με τη χυδαία φρασεολογία του, φωνάζει για εκλογές, λες και την επομένη των εκλογών θα βρεθεί στον πρωθυπουργικό θώκο! Οσο για το ΚΚΕ και την Παπαρήγα, που κρατούν τις σημαίες της "εξέγερσης", δεν υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να χαρακτηρίσει τη στάση τους. Ζουν σε άλλες εποχές. Εχει αναλογιστεί κανείς απ' όλους αυτούς που οδηγείται η χώρα; Αλλος τραβάει από δω, άλλος τραβάει από κει, ο καθένας έχει τους δικούς του λόγους να θέλει τις εκλογές, όλοι έχουν τους λόγους τους να αντιπολιτεύονται με τον τρόπο που βλέπουμε, όλοι θέλουν να κονιορτοποιήσουν την πολιτική ζωή, αρκεί να βγάλουν από τη μέση τον Παπανδρέου, τον Βενιζέλο και το ΠΑΣΟΚ! Ζητούν εκλογές, υποσχόμενοι στον λαό ότι έτσι θα υπάρξει άμεση επίλυση των προβλημάτων της χώρας.
Είναι τραγικό ότι η εξουσία σιγά-σιγά και σταθερά περνάει στους εραστές της ανεξέλεγκτης δύναμης. Θα ήταν παράλογο να παραγνωρίσει κανείς τις σκληρές συνθήκες που βιώνει σήμερα ο ελληνικός λαός. Αλλά το χειρότερο είναι ορισμένες πολιτικές δυνάμεις να εκμεταλλεύονται με τον χυδαιότερο τρόπο τα πάθη του λαού, και να πολιτεύονται για ν' αυξήσουν τα δημοσκοπικά ποσοστά τους στις εκλογές που επιζητούν. Η δημαγωγία είναι στην ημερήσια διάταξη. 
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με μανία μουντζουρώνουν το ήδη θολωμένο τοπίο. Δεν τους είπε κανείς να μη μιλάνε, αλλά πλέον δεν μιλάνε απλώς αλλά έχουν σηκώσει τη σημαία της άρνησης από την ημέρα που το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας. Και τώρα σκορπίζουν απλόχερα υποσχέσεις. Ο Τσίπρας, μάλιστα έφτασε στο σημείο να προαναγγέλλει ειδικό δικαστήριο για Παπανδρέου και άλλα στελέχη της κυβέρνησης!!! Θέλουν εκλογές, λοιπόν; Ας πάρει μια απόφαση ο Παπανδρέου να γίνουν εκλογές να τελειώνουμε....

9 comments:

OOO said...

ΒΙΩΝΕΙΣ ΤΟΣΟ ΕΝΤΟΝΑ ΤΗΝ ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ,ΕΚΦΡΑΖΕΙΣ ΜΕ ΤΟΣΗ ΒΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΟΥ ΤΙΠΟΤΑ,ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΘΩ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ,ΠΡΑΣΙΝΟΦΥΤΟΓΕΝΕΣ ΚΑΡΥΚΕΥΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.ΠΟΤΕ ΑΛΛΟΤΕ ΥΠΗΡΞΕΣ ΕΞΑΛΛΟΥ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΦΑΣΙΚΕΣ "ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ" ? ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΠΡΕΠΕΙΣ ΣΤΟ COPY PASTE,ΣΥΝ-ΧΑΙΡΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ.

Νίκος Λαγκαδινός said...

Βρε άθλιε, εγώ έχω όνομα. Εσύ γιατί κρύβεσαι; Εξέλιπεν ο ανδρισμός. Γεμίσαμε με σαπρόφυτα...

Dimitris said...

Νικο,
Δεν μπορω να καταλαβω τι ακριβως ενοχλει αυτον τον ανωνυμο τυπο παραπανω που εχει το θρασος να βριζει.
Χρειαζεται ολοι να αναγνωρισουμε τα λαθη του παρελθοντος απο ολες τις πλευρες, αλλα και το γεγονος οτι η Δεξια εχει τη μεγαλυτερη ευθυνη για τα οσα υποφερει σημερα η Ελλαδα. Και οπως αναφερεις ολοι αυτοι που ζητανε το κεφαλι του Παπανδρεου σε δισκο, πρεπει να ντρεπονται που αποκαλουν τους εαυτους τους Ελληνες. Ντροπη τους, και σ' αυτους και σε οσους τους υποστηριζουν.
Δυστυχως, ομως, η ελληνικη πολιτικη ειναι τοσο αθλια που ολοι τους, μου φαινεται, εχουν χασει επαφη με την πραγματικοτητα.

Νίκος Λαγκαδινός said...

Δημήτρη, δυστυχώς κυκλοφορούν πολλοί κάφροι. Εδώ η χώρα πάει κατά διαόλου κι αυτοί ζουν στον δικό τους πλανήτη. Σήμερα τα δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου είναι όλο απελπισία. Μιλάνε συνεχώς για "πτώχευση" (χρεοκοπία) της χώρας. Και βέβαια δεν φταίει η κυβέρνηση του Γιώργου...

OOO said...

ΑΚΟΥ Η ΜΑΛΛΟΝ ΔΙΑΒΑΣΕ ΒΛΑΚΑ.ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΠΟΘΗΤΟΣ,ΚΑΤΑΓΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ,ΑΣΚΩ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ ΜΕ ΕΤΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΑ ΜΗΤΡΩΑ ΤΟΥ ΤΕΕ 1977.ΔΕΝ ΕΡΩΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΕ ΦΕΡΩ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ ΜΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΕΣ ΔΥΟ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΣΥΤΙΖΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΟΠΑΣΟΚ.ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΔΑΝΙΚΑΣ ΣΗΜΕΡΑ,ΟΣΟΙ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ,ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΣ.ΑΠΟ ΠΟΥ ΣΥΤΙΖΟΝΤΑΙ.ΕΓΩ ΜΕ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΥΣ,ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ.
ΕΣΥ ???

OOO said...

Α!!! ΚΑΙ Ο ΑΝΔΡΙΣΜΟΣ.ΠΑΝΤΕΛΟΝΑΤΟΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΣΟΥ,ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑ,ΤΙ ΝΑ ΓΑΜΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ,ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΥ ΣΗΚΩΘΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΜΗ,ΗΤΑΝ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ,ΣΙΧΑΙΝΟΤΑΝ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΥΤΑΡΙΤΙΔΑ.

Νίκος Λαγκαδινός said...

Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι!

Dimitris said...

Νικο,
Αυτος ο ανθρωπισκος που γραφει αυτα τα χυδαια, παραπανω, νομιζει πως γραφει εξυπναδες, αλλα δυστυχως αυτο που κανει ειναι οτι απλως δειχνει πως δεν μπορει να εκφραστει σαν λογικος ανθρωπος.
Αφου δεν εχει λογικα επιχειρηματα βασιζεται στα λογια του υποκοσμου για να εκφρασει αυτα που δεν μπορει. Οπως λες κι εσυ, 'μακαριοι οι πτωχοι το πνευματι', αλλα σε αυτην την περιπτωση μου φαινεται πως πνευμα δεν υπαρχει καθολου!

Νίκος Λαγκαδινός said...

Θα μπορούσα να σβήσω τα "σχόλιά" του, αλλά καλύτερα να τα ξαναδεί ο (και ανορθόγραφος) "αρχιτέκτονας" μπας και καταλάβει ότι καλύτερα ο Καλατράβα παρά αρχιτέκτονες σαν και του λόγου του ! Μήπως θα ήταν καλύτερα να πάει να καλλιεργήσει καμιά πατάτα μη τυχόν και πεινάσει...