Wednesday, January 26, 2011

Υστερικοί μεταπράτες!


ΕΙΔΗΣΗ: Λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί με την παραμονή των 253 μεταναστών στη Νομική φαίνεται πως βρέθηκε κατά τη διάρκεια πολύωρης σύσκεψης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σύμφωνα με τις πρυτανικές Αρχές, οι απεργοί πείνας πρόκειται να μεταφερθούν το πρωί της Πέμπτης σε άλλο κτίριο, στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο πληροί όλες τις συνθήκες υγιεινής. Οι μετανάστες είχαν δηλώσει νωρίτερα αταλάντευτοι στην απόφασή τους για απεργία πείνας, αλλά με πρόθεση διαπραγμάτευσης στο ζήτημα του χώρου παραμονής τους.
ΣΧΟΛΙΟ: Πάλι εμείς θα πληρώνουμε; Πάλι εμείς θα πληρώνουμε τον πολιτικό παιδισμό των διαφόρων γκρουπούσκουλων και κάποιων ανόητων ηγετίσκων που καταλαμβάνονται κάθε τόσο από κάποιου είδους "ιδεολογική" υστερία! Μπορεί να έχει πλάκα, το γεγονός ότι διεκδικούν για τον εαυτό τους την ορθοδοξία της ευαισθησίας, της αλληλεγγύης, του φιλότιμου κ.λπ., καταδικάζοντας όλους εμάς (δηλαδή, την πλειοψηφία του ελληνικού λαού), αλλά στο καθαρώς πρακτικό επίπεδο δεν πρόκειται να υπάρξει σημείο επαφής. Αυτοί οι ακροβολιστές της κοινωνικής ανωμαλίας, που μας αφήνουν ενεούς με τις ακρότητές τους και τους δυσπερίγραπτους βανδαλισμούς της νομιμότητας, διακατέχονται από ένα πάθος που μαρτυρεί παθολογικό παροξυσμό και που συχνά παίρνει τη μορφή ιδεολογικής νεύρωσης και δεν πρέπει πλέον να ερμηνεύεται με κριτήρια πολιτικά αλλά... ψυχιατρικά!
Από την άλλη, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός ζήτησε να εφαρμοστούν οι νόμοι, να μην καταλυθεί το κράτος δικαίου και να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους! Πολύ ωραία. Δηλαδή, τώρα, πρέπει να ησυχάσουμε, και ν' ασχοληθούμε με τα ειρηνικά μας έργα; Απλώς, η κατάσταση που δημιουργήθηκε, έχει δείξει με τον πλέον ευκρινή τρόπο την αδυναμία της πολιτείας να διατηρήσει την ευνομία. Είναι κάτι τέτοιες στιγμές που δοκιμάζεται η αντοχή της πολιτικής ηγεσίας και η δυνατότητά της να αντιμετωπίσει έκτακτες καταστάσεις που βλάπτουν το δημόσιο συμφέρον. Ακόμη έχω την αίσθηση η έννοια και η συνείδηση του ευρωπαϊσμού βρίσκεται σε υποχώρηση μπροστά στην ύποπτη "ανικανότητα" της Ευρώπης να δώσει λύσεις σε προβλήματα που έχουν προκύψει και από δική της υπαιτιότητα.
Οσο για τους 300 (λαθρο)μετανάστες, αυτό που ξέρω είναι ότι μπορεί να έχουν όλα τα δίκια του κόσμου και όλα τα δικαιώματα που τους αναγνωρίζουν οι γραπτοί και οι άγραφοι νόμοι (τους οποίους εμείς οι Ελληνες άριστα γνωρίζουμε), αλλά δεν μπορούν να μπαίνουν στα παιχνίδι της κομματικής αντιπαράθεσης. Και επιπλέον, ο ελληνικός λαός βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση (για να μην πω στου παπά το κουτάλι) και δεν έχει περιθώρια για συγκινήσεις του είδους που μας προσφέρουν οι (λαθρο)μετανάστες και οι διάφοροι τύποι που συσπειρώνονται πίσω από ταμπέλες.

No comments: