Friday, November 26, 2010

Δείτε τι χρήμα παίρνουν οι "πατέρες" του έθνους!!!

Δεν μπαίνω στη χορεία των υμνητών του λαϊκισμού! Απλώς έχω σφίξει το ζωνάρι, οι λογαριασμοί μού θυμίζουν ότι είμαι ""νομοταγής πολίτης", ξυπνάω πια δυο-τρεις φορές τη νύχτα και δεν μπορώ να κοιμηθώ, τα όνειρά μου που είχαν σχέση με τον πολιτισμό πάνε περίπατο (εννοώ ότι κάποτε έβγαζα ένα θεατρικό περιοδικό, τα "Δρώμενα" και τώρα το έχω ξεχάσει), τα παιδιά έχουν ανάγκες κι εγώ θα πρέπει να τις ικανοποιώ (σχολές, σεμινάρια, ταξίδια επιμορφωτικά κ.λπ.) και το μόνο που με απασχολεί είναι να έχουμε την υγεία μας! Ρε πού φτάσαμε; Κι ενώ έτσι έχουν τα πράγματα διάβασα στο "Κ" της "Καθημερινής" την ενδιαφέρουσα έρευνα του Ν. Βαφειάδη και ανένηψα! Πώς ανένηψα; Θα έχω πλέον απέναντί μου τους βουλευτές, τους πολιτικούς εν γένει, και θα τους βρίζω. Αν έχετε καταλάβει καλά τι ποσά δαπανά το ελληνικό δημόσιο, δηλαδή οι πολίτες, εμείς, θα πάθετε κοκομπλόκο (που λέει και η κόρη μου).


Βουλευτικές απολαβές και προνόμια
• Το 2010 οι 300 της Βουλής θα μοιραστούν το ποσό των 42,5 εκατ. ευρώ.
• Ο μέσος όρος των μηνιαίων βουλευτικών αποδοχών ανέρχεται σε 10.000 ευρώ.
• Το 50% φορολογείται αυτοτελώς και το υπόλοιπο προστίθεται στα τυχόν άλλα εισοδήματα.
• 35 εκατ. ευρώ θα μοιραστούν μέσα στο 2010 οι συνταξιούχοι βουλευτές ή οι σύζυγοι και οι άγαμες θυγατέρες θανόντων βουλευτών.
• 4,3 εκατ. ευρώ προορίζεται για τις συντάξεις των πρώην πρωθυπουργών.
Για την κατοχύρωση βουλευτικής σύνταξης απαιτούνται 4 χρόνια.
• Όσοι έχουν πρωτοεκλεγεί πριν από το 1993 συνταξιοδοτούνται από τα 55 τους χρόνια.
• Όσοι βουλευτές είναι άνω των 65 χρόνων λαμβάνουν ταυτόχρονα και βουλευτική αποζημίωση και βουλευτική σύνταξη. (Αναπάντητο παραμένει και το ερώτημα για το πόσοι βουλευτές λαμβάνουν βουλευτική σύνταξη και πόσοι από αυτούς παραμένουν βουλευτές, εισπράττοντας ταυτόχρονα και τη βουλευτική αποζημίωση...).
  • Παροχές
• Κινητό τηλέφωνο (μέχρι 200 ευρώ μηνιαίως).
• 8 σταθερές γραμμές τηλεφωνίας (μέχρι 12.000 ευρώ).
• Αυτοκίνητο (το μισθώνει η Βουλή με λίζινγκ).
• Δωρεάν διαμονή σε κεντρικό ξενοδοχείο για τους βουλευτές της επαρχίας (70 ευρώ ημερησίως).
• Γραφείο εκτός Βουλής και γραφική ύλη, ταχυδρομική ατέλεια, ατέλεια στις μετακινήσεις με λεωφορεία, σιδηρόδρομο και ακτοπλοΐα, καθώς και 52 αεροπορικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής για το νομό τους, εφόσον αυτός απέχει περισσότερα από 200 χιλιόμετρα από την Αθήνα.
• Δυνατότητα λήψης άτοκων δανείων από τη Βουλή και χαμηλότοκων από τις τράπεζες.
• Κάθε βουλευτής έχει στην υπηρεσία του τέσσερις δημοσίους υπαλλήλους αποσπασμένους και μετακλητούς καθώς και έναν επιστημονικό συνεργάτη, ο οποίος πληρώνεται από τη Βουλή.
  • Στους πρώην πρωθυπουργούς αλλά και στους πρώην προέδρους της Βουλής παραχωρούνται γραφεία μέσα στο Κοινοβούλιο, ακόμη και στην περίπτωση που δεν έχουν επανεκλεγεί βουλευτές, όπως είναι η περίπτωση του Kώστα Σημίτη. Τον πιο ευρύχωρο και ηλιόλουστo χώρο στoν δεύτερο όροφο, με εξαιρετική θέα στον Εθνικό Κήπο, εξασφάλισε πρόσφατα ο Κώστας Καραμανλής.
Συνταξιούχοι βουλευτές
  • Είναι οι μοναδικοί Ελληνες που έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν παράλληλα και δεύτερη σύνταξη από το επάγγελμα που ασκούν ή ασκούσαν, εφόσον δεν εργάζονται στo Δημόσιο, ή και τρίτη στην περίπτωση που ήταν συνδικαλιστές, πρώην δήμαρχοι ή πρώην νομάρχες (χορηγίες).
Μέσα στην τριετία 2010-2012 υπολογίζεται από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ότι μπορεί να δοθούν στoυς συνταξιούχους βουλευτές άλλα περίπου 80 εκατ. ευρώ που διεκδικούν αναδρομικά (!!!), λόγω των αναδρομικών αυξήσεων που πήραν πρόσφατα οι δικαστές (έχουν πάρει ήδη το 25%, ενώ το υπόλοιπο 75% θα καταβληθεί το Μάιο του 2011), όταν οι τελευταίοι αύξησαν τους μισθούς τους κατά περίπου 80%. Αποτελεί πάγια μέθοδο η διεκδίκηση εκ μέρους των συνταξιούχων βουλευτών των αυξήσεων που λαμβάνουν οι ανώτεροι δικαστικοί, οι οποίες μετά την τελική δικαίωσή τους επεκτείνονται και στους εν ενεργεία βουλευτές.

Είναι ο τηλεοπτικός σταθμός της Βουλής! Ποτέ δεν κατάλαβα για ποιο λόγο δημιουργήθηκε. Ομως λειτουργεί. Συνολικά απασχολεί περίπου 100 άτομα. Και το κόστος για το 2010 φτάνει τα έξι (6) εκατ. ευρώ. Η τηλεθέαση γύρω στο 0,3 %! Κι ακόμη δεν τον έκλεισαν! Αναπάντητο έμεινε και το ερώτημα πόσοι από τους δημοσιογράφους που απασχολεί ο τηλεοπτικός σταθμός της Βουλής καλύπτουν ταυτόχρονα τον κοινοβουλευτικό έλεγχο για λογαριασμό άλλων ΜΜΕ. Δεν μ' ενδιαφέρει πλέον ούτε η λεγόμενη δημοσιογραφική αλληλεγγύη. Φτάνει πια. Κάποιοι έχουν το κοκαλάκι της νυχτερίδας και κάποιους άλλους, τους περισσότερους, τους τρώει το μαύρο σκοτάδι. Δικαιολογώ εκείνους που βιοπορίζονται αποκλειστικά από το συγκεκριμένο κανάλι. Όσοι έχουν κι άλλες δουλειές να πάρουν δρόμο! Τελείωσαν τα ψέματα...
Ακόμα δεν μπορώ να χωνέψω ότι ο δημοσιογράφος του "Βήματος" Δ. Γαλάνης είχε εισπράξει κάποιας μορφής ποινή από την ΕΣΗΕΑ επειδή, είπαν, σ' ένα ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα που εργάζεται, μιλούσε για υπέρογκες αμοιβές δημοσιογράφων της ΕΡΤ. Δεν έλεγε ψέματα. Και απορώ γιατί η ΕΣΗΕΑ έχει μια περίεργη και μονομερή ευαισθησία. Τέλος πάντων. Και στο κανάλι της Βουλής θα πρέπει να δούμε ποιοι δουλεύουν και πόσες δουλειές έχουν. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ωφελεί η συνάφεια με την πολιτική και τους πολιτικούς!!!

Και για να τελειώνω το σημερινό σημείωμα, θέλω να πω στους φίλους βουλευτές ότι κανείς μα κανείς δεν τους υποχρέωσε να γίνουν πολιτικοί, βουλευτές, υπουργοί! Συνεπώς αυτά που κατά καιρούς ο εκάστοτε πρόεδρος της Βουλής λέει για να τους υπερασπιστεί, ότι δήθεν δουλεύουν πολύ κιι έχουν έξοδα, είναι το λιγότερο αστεία. ΔΕΝ μπόρεσα να καταλάβω ποτέ γιατί θα πρέπει να αμείβονται εξτρά όταν συμμετέχουν σε "εξεταστικές επιτροπές"! Δηλαδή, όταν δεν συμμετέχουν σε επιτροπές, τι κάνουν, με τι ασχολούνται;;; 

Θα αναφέρω ένα παράδειγμα: Προσφάτως διάβασα για τον Μίμη Ανδρουλάκη και τον είδα και στην τηλεόραση να χαριεντίζεται και να μιλάει... Τη μια φορά μιλούσε για τον Μίκη Θεοδωράκη. Και τις άλλες για ποιο πράγμα μιλούσε;;;; Θα σας το πω ευθέως: Ο Ανδρουλάκης πλέον βγαίνει να μιλήσει μονάχα όταν εκδίδει κάποιο βιβλίο του. Ήδη κυκλοφόρησε ένα βιβλίο του από τις εκδόσεις Καστανιώτη (μόνιμος εκδότης του, που του κάνει και καλές εκδηλώσεις για την παρουσίαση) και ο Μίμης θα κυκλοφορεί για κάμποσο καιρό από στούντιο σε στούντιο... Λοιπόν, αυτός είναι βουλευτής που τον έστειλε ο λαός στη Βουλή για να νομοθετήσει και να βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων του λαού; Ο Ανδρουλάκης είναι ένα παράδειγμα - υπάρχουν κι άλλα.

Εάν η παρούσα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν πάρει γενναίες αποφάσεις για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση, τότε πάνε στράφι όλα τ' άλλα που κάνει. Δεν είναι δυνατό μονάχα εμείς να σφίγγουμε το ζωνάρι! Εξάλλου, αν οι πολιτικοί μας δεν έχουν καταλάβει ότι η "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" είναι αποστολή, τότε καιρός είναι να το χωνέψουν. Θέλεις, κύριε, ν' αφιερωθείς στα ΚΟΙΝΑ, θέλεις να προσφέρεις υπηρεσίες στο έθνος και στον λαό, εφόσον δεν σε υποχρεώνει κανείς, μην έχεις απαιτήσεις.

Και δεν χρειάζεται μεγάλη φιλοσοφία για να διαπιστώσει κανείς ότι αυτό το αίσθημα της σωσίβιας κομματικής μονολιθικότητας, δηλαδή της φανατικής συγκέντρωσης των βουλευτών περί την κομματική ηγεσία τους, είναι μονόφθαλμο και καταργώντας οποιαδήποτε έφεση  ενδοκομματικής πολιτικής κριτικής από το φόβο μήπως η παράταξη εξασθενήσει, οδήγησε στη ρομποτοποίηση των βουλευτών.
Και τι βλέπουμε; Απλώς σήμερα οι βουλευτές δεν έχουν πρωτοβουλίες αλλά μόνον δουλικές καταφάσεις. Ο πανικός των βουλευτών μη τυχόν διαφωνήσουν και εκπαραθυρωθούν, ματαιώνει στη γένεσή της και την πλέον ανώδυνη ανεξαρτησία γνώμης. Έτσι όμως το βουλεύεσθαι υπέρ των κοινών μεταβάλλεται σε παθητική έγκριση ή σε παθητική αντίδραση και οι βουλευτές αναγκάζονται να περιστείλουν την αποστολή τους ως λαϊκών εκπροσώπων... Και εξωθούνται στην τακτοποίηση αποκλειστικά των προσωπικών τους συμφερόντων...

Υπουργείο Παιδείας:"Πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι..."!

  • Αρνήθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, να συναινέσουν στην πρόταση του υφυπουργού Παιδείας Γ.Πανάρετου για κατάργηση του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας, οι Συγκλητικοί του Πανεπιστημίου Αθηνών που συνεδρίασαν ως αργά την Πέμπτη.
Υπενθυμίζεται ότι ο Γ.Πανάρετος είχε στείλει έγγραφο στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών ζητώντας τη γνώμη του Ιδρύματος για να καταργήσει το τμήμα λόγω των πρωτοφανών περιστατικών οικογενειοκρατίας και παρατυπιών που παρατηρήθηκαν σε αυτό. Οι συγκλητικοί  εξέλαβαν την κίνηση του υφυπουργού ως παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων, ενώ νωρίτερα είχαν εκφράσει τη συμπαράστασή τους στους διαμαρτυρόμενους φοιτητές για το ενδεχόμενο κατάργησης του τμήματός τους. Το θέμα της οικογενειοκρατίας και της κατάργησης ενός ολόκληρου τμήματος έρχεται σε μια στιγμή κατά την οποία αρχίζει ο διάλογος του υπουργείου Παιδείας με τα Ιδρύματα στο πλαίσιο των αλλαγών για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. 

