Thursday, November 11, 2010

Να διώξουμε τον Κακλαμάνη, να φέρουμε τον Καμίνη!

Επειδή δεν θέλω να νιώθω υπεύθυνος ότι, δηλαδή, φταίω κι εγώ που η κατάσταση στην Αθήνα, στην πόλη που μεγάλωσα και ζω, θα εξακολουθήσει να είναι άθλια, πρέπει να πάρω θέση! Τα τελευταία χρόνια μονοπωλούν την ηγεσία του δήμου Αθηναίων οι άνθρωποι της Δεξιάς, οι τυχοδιώκτες της πολιτικής, εκείνοι που εκμεταλλεύτηκαν τον δημαρχιακό θώκο για να κάνουν βήματα στην προσωπική τους πολιτική καριέρα. Και όλοιι γνωρίζουν πως κάτι τέτοιο έκανε ο Μιλτιάδης Εβερτ [με μηδενικό έργο στον δήμο], η Ντόρα Μπακογιάννη [με μηδενικό έργο στον δήμο], ο Δημήτρης Αβραμόπουλος...
Αξιοποίησαν με τον καλύτερο [γι' αυτούς...] τρόπο το αξίωμά τους για να περάσουν στην κεντρική πολιτική σκηνή. Ακολούθησε ο Νικήτας Κακλαμάνης, που διετέλεσε υπουργός Υγείας στην κυβέρνηση του Καραμανλή και άφησε ερείπια στο χώρο της υγείας. Ανέλαβε τον Δήμο Αθηναίων και η πόλη μας συνέχισε την κατηφορική της πορεία. Εγινε μια πόλη ξένη για μας, απρόσωπη, βρόμικη, βρόμικη, βρόμικη. Επί θητείας του Κακλαμάνη δημιουργήθηκαν τα γκέτο σε διάφορες περιοχές της πρωτεύουσας. Δεν μπορούν να ζήσουν οι Αθηναίοι στην πόλη τους. Φοβούνται. Εχει ευθύνη η κεντρική εξουσία, αλλά περισσότερη ευθύνη έχει ο Δήμος. 
Εξάλλου, όπως αναφέρεται στη «μαύρη βίβλο», που έδωσε στη δημοσιότητα ο Γ. Καμίνης, ένα πέπλο ομίχλης απλώνεται κυρίως στο χώρο των ανωνύμων εταιρειών του δήμου, χωρίς να γνωρίζει η αντιπολίτευση όχι μόνον στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και στο Δ.Σ. των εταιρειών, τι πραγματικά συμβαίνει.
Οι οκτώ ανώνυμες εταιρείες του δήμου είναι στελεχωμένες από ένα στενό κύκλο ανθρώπων του δημάρχου με διπλές και τριπλές μισθοδοσίες, απορροφούν πολλά εκατομμύρια μέσω προγραμματικών συμβάσεων για μελέτες και σχέδια δράσης με ασαφές αντικείμενο και αμφίβολη χρησιμότητα συχνά με το ίδιο ακριβώς σκεπτικό, για τις διάφορες Α.Ε., χωρίς στην ουσία καμιά δυνατότητα διαχειριστικού ελέγχου. Παράδειγμα, ο 9/84 είναι ένας δαπανηρός σταθμός που απορροφά 9-11 εκατ. το χρόνο από τα κονδύλια του δήμου. Για το 2009 ο 9/84 χρηματοδοτήθηκε με περίπου 5 εκατ. επιπλέον (δηλαδή από περίπου 11 εκατομμύρια στα 16 εκατομμύρια).
Πενιχρά τα πεπραγμένα και στον τομέα της καθαριότητας. Σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία ο δήμος της Αθήνας, την τριετία 2007-2009 εισέπραξε από τους Αθηναίους 425 εκατ. ευρώ για την καθαριότητα. Από τα στοιχεία του Δήμου όμως προκύπτει ότι δαπανήθηκαν για την καθαριότητα μόνο 370 εκατομμύρια.
Επίσης, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο Γ. Καμίνης, τα διοικητικά έξοδα του δήμου αυξήθηκαν μέσα σε ένα χρόνο από το 2008 στο 2009, κατά 46 εκατ. ευρώ και ανήλθαν στα 192 εκατ. ευρώ. Μέσα στο 2010 ο Κακλαμάνης αύξησε το προσωπικό του ιδιαίτερου γραφείου του κατά 36 άτομα. Από 63 το 2006 σε 99 το 2010. [Τόσοι του χρειάζονται για να του κάνουν... αέρα;] Οι δε αντιδήμαρχοι αύξησαν το προσωπικό των γραφείων τους κατά 62 άτομα. Από 35 το 2006 σε 97 το 2010.
 Το θέμα, ωστόσο, είναι ότι ο Νικήτας Κακλαμάνης είναι ένας άνθρωπος και πολιτικός χωρίς ηθικό έρμα. Και τούτο το λέω από το γεγονός ότι ειρωνεύεται τους συνομιλητές του, λέει ψέματα, βρίζει με το γάντι, δεν απαντάει ποτέ σε ό,τι τον ρωτάνε και οδηγεί την κουβέντα εκεί όπου νομίζει πως τον συμφέρει. Τον έχω δει στην τηλεόραση σε αντιπαράθεση με τον Γιώργο Καμίνη. Ευγενής ο Καμίνης, με επιχειρήματα, με ένα λόγο σταράτο, λογικό, οργανωμένο, θεμελιωμένο. Κι ο Κακλαμάνης να γελάει ειρωνικά και να εκτοξεύει ύβρεις.
Δεν θέλω να είμαι απαισιόδοξος ούτε να νιώθω ότι έχω τουλάχιστον τη μισή ευθύνη εάν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση και στον δήμο της Αθήνας. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να μαυρίσω τον Κακλαμάνη! Είναι φανερό ότι δεν συμφωνώ με τη στάση εκείνων που... νίπτουν τας χείρας! Ούτε φυσικά με τη λογική του οδοστρωτήρα κι ότι όλοι ίδιοι είναι. ΟΧΙ, δεν είναι όλοι ίδιοι. Αυτή η ισοπέδωση οδηγεί κατευθείαν σε εκτροπή. Μπορούμε ν' αλλάξουμε το μέλλον της Αθήνας. Ψηφίζοντας την απαλλαγή της από τον Κακλαμάνη!!!

5 comments:

monahikoslikos said...

Όπως αλλάξαμε το μέλλον της Ελλάδας ψηφίζοντας Παπανδρέου....????

Νίκος Λαγκαδινός said...

Εγώ θα ψηφίσω τον Καμίνη, παρόλο που σε πολλά θέματα συμφωνεί με σένα! Δεν θέλω δήμαρχο τον Κακλαμάνη. Εξάλλου, τον Καμίνη δεν τον βαραίνει καμιά πολιτική αμαρτία. Και σε τελευταία ανάλυση, θέλω να είμαι αισιόδοξος. Δεν μπορώ να τα βλέπω συνεχώς μαύρα κι άραχλα... Θα σε ρωτήσςεω τι προτείνεις! Προφανώς θα μου απαντήσεις ότι ΔΕΝ θα ψηφίσεις κανέναν από τους δυο, εγώ θα σου απαντήσω ότι έτσι προκρίνεις τον Κακλαμάνη! Λυπάμαι Λύκε, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Και πρέπει να σου πω ότι όταν δεν μπορεί κάποιος να επεξεργαστεί τους θυμούς, τις πικρίες κ.λπ. τότε δεν πάει μπροστά. Υπάρχει μια πραγματικότητα και πρέπει να συμφιλιωθούμε με αυτήν. Η ζωή αρχίζει κάθε πρωί!

monahikoslikos said...

Αλήθεια Νίκο πόσο χειρότερη μπορεί να ήταν η ζωή μας κι η καθημερινότητά μας αν πέρυσι τον Οκτώβρη είχε επανεκλεγεί ο Καραμανλής?
"Υπάρχει μια πραγματικότητα και πρέπει να συμφιλιωθούμε με αυτήν" και σ' ερωτώ έστω και με σκυμένο το κεφάλι?
Αλλά απέναντι στη συμφιλίωση με μια απάνθρωπη πραγματικότητα που μου προτείνεις σου αντιτάσω τη ρήση του Γέρου της Δημοκρατίας "Δεν κάνουμε επιλογή τυράννων, αρνούμεθα την τυραννία"...

Νίκος Λαγκαδινός said...

Λύκε μου, δυστυχώς με παραπέμπεις στο κουκουεδίστικο "Τι Παπάγος, τι Πλαστήρας", με τα οδυνηρά για τον τόπο αποτελέσματα. Αυτή η τακτική του ΚΚΕ και των "παραδοσιακών αριστερών" επιβιώνει και γι' αυτό έχουμε τα γνωστά αδιέξοδα. Αυτή η "λογική" πάντως, εμένα δεν με εκφράζει.

monahikoslikos said...

Δεν σε παραπέμπω εγώ στο τι Πλαστήρας τι Παπάγος αλλά ο (παππούς) Γιώργος και εκτός τούτου μήπως θυμάσαι πως χαρακτήρισε ο Ανδρέας την μεταπολίτευση το πέρασμα δηλαδή από τη Χούντα στον Καραμανλή?