Thursday, June 3, 2010

Είναι λύση το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας;

  • Επειδή έγραψα για τις "διαρροές" στο προηγούμενο σημείωμά μου, ο φίλος "Μοναχικός Λύκος" με ανακάλεσε στην τάξη. Και δικαίως. Ωστόσο, επειδή θέλω να έχω τα μάτια ανοιχτά και προς πάσα κατεύθυνση, διαβάζοντας το σχετικό ρεπορτάζ για τις διαρροές, έγραψα ό,τι έγραψα και δεν το ανακαλώ. Για να έρθω και στα "νερά" του Λύκου, πραγματικά φυσάω και ξεφυσάω πρωί, μεσημέρι, βράδυ με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και δεν βλέπω φως πουθενά.
  • Μ' έχει ενοχλήσει το γεγονός ότι έχουν μπει στην ημερήσια διάταξη οι αποκρατικοποιήσεις και αυτό που έχω να παρατηρήσω είναι ότι αυτοί που τις σκέφτονται και τις σχεδιάζουν και θα τις υλοποιήσουν είναι εκτός τόπου και χρόνου. Πουλήσανε μέχρι στιγμής Ολυμπιακή, ΟΤΕ, Ναυπηγεία, παλιότερα ο Μητσοτάκης τα τσιμέντα κ.λπ. κ.λπ. Τι έγιναν τα λεφτά; Πού πήγαν; Δηλαδή, μόλις πουλιέται μια δημόσια επιχείρηση, την άλλη μέρα θα αναρωτιόμαστε πού πήγαν τα λεφτά; Πού στο διάολο πάνε τα λεφτά; Και η Θάτσερ τα παρέδωσε όλα αλλά η Βρετανία είναι στην κόψη του ξυραφιού! Είναι, τελικά, λύση το ξεπούλημα;
  • Αυτό που έχει σημασία και θα πρέπει ο πρωθυπουργός να το εξετάσει είναι πως πρέπει να ελεγχθούν  άπαντες οι πολιτικοί, από τη μεταπολίτευση και δώθε για τα οικονομικά τους. Εάν δεν γίνει αυτό, πάμε στο σκοτάδι. Πώς πλούτισαν όλοι αυτοί κάφροι, πού βρήκαν τα πολυτελή σπίτια, τα αυτοκίνητα, την οικονομική ευρωστία για να σπουδάζουν με άνεση τα βλαστάρια τους σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες  και την Αμερική;; 
  • Δεν μ' ενδιαφέρει πλέον σε ποια παράταξη είναι οι πολιτικοί που ξαφρίσανε τα ταμεία του κράτους, που χρησιμοποίησαν τα αξιώματά τους για να εισπράξουν μίζες, που είναι στο απυρόβλητο και κάνουν τον ψόφιο κοριό τώρα και δείχνουν συνεχώς κάποιους άλλους! Να πληρώσουν. Κι αν χρειαστεί να πάνε όλοι όσοι διετέλεσαν υπουργοί και υφυπουργοί, να πάνε στο εκτελεστικό απόσπασμα. Δεν θα ησυχάσει ο λαός και δεν θα ικανοποιηθεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα εάν δεν τιμωρηθούν οι πολιτικοί που έχουν ευθύνες για το θλιβερό κατάντημα του τόπου! 
  • Δεν είναι δυνατό να "παραδίδω" εγώ στα παιδιά μου ΑΝΕΡΓΙΑ, ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ και ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ. Εφτασε ο γιος μου τριάντα χρονώ και είναι άνεργος! Δεν είμαι διατεθειμένος να ανεχθώ την ατιμωρησία. Να καλοπερνάνε οι διάφοροι απατεώνες που αναρριχήθηκαν σε κυβερνητικά και άλλα κρατικά αξιώματα και να καλοπερνάει και η οικογένειά τους κι εμείς να ζούμε με την αγωνία της επόμενης μέρας... Ας αποφασίσει κάποτε ο Παπανδρέου να στείλει κάποιους στο εδώλιο... Είτε είναι Πασόκοι είτε Νεοδημοκράτες.

1 comment:

monahikoslikos said...

Είναι η λύση οι συντάξεις των 445 ευρώ?
Νίκο υποβάλεις ερωτήματα σε μια κυβέρνηση κι έναν πρωθυπουργό που στερούνται κάθε αξιοπιστίας καθώς εκχώρησαν κυριαρχικά δικαιώματα σε ξένους μόνο και μόνο για να διατηρήσουν την καρέκλα, το μισθό και τη δόξα(?) του πρωθυπουργού ή του υπουργού.
Κι ας κόψουν το τροπάριο ότι ψηφίστηκαν για να σώσουν τη χώρα από τη χρεωκοπία, καμιά εντολή δεν έχουν από το εκλογικό σώμα για τέτοια μέτρα κι αν δεν τους τα 'χει λιώσει η σέλα του ποδηλάτου ας αποτολμήσουν μια προσφυγή στον κυρίαρχο λαό είτε με εκλογές είτε με δημοψήφισμα κι ας αφήσουν τα κλαψομουνιάσματα ότι ο λαός στηρίζει μέσω των δημοσκοπήσεων τα μέτρα.
Λες, Νίκο, πως όσοι φάγανε πρέπει να πάνε φυλακή και είναι απόλυτα σωστό αυτό και πρέπει να γίνει.
Με βρίσκει όμως αντίθετο ο τρόπος που γίνεται με το πέταγμα κάποιων ξοφλημένων πολιτικών στην αρένα προκειμένου να είναι απασχολημένο το πόπολο με τα λιοντάρια που ξεσκίζουν σάπιες σάρκες και να μην βλέπουν τα σπίτια τους που καίγονται από τη λαίλαπα του ΔΝΤ.
Είναι λύση το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας αναρωτιέσαι, μα πως αλλιώς τώρα που κλείσανε οι στρόφιγγες του δανεισμού θα υποστηρίξουμε το σκληρό ευρώ.
Το ίδιο δεν κάναμε και πριν την πτώχευση του 1932 για να στηρίξουμε τη χρυσή δραχμή.
Γιατί γμτ η ιστορία δεν διδάσκει...