Το θέμα όμως είναι ότι βιάστηκε το υπουργείο. Και βιάστηκε διότι δεν είναι τρόπος επίλυσης μιας προβληματικής κατάστασης η πρόταση/εισήγηση που έκανε στη Σύγκλητο. Να καταργηθεί το "άρρωστο" τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας! Μου θυμίζει το "πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι"! Δεν πάει καλά το τμήμα, διότι διαβρώθηκε από τις σχέσεις οικογενειοκρατίας; Να φροντίσουν να το θεραπεύσουν. Να διώξουν τους καθηγητές που απόκτησαν το αξίωμα, τον τίτλο του καθηγητή, λόγω των οικογενειακών σχέσεων και να μπουν άλλοι καθηγητές "καθαροί" από παρόμοιες σχέσεις. 

Δηλαδή επειδή όλοι ξέρουν ότι και στην Ιατρική τα ίδια σχετικά συμβαίνουν, πρέπει να καταργηθούν ας πούμε κάποια τμήματα; Οχι, βέβαια. Να γίνουν εκκαθαρίσεις για να σταματήσει επιτέλους η οικογενειοκρατία και ο νεποτισμός που έχει διαβρώσει όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και της κοινωνίας. Κι εδώ που τα λέμε θα υπάρχουν κι άλλες σχολές όπου οι σχέσεις εκείνων που γίνονται καθηγητές είναι περίεργες. Τώρα εξανέστη η Σύγκλητος και δεν ξέρω ακριβώς για ποιο λόγο. Θα μάθω.

Αλλά, το υπουργείο πρέπει να σκέφτεται πριν πάρει κάποιες αποφάσεις και να παίρνει τις σωστές αποφάσεις...

Monday, November 22, 2010

Τι θα πει μουσουλμάνοι;; Λαθρομετανάστες είναι - να φύγουν!

Δεν θα επανερχόμουν στα "μουσουλμανικά" εάν δεν ερχόταν μια ενδιαφέρουσα είδηση να με προκαλέσει. Σε λίγες μέρες λοιπόν θα πραγματοποιηθεί σε μια πόλη της Σαουδικής Αραβίας ένα συνέδριο με θέμα τη σχέση Βυζαντίου και Αράβων. Θα συμμετέχουν επιστήμονες από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και φυσικά και Ελληνες και Ελληνίδες. Είναι βέβαιο ότι οι γυναίκες θα υποχρεωθούν να φορέσουν τη μπούργκα. Η απορία μου είναι γιατί να δεχτούν να φορέσουν μπούργκα! Είναι δυνατό να στερούν την ελευθερία τους επειδή είναι νόμος, έθιμο (τι είναι;). Κι αυτό όμως έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις απαιτήσεις των μουσουλμάνων στη χώρα μας που θέλουν να παρουσιάζονται όπως γουστάρουν! Εμείς όμως όταν πηγαίνουμε στις χώρες τους, δεν μπορούμε, αλλά, αντίθετα, θα πρέπει να συμβιβαστούμε και να υποταχθούμε στις δικές τους επιταγές.

Πολύ ωραία! Να κάνω και μια ιστορική αναδρομή... Οι προσπάθειες "εισόδου" στην Ευρώπη των Αράβων και γενικώς των μουσουλμάνων είναι παμπάλαιες. Όταν επιχείρησαν να εισβάλουν στην Ευρώπη από το Γιβραλτάρ το 711, προσπάθησαν να προωθηθούν στο ευρωπαϊκό έδαφος και από τη Μικρά Ασία. Δημιούργησαν ναυτική δύναμη και άρχισαν τις επιδρομές εναντίον των νησιών και των παραλίων της ανατολικής Μεσογείου. 

Η περίοδος βασιλείας της δυναστείας των Ισαύρων μπορεί να χαρακτηριστεί ως η πιο κρίσιμη για τις αραβοβυζαντινές σχέσεις. Ο Λέων Γ΄, πρώτος εκπρόσωπος της δυναστείας, με την άνοδό του στον αυτοκρατορικό θρόνο, το 717, κλήθηκε να αντιμετωπίσει μεγάλης έκτασης αραβική επίθεση εναντίον της Κωνσταντινούπολης.

Ο άραβας στρατηγός Μασαλμάς απέκλεισε το καλοκαίρι του 717 την Κωνσταντινούπολη "υγρού πυρός" από τους Βυζαντινούς ήταν οι βασικοί παράγοντες που συντέλεσαν στην τελική ήττα και αποχώρηση των αραβικών χερσαίων δυνάμεων ένα χρόνο αργότερα (718) και την καταστροφή του στόλου τους, από ξηρά και από θάλασσα. Η ικανότητα του νέου αυτοκράτορα, οι επιδημίες που έπληξαν το αραβικό στρατόπεδο και η ευρεία χρήση του

Η νίκη των Βυζαντινών κατά των Αράβων το 717 ήταν εξαιρετικής σημασίας, καθώς εμπόδισε τη διείσδυση των τελευταίων στην Ευρώπη από τα νοτιοανατολικά. Ανάλογης σπουδαιότητας ήταν και η νίκη εις βάρος τους από τον Κάρολο Μαρτέλο στο Πουατιέ της Γαλλίας, το 732, που επίσης απέτρεψε την αραβική επέκταση στην Ευρώπη...

Φτάνει. Έως εδώ η ιστορική αναδρομή. Θα γράψω όμως πού είναι ο μουσουλμανικός κόσμος σήμερα. Τα κράτη όπου βρίσκονται μουσουλμάνοι: Σαουδική Αραβία, Υεμένη, Κουβέιτ, Εμιράτα του Κόλπου, Ενωμένη Αραβική Δημοκρατία (Αίγυπτος), Σουδάν, Λιβύη, Τυνησία,  Αλγερία, Μαρόκο, αφρικανικές δημοκμρατίες της Μαυριτανίας, Σενεγάλης, Μαλί, Νιγηρίας, Σομαλίας, Αλβανία, Συρία, Ιορδανία, Ιράκ, Τουρκία, Ιράν, Αφγανιστάν, Πακιστάν, Μπαγκλαντές, Ινδικό Κασμίρ, Ηνωμένα κράτη της Ινδονησίας, δημοκρατίες της παλιάς Σοβιετικής Ενωσης Αζερμπαϊτζάν, Κιργιζία, Καζακστάν, Ουζμπεκιστάν, Τατζικιστάν, Τουρκμενιστάν, Λίβανος, μουσουλμάνοι της Κίνας (περίπου 40 εκατ. στο Τουρκεστάν), Ινδία (50 εκατ.), Μαλαισία, Αιθιοπία, Ερυθραία, Βαλκανικοί λαοί (Βουλγαρία, Βοσνία, Κόσοβο), Μαδαγασκάρη, Τσαντ και διάφορα άλλα κράτη της Αφρικής. Επίσης, διασπορά στην Ευρώπη (Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία), στην Αμερική, Βραζιλία και Ωκεανία, όπως επίσης και οι μουσουλμάνοι της Ινδοκίνας, των Φιλιππίνων, της Ταϊλάνδης κ.ά. 

Και ξαφνικά [;;;] μπαίνει στις διάφορες στατιστικές και το εν Ελλάδι μουσουλμανικό στοιχείο, που διεκδικεί, απαιτεί, διαμαρτύρεται, διαδηλώνει, καταστρέφει και δημιουργεί μείζον πρόβλημα στην ελληνική κοινωνία. Και δυστυχώς βρίσκει πολλούς υποστηρικτές, η στάση των οποίων τις περισσότερες φορές ξεφεύγει από τα καθιερωμένα και δεν έχει σχέση με την περιώνυμη "αλληλεγγύη" που πρέπει να δείχνουμε στους κυνηγημένους, στους φτωχούς κι εκείνους που ζητάνε στον ήλιο μοίρα. 

Υπάρχει κανείς με λογική που να δέχεται όλο αυτό το πολυάριθμο μουσουλμανικό στοιχείο που έχει γκετοποιήσει πολλές αθηναϊκές γειτονιές, που έχει οικειοποιηθεί πλατείες και δρόμους, που πάει να "προσευχηθεί" στα Προπύλαια, στο χώρο του νεοελληνικού διαφωτισμού, εκεί όπου ουδέποτε οι ορθόδοξοι χριστιανοί Έλληνες τόλμησαν να κάνουν κάτι παρόμοιο;; Κανείς δεν απορεί πώς όλοι αυτοί "συνεννοήθηκαν" και πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις σε διάφορες αθηναϊκές πλατείες! Βγαίνουμε εμείς οι -κατ' όνομα- χριστιανοί στους δρόμους να προσευχηθούμε;

Στην εποχή μας, η "είσοδος" των Αράβων και των κάθε είδους Μουσουλμάνων στην Ευρώπη γίνεται πλέον από την Τουρκία στην Ελλάδα. Αλλοι φεύγουν για άλλα κράτη της δυτικής Ευρώπης κι άλλοι μένουν στη χώρα μας, με αποτέλεσμα ιδιαίτερα η Αθήνα να αντιμετωπίζει το τεράστιο πρόβλημα με όλους αυτούς τους ρακένδυτους που σε πιάνουν είτε στα φανάρια, είτε στους δρόμους των περιοχών που έχουν καταλάβει και νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε άλλο κράτος. Εχει γίνει τοις πάσι γνωστό ότι με ειδικές πτήσεις από τις χώρες της βόρειας Αφρικής φτάνουν στην Κωνσταντινούπολη κι από εκεί οι Τούρκοι τους φέρνουν λαθραία στη χώρα μας.

Η απορία μας έχει σχέση πλέον με τη στάση της ελληνικής πολιτείας, που φαίνεται αδύναμη να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Πώς ανέχεται να φεύγουν οι νέοι μας (και όχι μόνον...) λόγω της ανεργίας και να αναζητούν τύχη σε άλλες χώρες κι εδώ, στην Ελλάδα να μπαίνουν κατά εκατοντάδες οι μουσουλμάνοι;;; Κάτι δεν πάει καλά. Και το περίεργο είναι ότι την αντίδραση των Ελλήνων πολιτών την καρπώνεται η ακροδεξιά που δίνει άλλοθι και στους ανόητους δημοσιογράφους των ραδιοτηλεοπτικών μέσων ενημέρωσης να αποδίδουν τις όποιες αντιδράσεις στα μέλη της "Χρυσής Αυγής" ή στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συνεγαρμό. Η πραγματικότητα είναι διαφορετική. 

Εχει πάρει απόφαση το κράτος να γίνει το Τζαμί στον Βοτανικό, δηλαδή κάπου στον Ελαιώνα, εκεί όπου περιμέναμε, χρόνια τώ ρα, να αποδοθεί η περιοχή στους πολίτες, να ξαναγίνει πράσινη και να αποτελέσει ένα μεγάλο πνεύμονα για; την πολύπαθη πρωτεύουσα. Ποιος μας λέει ότι εκεί δεν θα γίνει ένα άλλο γκέτο των κάθε λογής μουσουλμάνων; Κι όταν μιλάμε για μουσουλμάνους, ας μη μας διαφεύγει ότι δεν είναι όλοι ίδιοι. Ο Ιμάμης ή οι Ιμάμηδες που θα έρθουν για τις "λειτουργίες" και τις προσευχές τους από πού θα είναι - από την Αίγυπτο, από την Τουρκία, από το Ιράν, από τη Σαουδική Αραβία; 

Πριν, λοιπόν, από την  ανέγερση του Τζαμιού, καλά θα κάνει το κράτος να καθαρίσει την πρωτεύουσα και τις άλλες μεγάλες πόλεις απ' όλους τους λαθρομετανάστες. Δεν είμαι εναντίον των κυνηγημένων. Αλλά, δεν μπορώ πλέον σε κάθε μου βήμα έρχομαι αντιμέτωπος με νέους ανθρώπους που θέλουν σκουπίσουν τα τζάμια του αυτοκινήτου, ή να  μου πουλήσουν χαρτομάντιλα, ή κατσαβίδια κ.λπ. Ποιοι είναι εκείνοι που τους χρησιμοποιούν γι' αυτή τη δουλειά; Επιπλέον, τι θα γίνει αφού τα σύνορα των άλλων ευρωπαίων είναι κλειστά; 

Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να ανεχόμαστε όλους αυτούς που ο μόνος τους συνδετικός κρίκος είναι η πίστη στον Αλλάχ και το Κοράνι; Πότε θα αντιληφθεί η ελληνική πολιτεία ότι οφείλει καταρχήν να προστατεύσει τους πολίτες της και συγχρόνως να δει πώς θα απαλλαγεί το συντομότερο από τους λαθρομετανάστες, οι οποίοι ΔΕΝ πρόκειται να ενσωματωθούν στην ελληνική κοινωνία. Ας μην έχουν αυταπάτες κάποιοι. Δεν είναι η ελληνική κοινωνία μια χοάνη που μπορεί να χωνεύει τους πάμντες και τα πάντα. Οι μουσουλμάνοι μπορεί σε λίγο να δημιουργήσουν προβλήματα που ούτε τα έχουμε φανταστεί. Αν δεν υπήρξε μέχρι σήμερα μεταναστευτική πολιτική, τούτη η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε μέτρα που θα δώσουν λύσεις στο σημερινό αδιέξοδο. Δεν είναι δυνατό να αποδεχτούμε μια νέα κατάσταση που δημιούργησαν οι μουσουλμάνοι. Είμαστε κυρίαρχο κράτος ή απλώς ένα σταυροδρόμι με λιμνάζοντα ύδατα;

Thursday, November 18, 2010

Μουσουλμάνοι, τέμενος και το "πολυπολιτισμικό μοντέλο"!

  • Μπορώ και πρέπει να σταθώ και να ερευνήσω  τα πράγματα που σχετίζονται με τους Μουσουλμάνους και την ανέγερση τεμένους, χωρίς τις παραφορές του αισθήματος.
    Δεν είναι ούτε τίμιο ούτε λογικό να ζητούμε από τους απλούς ανθρώπους να εγκαταλείψουν το άρτιο αίτημά τους να πάψουν αυτού του είδους οι θρησκευτικές τελετές στις πλατείες, αλλά και η ανέγερση γιγαντιαίου τεμένους στον Βοτανικό.
    Εντάξει, δεχόμαστε ότι τη διπλωματία δεν την ασκεί ο λαός αλλά η κυβέρνηση και οι διπλωμάτες. Για τον λαό όμως τα πράγματα έχουν απλά σχήματα, οι λέξεις έχουν ολόκληρες έννοιες .
    Οι ψυχές δεν είναι δυνατό να βρίσκονται σε διαρκή ένταση όταν τα κλειδιά που κρατούν τεντωμένες τις χορδές του πατριωτικού φανατισμού, αρχίζουν να λασκάρουν. Ο λαός εξοικειώνεται ευκολότερα στις χαλαρώσεις. Οι άνθρωποι υπήρξαν πάντοτε άνθρωποι. Οι υπερανθρωπισμοί ανήκουν στις μυθολογίες και στους οραματισμούς των εξάλλων.
    Οι Μουσουλμάνοι πολίτες έχουν κάθε δικαίωμα να προσευχηθούν σε κάποιο ιερό τέμενος που θα καλύπτει τις θρησκευτικές τους ανάγκες. Ωστόσο, προκύπτει το ερώτημα: Ποιοι είναι αυτοί οι χιλιάδες που συγκεντρώθηκαν στις πλατείες της Αθήνας για την προσευχή τους, αλλά που συγχρόνως θέλησαν έτσι να πιέσουν το ελληνικό κράτος να προχωρήσει στην ανέγερση τεμένους; Πόσοι από αυτούς είχαν νόμιμη κάρτα παραμονής; Πόσοι δηλαδή ήσαν και είναι νόμιμοι; Γιατί η αστυνομία δεν έκανε το αυτονόητο σε κάποια πλατεία, να τους ελέγξει για να δούμε επιτέλους ποιοι απ’ όλους αυτούς ήσαν νόμιμοι;
    Για τις θρησκευτικές ανάγκες των νόμιμων μουσουλμάνων μπορεί να ανεγερθεί ένα τζαμί, το οποίο όμως για ποιο λόγο θα πρέπει να είναι ένα μεγαλοπρεπες οικοδόμημα στο Βοτανικό; Δεν μας έφταναν οι καμπάνες (που κι αυτές πλέον αποτελούν μια παράδοση που μάλλον δεν ενοχλεί) τώρα θα ακούμε και τους ιμάμηδες από τους μιναρέδες;
    Τα μέσα ενημέρωσης και κάποιοι φιλελεύθεροι αρθρογράφοι εντόπισαν το όλο ζήτημα στην απουσία τεμένους και στην ανάγκη να ανεγερθεί, επιτέλους, τέμενος για τους Μουσουλμάνους! Τι ωραία, τι καλά… Δεν φτάνει, δηλαδή, που η χώρα έγινε ξέφραγο αμπέλι και κέντρο διερχομένων, τώρα θα είμαστε υποχρεωμένοι να καλύπτουμε τις ανάγκες τους. Να χτίσουμε ξενώνες, να αυξηθούν τα εξωτερικά ιατρεία στα νοσοκομεία για να καλύπτουν τις ιατρικές φροντίδες, να φτιάξουμε τεμένη για να μπορούν να προσεύχονται κατά χιλιάδες!!! Δηλαδή, θα προσαρμοστούμε εμείς σ’ αυτούς ή αυτοί σ’ εμάς;
    Διαφωνώ σαφώς και με τις ακροδεξιές παρέες και με τα αβγά και με τα τραγούδια που ακούγονταν στη διαπασών από κάποιους υπερευαίσθητους συμπατριώτες μας και τους οποίους έως ένα βαθμό δικαιολογώ. Ωστόσο, αυτό δεν αναιρεί την αντίθεσή μου με όλους αυτούς τους δήθεν αθώους μουσουλμάνους που επέλεξαν λόγου χάρη τα Προπύλαια για να προσευχηθούν. Σε καμιά περίπτωση και κανέναν δεν θα ανεχόμουν να κάνει τα ίδια ΕΚΕΙ – είτε μουσουλμάνος είτε βουδιστής είτε χριστιανός είτε οτιδήποτε άλλο!
    Το αστείο είναι ότι έρχονται κάποιοι από αυτούς να μας κάνουν και μαθήματα δημοκρατίας όταν οι κοινωνίες στις οποίες έζησαν και στην ατμόσφαιρα των οποίων θέλουν να μας μπάσουν, θεωρούν π.χ. κατώτερες τις γυναίκες (είδε κανείς γυναίκες εκεί στα Προπύλαια;).
    Στις μουσουλμανικές κοινωνίες ξέρουμε ότι η ελευθερία υφίσταται μια βάναυση αστυνομική απαγόρευση.
    Σε λίγο, η εθνική πολιτική θα καταντήσει έννοια ρευστή και κυμαινόμενη και ο χαρακτηρισμός της θα διέπεται από τα εκάστοτε κυριαρχούντα ειδικότερα  πολιτικά προβλήματα. Ή θα έλεγα πιο σωστά ό ο εθνικός χαρακτήρας της πολιτικής έχει καταλήξει να προσδιορίζεται από τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης
    Η επίκληση από τα μέσα ενημέρωσης της ύπαρξης και λειτουργίας τζαμιών στη Γαλλία ή σε κάποιες άλλες ευρωπαϊκές χώρες  δεν μου λέει τίποτε. Και τούτο διότι πρέπει να ξέρουν όλοι ότι π.χ. οι Γάλλοι είχαν και έχουν «αποικίες» και το «μαύρο» χρώμα το έκαναν με τη βία… γαλλικό! Εμείς, ως χώρα δεν καταλάβαμε καμιά Μαρτινίκα και καμιά Αλγερία ή κανένα Μαρόκο. Εκείνοι είναι υποχρεωμένοι να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Γιατί το φόρτωσαν στην Ελλαδίτσα;
    Και για να τελειώνω: Κάναμε πολύν αγώνα για να απελευθερωθούμε από τον σφικτό εναγκαλισμό της Εκκλησίας και τώρα έχουμε τους Μουσουλμάνους, οι οποίοι με τη συμπεριφορά τους προκαλούν αντισυσπειρώσεις των ντόπιων φανατικών. Κάπου πρέπει να μπει ένα φρένο.  Δεν ξέρω αν είναι μονόδρομος ο "πολυπολιτισμός", αλλά λυπάμαι που έζησα τη μετάβαση σε μια κοινωνία που αλέθει τους πάντες!

    Wednesday, November 17, 2010

    ΟΛΑ γίνονται ερήμην μου!

    Τελικά, διαπιστώνω ότι όλα γίνονται ερήμην μου! Πλήρης ασυδοσία. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να κάθομαι στην πολυθρόνα του σπιτιού μου, μπροστά στην τηλεόραση, και να παρακολουθώ αμέτοχος πλέον, τα τεκταινόμενα στην κοινωνία που γεννήθηκα, μεγάλωσα, σπούδασα, δούλεψα, έκανα οικογένεια και ζω... Όλα γίνονται ερήμην μου. Δεν ξέρω αν ανήκω στους πολλούς ή στους λίγους. Δεν ξέρω αν ανήκω στην "κοινή γνώμη", στη σιωπηλή πλειοψηφία, στους λίγους που βρίσκονται πάντοτε στην "αντιπολίτευση", δεν με νοιάζουν πια οι "ταμπέλες". Ποτέ δεν ήμουν δημεγέρτης, ποτέ δεν ήμουν θορυβοποιός. Πάντοτε ήμουν υπεύθυνος και κάποιες φορές ορθολογιστής. Αργησα να καταλάβω ότι ο επαγγελματίας πολιτικός εργάζεται πρώτα υπέρ αυτού του ιδίου και δευτερευόντως υπέρ του συνόλου
    [θα συνεχίσω αργότερα...]

    Sunday, November 14, 2010

    Η "Αριστερά", οι "ανεξάρτητοι" και οι... "απέχοντες"!

    Χρόνια τώρα συνεχίζεται το ίδιο τροπάριο. Λέει, μονίμως, η "αριστερά" όταν έρχεται η ώρα των εκλογών ότι δεν μπορεί να στηρίζει τον δικομματισμό! Δικαίωμά της είναι. Το αποτέλεσμα ωστόσο είναι να διοικούνται οι μεγάλοι δήμοι της χώρας από την Δεξιά. Και με αυτόν τον τρόπο πιστεύουν ότι συμβάλλουν στον σωφρονισμό τους και ειδικά ότι συνετίζουν  το ΠΑΣΟΚ; Έτσι η "αριστερά" έχει βάλει το λιθαράκι της στη σημερινή κατάσταση, όπου παρατηρούμε ένα τεράστιο ποσοστό των εκλογέων να απέχει!
    Ίσως βρισκόμαστε για πρώτη φορά μπροστά στο μεγαλύτερο ποσοστό αποχής από εκλογές. Και βέβαια φταίει και η κυβέρνηση, φταίνε και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις, αλλά φταίνε και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα μιας κοινωνίας που βουλιάζει καθημερινά, και πάνω στο κουρελιασμένο κορμί της βιαιοπραγούν άπαντες. Αλλά αυτό δεν πρόκειται να το συζητήσουν απόψε στα τηλεοπτικά "τραπέζεια". Μόλις τολμήσει κάποιος να θέσει θέμα ευθύνης, θα του την πέσουν οι τηλεοπτικοί δημοσιογράφοι και θα γίνει το "σώσε"! Είναι γνωστό πλέον ότι οι τηλεοπτικές (έχουν γίνει και ραδιοφωνικές) παρέες έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο κι όποιος "αντιμιλήσει", χάθηκε!
    Είναι δυνατόν ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας να ψηφίζει τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, τον εκφραστή της ασυναρτησίας και του λαϊκισμού;;; Μεγάλο μερίδιο ευθύνης στην ανάδειξή του έχουν τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης που τον είχαν καθιερώσει ως μόνιμο θαμώνα στις εκπομπές τους. Και σήμερα έρχονται αυτοί που τον καθιέρωσαν, να μιλάνε για το πολιτικό σύστημα και την κακοδαιμονία των κομμάτων που κυβερνούν τη χώρα.
    Για ποιους λόγους οι εκλογείς της Μακεδονίας έριξαν την ψήφο τους στον Ψωμιάδη; Το μόνο που ήθελε όταν παρουσιαζόταν στα κανάλια ήταν να ξιππάσει, να σκανδαλίσει, να θορυβήσει, ν' αυθαδιάσει, να γίνει βιαστής της κοινής λογικής. Ενας άνθρωπος με τον πλέον ασυνάρτητο πολιτικό λόγο θα κυβερνάει από αύριο μια μεγάλη περιφέρεια της χώρας. Ποιος θα τον πάρει στα σοβαρά;;

    Είναι γεγονός ότι οι πολίτες έως ένα βαθμό αντιδρούν πραγματικά στην πολιτική της κυβέρνησης, και, αορίστως, θέλησαν ν' αντιδράσουν υψώνοντας τη σημαία εναντίον του "μνημονίου"! Θέλω να πω ότι κυρίως με όσους συμμετέχουν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, κινούνται προς τα εμπρός οι κοινωνίες. Η ελπιδοφόρα μερίδα του έθνους, κατά τη γνώμη μου, είναι εκείνη που συμμετέχει. Που σέβεται τους θεσμούς, παραδέχεται τα όριά της, αλλά συμμετέχει. 
    Τώρα, κάποιοι της "αριστεράς" έχουν αρχίσει να επιχειρηματολογούν αλαζονικά. Ναρκισσεύονται, κοκορεύονται, κορδακίζονται, απαθανατίζονται χωρίς ν' απαθανατίζουν, γιατί ενώ έχουν στη διάθεσή τους, στη διάθεση της αυτοπροβολής τους, όλα τα σύγχρονα μέσα θορυβοποιίας, δεν έχουν πια κανένα από τα παλαιά στερεωτικά. Το μυστικό τους χάθηκε. Ήταν το μυστικό μιας συντεχνίας.
    Ακούω τον Ψαριανό στο "Μέγκα" να λέει ότι όπου το ΠΑΣΟΚ στήριξε μη κομματικούς, κερδήθηκαν οι δήμοι. Κι αυτό, δηλαδή, πάει να πει ότι πρέπει να γίνει κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και (λόγου χάρη) Δημοκρατικής Αριστεράς; Ας βάλει ο Παπανδρέου τον Κουβέλη σ' ένα υπουργείο να τελειώνουμε... Δεν μπορούμε ασφαλώς να μην λάβουμε υπόψη αυτό το στοιχείο, δηλ. της "συνεργασίας", αλλά φυσικά αυτό δεν αποτελεί πανάκεια για το ξεκαθάρισμα του πολιτικού τοπίου.
    Το γεγονός, πάντως, είναι ότι ο πολιτικός χάρτης μετά τις εκλογές είναι πολύχρωμος. Δεν είναι αποκλειστικά πράσινος ή γαλάζιος. Είναι αρκετοί πλέον εκείνοι που κατέβηκαν στις εκλογές χωρίς να έχουν κομματική υποστήριξη. Κι εδώ φάνηκε η λαθεμένη συμπεριφορά των κομματικών επιτελείων. Διαβλέπω ένα θολό πολιτικό τοπίο και η σύγχυση θα επιτείνεται από τα φαινόμενα της φτηνής επιτυχίας, που ευνοεί τα υποκατάστατα ακριβώς επειδή είναι κομμένη στα μέτρα τους. Σε κάθε εποχή επικρατεί, λίγο-πολύ, μια σύγχυση των αξιών, απόρροια της γενικής οχλαγωγίας. Κάποιοι, βεβαίως, θα επιχειρούν να βάλουν τάξη -σχηματική- για ν' απλοποιήσουν τον πίνακα, να τον κάνουν ευσύνοπτο και νοητό.
    Σήμερα, είναι αλήθεια, ότι η οικονομική κρίση και η επίκληση της "τακτοποίησης", έχει  θολώσει τις πολιτικές προθέσεις των περισσοτέρων και ζητούμενο πλέον είναι το αίτημα της ιδεολογικής ειλικρίνειας. Δεν αμφιβάλλω ότι η φυσιογνωμία των κοινωνιών δεν προϋποθέτει την ομαδική κατάφαση, αλλά την κυριαρχία των αξιών εκείνων που μπορούν να επιβάλλονται πάνω στις άλλες, αντίρροπες ή απλώς διάφορες.


    Σιγά ρε Χατζηνικολάου! Ποιος είσαι εσύ που θα κάνεις συστάσεις στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας;;;

    Μια δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν αρκετή για να ενοχληθεί ο κύριος Χατζηνικολάου που έχει χρίσει τον εαυτό του "παράγοντα" της δημόσιας ζωής του τόπου, που μπορεί να μιλάει περί παντός του επιστητού. Από τον τον τραγουδιστή Ρέμο μέχρι τον Αβραάμ Πάπα!

    Από τα Γιάννενα, όπου και άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, ο Κάρολος Παπούλιας τόνισε χαρακτηριστικά πως "μέμφομαι αυτούς που πιστεύουν ότι η οργή τους μπορεί να εκφραστεί από τον καναπέ, μένοντας στο σπίτι τους". "Η δημοκρατία στην Ελλάδα κατακτήθηκε με σκληρούς αγώνες και με μεγάλη λαϊκή συμμετοχή" τόνισε,  επισημαίνοντας πως "η δημοκρατία χρειάζεται αγώνες και δεν μπορεί κάποιος να κάθεται στον καναπέ και να μιλά για αγώνες και πρόοδο της χώρας"

    Απόλυτο δίκιο έχει ο Πρόεδρος, αφού ήθελε έτσι να επιστήσει την προσοχή στους απέχοντες πολίτες ότι η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ δεν κερδίζεται από τους καναπέδες. Κι όσο για τον κύριο Χατζηνικολάου, ο οποίος ήθελε τον Πρόεδρο να επικρίνει το κομματικό "κατεστημένο", ο ίδιος θα έβγαινε μετά και θα "μεμφόταν" τον Πρόεδρο ότι τα έβαλε με τα κόμματα!!!.

    Καλά θα κάνει ο κύριος Χατζηνικολάου να λέει τις ειδησούλες του, όπως τις λέει, με κραυγές, με ύφος εισαγγελικό, επιτιμητικό των πάντων, να ψαρεύει στα θολά  νερά για τηλεθεατές και για αναγνώστες της εφημερίδας του, η οποία ως γνωστόν διαφημίζεται μονάχα για τις προσφορές της. Σήμερα, ειρήσθω εν παρόδω, οι προσφορές περιλαμβάνουν "τα μεγάλα ερωτικά τραγούδια...", το 2ο μέρος "του θρυλικού έπους Κόναν ο εξολοθρευτής" με τον Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ κ.λπ. Αυτά διαφήμιζε. Λοιπόν, καλά θα κάνει να μαζέψει τη γλώσσα του που την ξεχνάει στους διαδρόμους της δημόσιας ζωής του τόπου. 

    Και δεν μας ενδιαφέρει αν κάνει "διαλέξεις" όταν πρόκειται να ερωτήσει τους καλεσμένους του. Προφανώς δεν έχει καταλάβει ότι είναι ένας απλός δημοσιογράφος - καταχρηστικά, επειδή βγαίνει στην τηλεόραση. Διότι κανονικά μάλλον εκδότης είναι. Και φυσικά βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση από άλλους "εκδότες" ή μικροεκδότες, αφού έχει το πλεονέκτημα του γυαλιού. Μπορεί να προβάλει όποιον θέλει κι αυτό λειτουργεί υπέρ των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του (διαφήμιση).

    Φτάνει, λοιπόν, κύριε Χατζηνικολάου. Σ' ακούω να επαναλαμβάνεις τις αντιρρήσεις σου για τη δήλωση του Παπούλια. Η στάση σου αυτή κάτι υπαινίσσεται. Δεν γίνεται να συνεχίζεις το τροπάριο, χωρίς να υπάρχει κάτι από πίσω! Μιλάς ως δημοσιογράφος ή ως εκδότης και πολιτικός;;; Κι αν ο κόσμος έχει απογοητευτεί ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχεις κι εσύ, διότι είσαι τηλεοπτικός παράγων και διαμορφώνεις, δυστυχώς, την κοινή γνώμη. Εάν κάποιοι πολιτικοί δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες του λαού και τον πρόδωσαν, εσύ και κάποιοι άλλοι σπρώχνετε τον κόσμο στην απελπισία. Το αδιέξοδο επιτείνεται με την αποχή του κόσμου. Η Δημοκρατία επιζητεί τη συμμετοχή. Κι έτσι μπορεί ο πολίτης ν' αλλάξει τη ζωή του. ΟΧΙ με την  αποχή!
     

    Friday, November 12, 2010

    Γρηγόρης Ψαριανός: Στηρίζω και Σγουρό και Βαρβιτσιώτη!!!


    Διάβασα στον "Αδέσμευτο Τύπο" το πλέον "κουφό": Ο Γρηγόρης Ψαριανός, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, σε συνέντευξή του στο Ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Στηρίζω τους άξιους και ικανούς οπουδήποτε και αν ανήκουν, αδιαφορώντας για όσα λέγονται περί δεκανικιών και άλλων τινών. Έτσι στηρίζω τον Γιάννη Σγουρό στην Περιφέρεια Αττικής, τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για δήμαρχο Γλυφάδας και τον Νίκο Χαρδαλιά στον Βύρωνα».

    Δεν μ' ενδιαφέρει η οποιαδήποτε αντιπαράθεση. Εκείνο που αξίζει να σημειώσει κανείς είναι η πολιτική θολούρα που εμφιλοχωρεί στα μυαλά ορισμένων στελεχών της λεγόμενης "ανανεωτικής αροιστεράς". Μέχρι σήμερα ο Ψαριανός έχει εμφανιστεί ως ριζοσπάστης πολιτικός, αντικομφορμιστής, που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του κ.λπ. Είναι ν' απορεί κανείς πώς βάζει στο ίδιο τσουβάλι κάποιους πολιτικούς που κατά τη δική του γνώμη είναι "άξιοι και ικανοί"! 

    Πότε έδειξε αξία και ικανότητες ο κλώνος Βαρβιτσιώτης, ο οποίος αποτελεί καθαρό παράδειγμα νεποτισμού και οικογενειοκρατίας; Και τι σχέση μπορεί να έχει με τον Γιάννη Σγουρό; Αλλά δεν χρειάζεται ν' απορώ. Ετσι πορεύεται η πολιτική ζωή του τόπου...

    Κάποιοι μας "δουλεύουν" ψιλό γαζί. Κι ο Ψαριανός ανήκει σ' αυτούς ακριβώς τους [νεο]πολιτικούς που επιχειρούν να κάνουν εισαγωγή στην πολιτική ζωή του τόπου νέων ηθών και εθίμων. Το μόνο πάντως που έχει καταφέρει να μας δείξει είναι ότι διαθέτει στόμα... απύλωτο. Και για να κλείσω: η υποστήριξή του στον Βαρβιτσιώτη μου θυμίζει τους περιηγητές στην Αφρική που περιγράφουν μερικές φυλές ανθρωποφάγων ότι είναι τίμιοι, ήμεροι, φιλόξενοι και περιποιητικοί και το μόνο ελάττωμά τους είναι ότι έχουν την κακή συνήθεια να τρώνε ανθρώπινο κρέας!!!

    Thursday, November 11, 2010

    Να διώξουμε τον Κακλαμάνη, να φέρουμε τον Καμίνη!

    Επειδή δεν θέλω να νιώθω υπεύθυνος ότι, δηλαδή, φταίω κι εγώ που η κατάσταση στην Αθήνα, στην πόλη που μεγάλωσα και ζω, θα εξακολουθήσει να είναι άθλια, πρέπει να πάρω θέση! Τα τελευταία χρόνια μονοπωλούν την ηγεσία του δήμου Αθηναίων οι άνθρωποι της Δεξιάς, οι τυχοδιώκτες της πολιτικής, εκείνοι που εκμεταλλεύτηκαν τον δημαρχιακό θώκο για να κάνουν βήματα στην προσωπική τους πολιτική καριέρα. Και όλοιι γνωρίζουν πως κάτι τέτοιο έκανε ο Μιλτιάδης Εβερτ [με μηδενικό έργο στον δήμο], η Ντόρα Μπακογιάννη [με μηδενικό έργο στον δήμο], ο Δημήτρης Αβραμόπουλος...
    Αξιοποίησαν με τον καλύτερο [γι' αυτούς...] τρόπο το αξίωμά τους για να περάσουν στην κεντρική πολιτική σκηνή. Ακολούθησε ο Νικήτας Κακλαμάνης, που διετέλεσε υπουργός Υγείας στην κυβέρνηση του Καραμανλή και άφησε ερείπια στο χώρο της υγείας. Ανέλαβε τον Δήμο Αθηναίων και η πόλη μας συνέχισε την κατηφορική της πορεία. Εγινε μια πόλη ξένη για μας, απρόσωπη, βρόμικη, βρόμικη, βρόμικη. Επί θητείας του Κακλαμάνη δημιουργήθηκαν τα γκέτο σε διάφορες περιοχές της πρωτεύουσας. Δεν μπορούν να ζήσουν οι Αθηναίοι στην πόλη τους. Φοβούνται. Εχει ευθύνη η κεντρική εξουσία, αλλά περισσότερη ευθύνη έχει ο Δήμος. 
    Εξάλλου, όπως αναφέρεται στη «μαύρη βίβλο», που έδωσε στη δημοσιότητα ο Γ. Καμίνης, ένα πέπλο ομίχλης απλώνεται κυρίως στο χώρο των ανωνύμων εταιρειών του δήμου, χωρίς να γνωρίζει η αντιπολίτευση όχι μόνον στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και στο Δ.Σ. των εταιρειών, τι πραγματικά συμβαίνει.
    Οι οκτώ ανώνυμες εταιρείες του δήμου είναι στελεχωμένες από ένα στενό κύκλο ανθρώπων του δημάρχου με διπλές και τριπλές μισθοδοσίες, απορροφούν πολλά εκατομμύρια μέσω προγραμματικών συμβάσεων για μελέτες και σχέδια δράσης με ασαφές αντικείμενο και αμφίβολη χρησιμότητα συχνά με το ίδιο ακριβώς σκεπτικό, για τις διάφορες Α.Ε., χωρίς στην ουσία καμιά δυνατότητα διαχειριστικού ελέγχου. Παράδειγμα, ο 9/84 είναι ένας δαπανηρός σταθμός που απορροφά 9-11 εκατ. το χρόνο από τα κονδύλια του δήμου. Για το 2009 ο 9/84 χρηματοδοτήθηκε με περίπου 5 εκατ. επιπλέον (δηλαδή από περίπου 11 εκατομμύρια στα 16 εκατομμύρια).
    Πενιχρά τα πεπραγμένα και στον τομέα της καθαριότητας. Σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία ο δήμος της Αθήνας, την τριετία 2007-2009 εισέπραξε από τους Αθηναίους 425 εκατ. ευρώ για την καθαριότητα. Από τα στοιχεία του Δήμου όμως προκύπτει ότι δαπανήθηκαν για την καθαριότητα μόνο 370 εκατομμύρια.
    Επίσης, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο Γ. Καμίνης, τα διοικητικά έξοδα του δήμου αυξήθηκαν μέσα σε ένα χρόνο από το 2008 στο 2009, κατά 46 εκατ. ευρώ και ανήλθαν στα 192 εκατ. ευρώ. Μέσα στο 2010 ο Κακλαμάνης αύξησε το προσωπικό του ιδιαίτερου γραφείου του κατά 36 άτομα. Από 63 το 2006 σε 99 το 2010. [Τόσοι του χρειάζονται για να του κάνουν... αέρα;] Οι δε αντιδήμαρχοι αύξησαν το προσωπικό των γραφείων τους κατά 62 άτομα. Από 35 το 2006 σε 97 το 2010.
     Το θέμα, ωστόσο, είναι ότι ο Νικήτας Κακλαμάνης είναι ένας άνθρωπος και πολιτικός χωρίς ηθικό έρμα. Και τούτο το λέω από το γεγονός ότι ειρωνεύεται τους συνομιλητές του, λέει ψέματα, βρίζει με το γάντι, δεν απαντάει ποτέ σε ό,τι τον ρωτάνε και οδηγεί την κουβέντα εκεί όπου νομίζει πως τον συμφέρει. Τον έχω δει στην τηλεόραση σε αντιπαράθεση με τον Γιώργο Καμίνη. Ευγενής ο Καμίνης, με επιχειρήματα, με ένα λόγο σταράτο, λογικό, οργανωμένο, θεμελιωμένο. Κι ο Κακλαμάνης να γελάει ειρωνικά και να εκτοξεύει ύβρεις.
    Δεν θέλω να είμαι απαισιόδοξος ούτε να νιώθω ότι έχω τουλάχιστον τη μισή ευθύνη εάν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση και στον δήμο της Αθήνας. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να μαυρίσω τον Κακλαμάνη! Είναι φανερό ότι δεν συμφωνώ με τη στάση εκείνων που... νίπτουν τας χείρας! Ούτε φυσικά με τη λογική του οδοστρωτήρα κι ότι όλοι ίδιοι είναι. ΟΧΙ, δεν είναι όλοι ίδιοι. Αυτή η ισοπέδωση οδηγεί κατευθείαν σε εκτροπή. Μπορούμε ν' αλλάξουμε το μέλλον της Αθήνας. Ψηφίζοντας την απαλλαγή της από τον Κακλαμάνη!!!