Sunday, February 6, 2011

Οι επαναστάτες του γλυκού νερού ΔΕΝ πληρώνουν!

ΕΠΕΙΔΗ τα γραπτά μένουν, θέλω να πω ότι δεν σβήνω αυτά που έχω γράψει για τις κυβερνητικές παραλείψεις και τα λάθη. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια όρια στην αντιπολιτευτική δράση κι αρνούμαι να δεχτώ αυτά που συμβαίνουν στους εθνικούς δρόμους με όλους εκείνους που έχουν αναγάγει σε νόμο την... παρανομία, αρνούμενοι  να δεχτούν ότι ζουν σε μια ευνομούμενη πολιτεία. Ο νόμος του τσαμπουκά δεν μπορεί να περάσει, δεν είναι δυνατό να εφαρμοστεί. 
Ο παραλογισμός δεν έχει σχέση με την πολιτική, δεν ταυτίζεται με κάποια ιδεολογία. Δεν είναι δυνατό να θέλεις να φτιάξεις κράτος κηρύσσοντας την ανυπακοή στους νόμους. Ολοι αυτοί που υποδύονται τους επαναστάτες και τους εν εγρηγόρσει πολίτες δεν είναι παρά τσαρλατάνοι, πολίτες που  αποφάσισαν να παίξουν ένα κακό θέατρο, αρνούμενοι να πληρώνουν διόδια, σηκώνοντας τις μπάρες για να περνούν χιλιάδες αυτοκίνητα ελεύθερα, να θέτουν εκτός λειτουργίας τα μηχανήματα των εισιτηρίων στο μετρό. Nα αντιστέκονται στο εισιτήριο που επιβλήθηκε στα νοσοκομεία προκειμένου να γλιτώσουν τη χρεοκοπία!
Είναι φανερό ότι αυτού του είδους η συμπεριφορά προσιδιάζει στην τακτική των κουκουέδων και των κάθε είδους αριστεριστών (π.χ. του ΣΥΡΙΖΑ) που βρήκαν πεδίο ελεύθερο για να κάνουν την επαναστατική γυμναστική τους. Παρακαλουθούμε με λύπη να μην πληρώνουν λογαριασμούς ΔEKO, να μην πληρώνουν ενοίκια και κοινόχρηστα στις πολυκατοικίες, να μην πληρώνουν εισιτήρια στα μέσα μαζικής μεταφοράς, προβάλλοντας το πρόσωπο του Νεοέλληνα ψευτόμαγκα. 
Κανείς δεν παραγνωρίζει ότι υπάρχουν προβλήματα, ότι γίνονται αδικίες, ότι οι αυξήσεις είναι μεγάλες κ.λπ. Δεν μπορούμε όμως να ισοπεδώνουμε τα πάντα και να βάζουμε μπροστά τον οδοστρωτήρα για να καταλύσουμε τη νομιμότητα. ΠΡΕΠΕΙ να σταματήσει το παραμύθιασμα του κόσμου ότι όλοι ίδιοι είναι, ότι οι πολιτικοί είναι απατεώνες, ότι πάμε κατά διαόλου και διάφορα τέτοια. Πολλές φορές το έχω πει κι εγώ αλλά ο λαϊκισμός βλάπτει! Γ' αυτό και τα κόμματα εκείνα που βρίσκονται πίσω από τις κινητοποιήσεις και του κινήματος «δεν πληρώνω», ν' αναλάβουν τις ευθύνες τους.

3 comments:

paramythou said...

Μάλλον το τζάμπα, δεν είναι ο κατάλληλος τρόπος για να πολεμήσουμε την αδικία.
Ας βρούμε άλλον!

Η αδικία πάντως είναι εδώ και παραμένει. Ο σωστός τρόπος να καταπολεμηθεί θα μας δικαιώσει.

andreas athanasopoulos said...

είστε μέλος του ΠΑΣΟΚ; ΤΥΧΑΙΟ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ...ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΑΣ!!! ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΣ!!!

Νίκος Λαγκαδινός said...

Αγαπητέ φίλε, θα ήθελα να μου έλεγες ότι δεν πληρώνεις τις δόσεις της τράπεζας (αν έχεις δάνειο...) ή ότι μπήκες μέσα σ' ένα σούπερ-μάρκετ κι αφού αγόρασες ό,τι ήθελε η ψυχούλα σου στο τέλος τους είπες ότι δεν πληρώνεις! Μπορείς να το κάνεις αυτό;;; Αυτά τα "υπέρ των εργολάβων" είναι παραμύθια της Χαλιμάς. Οσοι κάνουν τον παλικαρά με το "δεν πληρώνω" διακατέχονται από πολιτικό παιδισμό. Δεν είναι δυνατό η Ελλάδα να βγάλει και όνομα ότι είναι η χώρα της ανομίας!!! Δεν μας φτάνουν τόσα άλλα...