Thursday, June 3, 2010

Αν δεν μπορούν να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό οι υπουργοί, να τους διαολοστείλει ο πρωθυπουργός...

  • Είναι ορισμένα ζητήματα που αποδεικνύουν ότι η ελληνική κοινωνία αλλά και οι πολιτικοί της είναι ακόμη πολύ πίσω! Διάβαζα τα ρεπορτάζ τα σχετικά με όσα είπε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο. Δεν δόθηκε και μεγάλη δημοσιότητα από τις εφημερίδες, απλώς και μόνο γιατί δεν έχουν λόγους να μεγεθύνουν κάτι που τις συμφέρει!  
  • Μεταξύ άλλων ο Παπανδρέου είπε, απευθυνόμενος φυσικά στα μέλη της κυβέρνησής του, να μη σπεύδουν να μεταφέρουν σε δημοσιογράφους τι ειπώθηκε πίσω από τις κλειστές πόρτες! Μα είναι δυνατό να τους τα έχει πει άπειρες φορές και να μην εισακούεται; Πρόκειται για στελέχη που ο ίδιος επέλεξε και διαπιστώνεται ότι υπουργοί και υφυπουργοί ακολουθούν τους δικούς τους ρυθμούς για τη στήριξη της προσωπικής πολιτικής τους επιβίωσης. Θέλουν να τα έχουν καλά με τα μέσα ενημέρωσης και γι' αυτό το λόγο υποκύπτουν στους δημοσιογράφους. 
  • Εδώ, θα καταθέσω μια προσωπική εμπειρία μου με τον αείμνηστο Αδρέα Παπανδρέου, με τον οποίο είχα συχνή επικοινωνία τουλάχιστον την περίοδο που το ΠΑΣΟΚ ήταν στην αντιπολίτευση - δηλαδή πριν το 1981. Σε μια μεταξύ μας συζήτηση, μου είχε εξομολογηθεί ότι μόλις τελείωνε μια συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου, σε μισή ώρα όλα είχαν κοινοποιηθεί, χαρτί και καλαμάρι, στο συγκρότημα Λαμπράκη! Ήθελε να μου πει ότι δεν μπορούσε να είχε εμπιστοσύνη σε κανέναν. 
  • Βλέπει κανείς ότι μετά από τριάντα τόσα χρόνια ο γιος του και πρωθυπουργός αντιμετωπίζει το ίδιο ακριβώς πρόβλημα με τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου. Οι διαρροές δημιουργούν δυσάρεστες καταστάσεις και είναι ν' απορεί κανείς με ανθρώπους που ανέλαβαν υψηλά αξιώματα σε μια δύσκολη εποχή να ενδιαφέρονται μονάχα για το πολιτικό τους μέλλον! Και γι' αυτό παρατηρούμε όλοι τις "ευτυχισμένες" σχέσεις τους με κάποιους δημοσιογράφους, τους οποίους κάποιες φορές δείχνουν να φοβούνται. 
  • Είναι δυνατό ένας υπουργός ή ένας πολιτικός τέλος πάντων, μόλις ο δημοσιογράφος του βάλει στη μούρη το μαρκούτσι, να απαντάει αμέσως; Ποιος είναι ο Αυτιάς ή ο κάθε Αυτιάς, ο Χατζηνικολάου ή ο κάθε Χατζηνικολάου, λόγου χάρη, που θα αναγκάσει τον πολιτικό, τον υπουργό, τον οποιονδήποτε να υποχρεώνεται σε απαντήσεις; Κανείς μα κανείς δεν έχει εξουσιοδοτήσει τον Χατζηνικολάου ή τον Αυτιά ή τον  Παπαδάκη ή τον Τριανταφυλλόπουλο να λειτουργούν ως εισαγγελείς της δημόσιας ζωής και κανείς υπουργός δεν είναι υποχρεωμένος να βγαίνει στο γυαλί επειδή το θέλουν οι παραπάνω τηλε-εισαγγελείς.

1 comment:

monahikoslikos said...

Σιγά ρε Νίκο μην στάζει η ουρά του γαϊδάρου...
Εδω ξεθεμελιώνουν το κοινωνικό κράτος, μιλάνε για συντάξεις 445 ευρώ μετά πό 40 χρόνια ασφάλισης, ξεπουλάνε τις υποδομές και την ακίνητη πριουσία κοψοχρονιάς σε ιδιώτες και σένα πρωϊ πρωϊ σε μάραναν οι διαρροές στα ΜΜΕ?