Wednesday, September 28, 2011

Λάμπρος Μίχος: "Πληρώσαμε τους Λιάνηδες και τους Θεοδωράκηδες..."!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ του βουλευτή Β΄Αθήνας και γραμματέα του Τομέα Εσωτερικών του ΠΑΣΟΚ, ΛΑΜΠΡΟΥ ΜΙΧΟΥ, στην εφημερίδα METRO και στον δημοσιογράφο ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗ

  • Είµαστε ένα βήµα πριν την κατάρρευση του πολιτικού συστήματος;

Κάποιοι νοµίζουν ότι, εάν καταρρεύσουν οι θεσµοί, τότε θα ανατραπεί το σύστημα και θα έρθει ένα καλό καθεστώς. Θα βγουν οι γνήσιοι, Λιάνηδες, Θεοδωράκηδες, καθηγητές, τραγουδιστές. Όλοι αυτοί είναι εκτός κατεστηµένου ξαφνικά και εκπροσωπούν το µέσο Έλληνα. Αφού εµπορεύτηκαν ειδήσεις, εµπορεύτηκαν τον πολιτισµό και την πολιτική, τώρα ξαφνικά είναι εναντίον του πολιτικού συστήματος. Όταν τραυµατιστούν οι θεσµοί, υπάρχει περιθώριο να εµφιλοχωρήσουν τα συµφέροντα, οι συντεχνiες, ο λαϊκισµός, οι νονοί και οι μπράβοι. Την ταξιθεσία στο πολιτικό σύστηµα δεν θα την κάνει µετά ο Σαµαράς, η Παπαρήγα ή ο Τσίπρας. Θα έχει καταργηθεί η έννοµη πολιτική τάξη. Οι νονοί και οι µπράβοι θα την κάνουν.
  • Η κριτική αυτή στρέφεται κυρίως εναντίον των κοµµάτων της αντιπολίτευσης που αντιµάχονται το Μνημόνιο;

Στρέφεται εναντίον εκείνων που µε ανευθυνότητα λαϊκίζουν και θέλουν την πτώση του πολιτικού συστήµατος. Υπάρχουν δημοσιογράφοι-κονδυλοφόροι οι οποίοι τα τελευταία χρόνια τράφηκαν µε τα 3-4 µισθολόγια από διάφορους οργανισµούς και υπηρεσίες.
Αφού λοιπόν χόρτασαν, κατατρώγovτας από το δημόσιο πλούτο, τώρα ολοφύρονται γιατί κόψαµε το δεκάρικο από τη σύνταξη του µικρο-συνταξιούχου. Βλέπω και αυτούς που κάνανε συναυλίες, πράγµατα, εξηντάρικα - κατοστάρικα χιλιάδες. Γυρίσανε όλη την Ελλάδα, τους γιορτάσαµε τα εβδομηντάχρονα, τα ογδοντάχρονα από χρήµατα της πολιτικής προστασίας και τώρα βγαίνουν και διαµαρτύρονται γιατί χρεοκόπησε το κράτος. Φαντάσου όλους αυτούς τους τύπους, όπως και κάποιους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που φύγανε και λένε τώρα να ζητήσουµε συγγνώµη από τον ελληνικό λαό εµείς, που µείναµε πίσω.
Εγώ δηλαδή, που ήρθα χθες. Εκείνος ήταν 20 χρόνια, πηγαινόφερνε τη Λιάνη όταν διοικούσε η Λιάνη και πρωθυπούργευε, έκανε απίθανες συναυλίες από δω και από εκεί και οργάνωνε και έπαιζε µε τη δηµοσιογραφία και τις κοσµικές στήλες και ήταν από αυτούς που τροφοδότησαν µε πολύ κάρβουνο το πολιτικό σύστημα, και τώρα βγάζουν την ουρά τους και µας λένε να ζητήσουµε συγγνώµη από τον ελληνικό λαό.
Όλο αυτό το κατεστημένο πρέπει να το καταλάβει ο κόσµος τι ρόλο παίζει και να µην υποκύψει σε αυτά τα κελεύσµατά τους.
  • Αναφέρεστε στον κ. Λιάνη...

Βεβαίως.
  • Πάντως στην κυβέρνηση υπάρχει µια κακοφωνία και φαινόµενα αβελτηρίας από την πρώτη στιγµή που ήρθε στην εξoυσία το ΠΑΣΟΚ...

Ο Γιώργος Παπανδρέου έπρεπε να δείξει µεγαλύτερη τόλµη. Υπάρχουν υπουργοί που έχουν δείξει και φαυλότητα και κοµµαταρχισμό και σε κάθε περίπτωση που διαπιστωνόταν κάτι τέτοιο, έπρεπε ο Γιώργος Παπανδρέου να επιδείξει πυγµή. Αυτό δεν το έκανε. Και νοµίζω ότι πληρώνουμε τώρα τα επίχειρα αυτού του πολιτισµένου τρόπου και της ευγένειας του Παπανδρέου, ο οποίος πιστεύει στη διαβούλευση και στη δημοκρατία και σε όλες τις απόψεις κτλ. Εντάξει ως ενός σημείου όμως. Όταν υπάρχουν θέματα που είναι προκλητικά, εκεί θα πρέπει να παταχθούν αµέσως. Και ο κόσµος θα το χαιρότανε και θα επιδοκίμαζε τον Παπανδρέου και θα ήταν στήριγμά του αν πέταγε εγκαίρως απέξω αυτούς που έδειχναν ολιγωρία, αβελτηρία κτλ. Αυτό δεν σηµαίνει ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει και πρέπει να φύγει στο σύνολό της. Ο Παπανδρέου όµως πρέπει να σας πω ότι είναι συναισθηµατικός άνθρωπος, έχει µεγάλη ειλικρίνεια και είναι και προσηλωμένος σε αυτό που κάνει. Είναι καθαρός και έντιμος. Εγώ τον στήριξα και τον στηρίζω, γιατί δεν υποκύπτει σε συμφέροντα.
  • Αληθεύει ότι είχατε στείλει επιστολή στον Γ. Παπανδρέου;

Σας το λέω τώρα για πρώτη φορά. Εµείς, µια οµάδα βουλευτών, είχαµε ζητήσει µε επιστολή µας στον πρωθυπουργό να θεσπίσει µητρώο «πόθεν έσχες» για όλους τους Έλληνες, για να καταγραφούν εκεί όλα. Τα ακίνητα, οι µετοχές, τα πάντα. Και χαίροµαι διότι οι πληροφορίες που έχω είναι ότι στο νέο φορολογικό νοµοσχέδιο θα καθιερωθεί «πόθεν έσχες» σε όλους τους Έλληνες. Δεν είναι δυνατόν να πληροφορούμαστε ότι 500 καρδιολόγοι στη Θεσσαλονίκη έχουν καταθέσεις 1.5 δισ. Που σηµαίνει ότι το 1/3 είναι από τις φαρµακευτικές εταιρείες και τα 2/3 από «φακελάκια». Να πού πήγαν τα χρήµατα.

1 comment:

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ said...

Oι μεγαλύτερς αλήθειες που έχουν ειπωθεί. Προσυπογράφω.