Friday, February 4, 2011

Επίθεση με μολότοφ σε θεατρική παράσταση για τον ΠΑΟΚ

  • Είναι ασφαλώς μια πράξη καταδικαστέα. Προς Θεού όμως, μην αρχίσουν τις γενικεύσεις οι διάφοροι ευαίσθητοι. Ωστόσο, οι αρμόδιοι θα πρέπει να αναζητήσουν τους ηθικούς αυτουργούς στους ηγέτες του Ολυμπιακού που τροφοδοτούν τέτοια φαινόμενα χουλιγκανισμού, αφού με τη δική τους ανοχή κυκλοφορούν αυτοί οι τύποι και διαμορφώνουν ένα κλίμα που παραπέμπει σε ισλαμικές κοινωνίες.
 
Επίθεση με μολότοφ σημειώθηκε στην πρεμιέρα της παράστασης «Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ» στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν, ενδεχομένως από οπαδούς άλλης ομάδας.  Περίπου 25 άγνωστοι έριξαν μολότοφ, καπνογόνα, σιδερολοστούς και άλλα αντικείμενα στο θέατρο της οδού Φρυνίχου στην Πλάκα και έκαψαν και κατέστρεψαν μεγάλο μέρος της θεατρικής σκηνής, παρουσία των θεατών που περίμεναν την έναρξη, που είχε προγραμματιστεί για τις 21.30. Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Σύμφωνα με τις Αρχές, οι δράστες φώναζαν συνθήματα υπέρ του Ολυμπιακού ενώ αναφέρθηκε επίσης ότι λήστεψαν και ένα άτομο, πιθανότατα οπαδό του ΠΑΟΚ, ο οποίος αναζητείται για να καταθέσει. "Επικράτησαν άγριες καταστάσεις. Έσπασαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους", δήλωσε ο συγγραφέας του έργου, Σταύρος Τσιώλης. Η υπόθεση της παράστασης "Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ, μια ιστορία του Σταθμού Λαρίσης" αφορά στην ιστορική κάθοδο 2.500 οπαδών τού ΠΑΟΚ σιδηροδρομικώς στην Αθήνα για τον αγώνα της ομάδας τους με τον Ολυμπιακό. Σε αυτήν συμμετείχαν και δύο νεαρές γυναίκες οπαδοί για να συναντήσουν στον Σταθμό Λαρίσης έναν διάσημο Έλληνα ποπ τραγουδιστή από τον οποίο η μικρότερη έχει ζητήσει ραντεβού.

No comments: