Tuesday, December 14, 2010

Απορία φορολογούμενου που χρωστάει 600 ευρώ!


Την απόσυρση της διάταξης που προέβλεπε τη διαγραφή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 24 δισεκατομμυρίων, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος δεσμεύθηκε ότι η διάταξη θα επανεισαχθεί σε άλλο νομοσχέδιο, αφού προηγουμένως έχουν δημοσιευθεί στο διαδίκτυο όλα τα ονόματα των οφειλετών που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο.
Δηλαδή, να ηρεμήσω τώρα; Και ξέρετε γιατί το λέω; Εχω ένα ληξιπρόθεσμο χρέος 600 ευρώ στην  Εφορία. Μόλις, λοιπόν, άκουσα ότι διαγράφονται τα ληξιπρόθεσμα άρχισα να χορεύω από τη χαρά μου γιατί φαντάστηκα ότι θα ήμουν κι εγώ ένας εξ αυτών, τα χρέη των οποίων ο τσάρος της Οικονομίας αποφάσισε να διαγράψει - με τόση μεγαλοψυχία! Τώρα που απέσυρε τη διάταξη, μ' έπιασε μελαγχολία... Βέβαια δεσμεύτηκε για επανεισαγωγή της διάταξης... Η κλεψύδρα μετράει!

1 comment:

Dimitris said...

Νικο,
Χα, χα, χα, χα, χα, χα .....
Αντε περιμενε...
Η πλακα ειναι οτι αν χρωστουσες 600 εκατομυρια ευρω, τοτε θα ειχες περισσοτερες πιθανοτητες να γλιτωσεις τις πληρωμες.
Εδω στην Αυστραλια οταν καποιος μεγαλος χρεωκοπησει συνηθως τα χρεη μειωνονται στο τελος, 50, 60 η και 80%. Οταν ομως χρεωκοπησει κανενας δυστυχος, τοτε τον εφαγε μαυρος σκυλος, δεν γλυτωνει με τιποτα.
Κατα διαολου πανε ολα...
Τωρα μπορεις να σταματησεις το χορο και τα πηδηματα και να ....σοβαροποιηθεις.