Thursday, June 17, 2010

Σκάνδαλο Ζαχόπουλου και ηθικός ξεπεσμός...


Με βούλευμα του συμβουλίου πλημμελειοδικών παραπέμπονται να δικαστούν για πλημμελήματα -και όχι για κακουργήματα όπως είχαν αρχικά διωχθεί- τέσσερις εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο Ζαχόπουλου. Πρόκειται για την Εύη Τσέκου, τον τότε δικηγόρο της Χρήστο Νικολουτσόπουλο, τον εκδότη Θέμο Αναστασιάδη και το δημοσιογράφο Γιάννη Μακρυγιάννη.

Αυτή είναι μια είδηση, μέσα στο γενικό χαλασμό, που μας δίνει την ευκαιρία να στιγματίσουμε την περίπτωση ενός ανθρώπου που διετέλεσε κυβερνητικός αξιωματούχος, που είχε εξουσία και δύναμη στα χέρια του και σήμερα θα έπρεπε να βρισκόταν πίσω από τα κάγκελα. Ο Ζαχόπουλος, άλλοτε "κολλητός" της οικογένειας Καραμανλή, εκμεταλλευόμενος το αξίωμά του έκανε το χειρότερο: εκμαύλισε μια γυναίκα, υποσχόμενος διορισμούς και τακτοποίηση στο δημόσιο με αντάλλαγμα την ικανοποίηση των σεξουαλικών ορέξεών του. Δεν μας ενδιαφέρει τι έγινε με το dvd, που περιείχε ερωτικές συνευρέσεις του με την κυρία Τσέκου, ούτε αν κάποιοι θα το "εμπορεύονταν, αλλά μας ενδιαφέρει ότι ένας "δημόσιος" άνδρας καταχράστηκε με τον πλέον αναίσχυντο τρόπο την εξουσία που του έδωσε ο τότε πρωθυπουργός και φίλος του. Εάν η δικαιοσύνη στέκεται στο "γράμμα" του νόμου και δεν "βλέπει" το ηθικό μέρος της υπόθεσης, είναι δικό της πρόβλημα. Θα μας πει όμως πώς θα τιμωρηθεί ο κύριος Ζαχόπουλος για ό,τι έκανε;
Στο βούλευμα γίνεται αναφορά στον τρόπο δράσης της Τσέκου, για την οποία σημειώνεται πως επιχείρησε μέσω του DVD να εκβιάσει τον τότε γενικό γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού, προκειμένου να εξασφαλίσει το διορισμό της. Όπως αναφέρεται, απέτυχε καθώς εκείνος δεν ενέδωσε και προτίμησε την απόπειρα αυτοκτονίας... Είναι φανερό ότι κάτι δεν μετριέται σωστά!

2 comments:

monahikoslikos said...

"Συμφωνώ" απόλυτα μαζί σου είναι δυνατόν να ξεσηκώνουμε τόσο σάλο για ένα πλημμεληματάκι και να καταπίνουμε αμάσητο κοτζαμ κακούργημα όπως το Προεδρικό Διάταγμα για τον εργασιακό μσαίωνα??????

Νίκος Λαγκαδινός said...

Ποιος σου λέει για νήματα που λες πέντε κουβάρια;;;;