Monday, January 24, 2011

Η κυβέρνηση γιατί σιωπά;;;

Αντιδράσεις εντός και εκτός

Στη Βουλή φέρνει η ΝΔ το θέμα της παρουσίας μεταναστών εντός της Νομικής Σχολής

Εικόνα από την παρουσία των μεταναστών στο κτίριο
Εικόνα από την παρουσία των μεταναστών στο κτίριο
Στη Βουλή φέρνει η ΝΔ το θέμα της εισόδου δεκάδων μεταναστών στο κτίριο της Νομικής, όπου δηλώνουν ότι θα παραμείνουν μέχρι να τους δοθεί άδεια παραμονής. Ο υπεύθυνος του τομέα πολιτικής ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ Θανάσης Νάκος δήλωσε:

«Δυστυχώς οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών με τους δεκάδες λαθρομετανάστες που ταξίδεψαν ανενόχλητοι από την Κρήτη στην Αθήνα και εισέβαλαν στο κτίριο της Νομικής, στέλνει το μήνυμα: ότι η χώρα μας είναι ξέφραγο αμπέλι, όπου ο καθένας κάνει ό,τι θέλει.»

Ο βουλευτής κάλεσε την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, «έστω και τώρα, την ύστατη ώρα, να σοβαρευτούν και να στρέψουν την προσοχή τους στην αντιμετώπιση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης, που απειλεί να ξεφύγει από κάθε έλεγχο και υπονομεύει την ασφάλεια της χώρας».

Ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε και η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη: «Οι γνωστοί-άγνωστοι κατ' επάγγελμα παρανομούντες, της μηδενιστικής Αριστεράς, έπιασαν πάλι δουλειά: Αυτή τη φορά μετέφεραν -εντελώς ανενόχλητοι- γύρω στους 160 λαθρομετανάστες από την Κρήτη. Με πρόσχημα δε, τη δήθεν ευαισθησία τους για τον ανθρώπινο πόνο, διέρρηξαν τη Νομική Σχολή, κατέλαβαν παρακείμενο ιστορικής αξίας κτίριο, το έκαναν γυαλιά-καρφιά, εγκατέστησαν στρώματα και παπλώματα και το μετέτρεψαν σε χάνι κάνοντας επίδειξη τζάμπα φιλοστοργίας. Όλα αυτά στην πλάτη των φορολογουμένων, οι οποίοι πληρώνουν το λογαριασμό, αλλά και της ακαδημαϊκής κοινότητας και των φοιτητών που βλέπουν τα ΑΕΙ να απαξιώνονται ακόμη πιο πολύ. Ο ελληνικός λαός βλέπει με αυξανόμενη οργή τα γεγονότα, τον πλήρη εξευτελισμό του πανεπιστημιακού ασύλου και την ανοχή στην ανομία. Η κυβέρνηση για μία ακόμη φορά αδράνησε και κρύφτηκε από τις ευθύνες της. Επιτέλους, ας τις αναλάβει και ας δράσει άμεσα αποκαθιστώντας την ομαλή λειτουργία της Σχολής.»

Η φοιτητική παράταξη της ΠΑΣΠ, με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει μέλη της νεολαίας Συνασπισμού και της φοιτητικής της παράταξης, γιατί «αποφάσισαν με το 'έτσι θέλω' και δίχως καμία νομιμοποίηση να εγκαταστήσουν στο κτίριο της Σχολής 250 μετανάστες, που αιτούνται νομιμοποίηση χωρίς προϋποθέσεις.» Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, αδιαφόρησαν προκλητικά για την απόφαση της Κοσμητείας της Νομικής, που απέρριψε το εν λόγω αίτημα από την περασμένη εβδομάδα. Η παράταξη εκφράζει μεν την αλληλεγγύη της στους μετανάστες, ωστόσο, τονίζει ότι «σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πως κάποιοι επιμένουν να αντιλαμβάνονται την αλληλεγγύη με όρους μικροκομματικής σκοπιμότητας».

Η ΔΑΠ με ανακοίνωσή της διαφωνεί με την κατάληψη του κτιρίου και επισημαίνει: «Υπεύθυνοι για αυτή την κατάσταση είναι τα μέλη της φοιτητικής παράταξης ΑΡ.ΕΝ. και εξωπανεπιστημιακές ομάδες υποστηριζόμενες από τον Συνασπισμό, οι οποίοι χωρίς καμία άδεια εισέβαλαν στο νέο κτίριο, έσπασαν τις ενδιάμεσες πόρτες και κατέλαβαν το κτίριο της Σόλωνος εγκαθιστώντας στρώματα και λοιπά είδη.» [Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ]

No comments: