Sunday, June 6, 2010

Τα 356 ραντεβού της «οικογένειας» Μητσοτάκη με τη Siemens. Πατήρ, υιός και κόρες σε ανοιχτή γραμμή με τον Χριστοφοράκο

  • Πότε επιτέλους θα πάψουν να είναι στο απυρόβλητο τα μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη; Συνεχώς τα ονόμαστά τους διακινούνται στην επικαιρότητα, τουλάχιστον σε σχέση με το σκάνδαλο της Siemens, αλλά το μόνο που ΔΕΝ βλέπω είναι η διάθεση της πολιτείας να στριμώξει το Μητσοτακέικο!
  • Εξακόσιες είκοσι επαφές και συναντήσεις του Μ. Χριστοφοράκου με πολιτικά πρόσωπα και μέλη των οικογενειών τους καταγράφονται στο διαβόητο ημερολόγιο του άλλοτε ισχυρού άνδρα της Siemens Ηellas. Από αυτές το 60%, δηλαδή οι 356, αφορούν μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη. Η σπουδή με την οποία κρατούσε η γραμματέας του Χριστοφοράκου, κυρία Αικατερίνη Τσακάλου, το γνωστό ημερολόγιο, όπου αναφερόταν ακόμη και κάθε εισερχόμενο ή εξερχόμενο τηλεφώνημα, ραντεβού, επισήμανση, υπόμνηση κ.λπ. με ονομαστική αναφορά, βοήθησε τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής να συγκεντρώσουν ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία. Ετσι, σύμφωνα με την επεξεργασία που πραγματοποίησε ο βουλευτής του ΠαΣοΚ Β. Κεγκέρογλου, προκύπτει «η προνομιακή σχέση της εταιρείας Siemens Ηellasή του διευθύνοντος συμβούλου ή εν πάση περιπτώσει των διευθυντικών και ηγετικών στελεχών τηςμε την οικογένεια Μητσοτάκη σε κοινωνικό ή άλλο επίπεδο, που καταγράφεται σε συναντήσεις και επαφές από το 1999 μέχρι το 2007» όπως δήλωσε. Οι συναντήσεις γίνονταν εντός ή εκτός εταιρείας, ενώ οι επαφές ήταν είτε τηλεφωνικές είτε μέσω μηνυμάτων ή μέσω τρίτων κ.λπ. 
  • Είμαι περίεργος για το ποεριεχόμενο των συναντήσεών τους. Δηλαδή, τι θα μπορούσαν να λένε; Και για ένα "τηλεφωνικό κέντρο" χρειαζόταν ο Κυριάκος τόσες "επαφές" ή "συναντήσεις" με τον Χριστοφοράκο; Η Κατερίνα Τσακάλου  (πρώην γραμματέας του Χριστοφοράκου) κατέθεσε επιστολή που απέστειλε στον Μιχάλη Χριστοφοράκο τον Ιανουάριο του 2008 όπου αναφέρει την άρνηση του πρώην οικονομικού διευθυντή της Siemens Ελλάς Ρούντολφ Φίσερ να αναλάβει η Siemens τη δαπάνη του τηλεφωνικού κέντρου του γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ωστόσο, στην κατάθεσή της, η ίδια άφησε να εννοηθεί πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης άρχισε να πληρώνει τον εξοπλισμό ύστερα από εκείνη την ημερομηνία και αφού είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο, μολονότι η παραγγελία είχε γίνει τον Ιούνιο του 2007
  • Αλλά σα να μην έφταναν αυτές οι "αποκαλύψεις", βγαίνει η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και δηλώνει: «Επειδή μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής επιδίδονται και επενδύουν στη στατιστική επεξεργασία της δημόσιας κοινωνικής μου σχέσης και αντιλαμβανόμενη τους συνειρμούς που αυτή δημιουργεί στην κοινή γνώμη, έχω να δηλώσω τα εξής: Είναι σαφές ότι επιχειρείται μια προσπάθεια συμψηφισμού και κυρίως αποπροσανατολισμού από τα πραγματικά ευρήματα, προκειμένου να μην απαντηθεί το ερώτημα, ποιοί πήραν τα λεφτά, πού πήγαν οι μίζες, ποιά είναι η διαδρομή του μαύρου πολιτικού χρήματος προς πρόσωπα και κόμματα από τις προγραμματικές συμβάσεις και τις προμήθειες του ΟΤΕ και των άλλων δημόσιων φορέων. Αυτή την αλήθεια οφείλει η Εξεταστική Επιτροπή να βρει και να καταθέσει στον ελληνικό λαό». 
  • Μήπως θα έπρεπε να μας πει η Ντόρα τι συζητούσε και με τον Χριστοφοράκο;

No comments: