Thursday, May 27, 2010

Αγαπητέ κύριε Σημίτη, θυμάστε την "ανοιχτή επιστολή" μου στο τελευταίο φύλλο της "Εξόρμησης";;;

  • Ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης προέβη σήμερα στην εξής δήλωση σχετικά με την υπόθεση Siemens και την κατάθεση του πρώην υπουργού Τάσου Μαντέλη: «Η Βουλή ανταποκρίθηκε με την σύσταση των Εξεταστικών Επιτροπών στην αυτονόητη απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας για διαλεύκανση σειράς υποθέσεων που δηλητηρίασαν την πολιτική ζωή του τόπου, έβλαψαν την λειτουργία της δημοκρατίας, ζημίωσαν δημόσια περιουσία και σκίασαν πρόσωπα. Η πρόοδος των εργασιών των εξεταστικών επιτροπών φέρνει στο φως παρανομίες και αθλιότητες για το επιβαλλόμενο ήθος σε μια ευνομούμενη πολιτεία. Θλίβομαι και εξοργίζομαι επειδή τέτοιες πράξεις εκκολάφθηκαν και κατά την διάρκεια της κυβερνητικής θητείας του ΠΑΣΟΚ 1996-2004. Πράξεις που προσβάλλουν το αίσθημα δικαίου της κοινωνίας, αμαυρώνουν το έργο της τότε κυβέρνησης και τις προσπάθειες όλων όσων εργάσθηκαν και προσέφεραν για μια καλύτερη Ελλάδα. Πράξεις ασυμβίβαστες με τους αγώνες μας και την ηθική μας. Συγκαλύπτουν ότι τα χρόνια αυτά έγινε ένα σημαντικό έργο τόσο για την ανόρθωση της οικονομίας, όπως το δείχνει η ένταξη στην ΟΝΕ, τα μεγάλα δημόσια έργα, οι επιδόσεις σε πολλούς άλλους τομείς και για το κύρος της Ελλάδας στην Ευρώπη και στον κόσμο. Όλη η Ελλάδα δεν είναι μια διεφθαρμένη χώρα. Πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη. Με θάρρος και επιμονή πρέπει να αποκαταστήσουμε την ποιότητα μιας κοινωνίας που επιδιώκει ο ελληνικός λαός και κάθε πολίτης που σέβεται τον εαυτό του. Θέλω να πιστεύω ότι η διαδικασία των Εξεταστικών Επιτροπών θα ενισχύσει το δημοκρατικό πολιτικό σύστημα και το κράτος δικαίου και δεν θα αφήσει περιθώρια για αντιπαραθέσεις εντυπώσεων και συμψηφισμούς σκοπιμοτήτων.»
  • Πολύ ωραία όλα αυτά που λέει ο πρώην πρωθυπουργός, αλλά κάποτε κάτω από τη σκέπη του λειτούργησε το πιο στυγνό, αντικομματικό, κογκλάβιο που διέλυσε το ΠΑΣΟΚ, αλλά και που όπως αποδείχτηκε είχε αναλάβει εργολαβικά να εισπράττει μίζες που τώρα έχουν μετονομαστεί σε "χορηγίες"! Μιλούσα τότε για "εμφανείς προσωπικές πολιτικές", για "νομή εξουσίας" και το πιο σπουδαίο ότι η πολιτική του κ. Σημίτη και οι προθέσεις του δεν έβρισκαν ανάλογη στάση από τη «συνομοσπονδία» των μικροϊδιοκτητών του κόμματος, από τους μηχανισμούς και την κομματική ελίτ. Έτσι, το "άνοιγμα" που επιχειρούσε ο Σημίτης προς την κοινωνία δεν υπήρχε περίπτωση να έχει την προωθητική δύναμη που χρειαζόταν δίχως μια ηθική εκστρατεία κατά της διαφθοράς και των νέο-πελατειακών σχέσεων που διαπλέκονταν μεταξύ κόμματος και κράτους. 
  • Οι περιπτώσεις του Τσουκάτου και του Μαντέλη που παραδέχτηκαν ότι εισέπραξαν χιλιάδες μάρκα από τη γερμανική εταιρεία Siemens αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Κάποτε ο Τσουκάτος έλυνε κι έδενε στο ΠΑΣΟΚ. Όπως έλυνε κι έδενε όλο το λεγόμενο "εκσυγχρονιστικό" σκυλολόι, που δεν άφησε, τότε, ρουθούνι για ρουθούνι. Η κομματική οργάνωση από τότε άρχισε να διαλύεται και το ΠΑΣΟΚ να ταυτίζεται με τη διαφθορά. Τώρα βλέπουμε ότι δικαίως ταυτίστηκε τότε με τη διαφθορά. 
  • Όταν διαβάζουμε [στα "Νέα"] ότι ο Μαντέλης εμφανίζει τεράστια ακίνητη περιουσία, καθώς σύμφωνα με τη δήλωση πόθεν έσχες το 2004 κατείχε 26 ακίνητα συνολικού εμβαδού άνω του ενός εκατομμυρίου τετραγωνικών μέτρων. Τα μεγαλύτερα ακίνητα βρίσκονται στα Μέγαρα, όπου έχει στην ιδιοκτησία του έκταση 991.000 τ.μ., αλλά και στην Κερατέα με 100.000 τ.μ. Σημαντικές εκτάσεις διαθέτει και στην Κεφαλλονιά, οι οποίες αγγίζουν τα 5.800 τ.μ. ενώ δηλώνει ιδιοκτήτης εκτάσεων 10.000 τετραγωνικών μέτρων και στο Κορωπί. 
  • Στην ίδια δήλωση παρουσιάζει καταθέσεις πάνω από 85.500 ευρώ μαζί με τη σύζυγό του, ενώ είναι κάτοχος και μετοχών στον ΟΤΕ αξίας άνω των 16.000 ευρώ. Εμφανίζεται να έχει δύο αυτοκίνητα, 2.000 και 1.800 κυβικών εκατοστών, και άλλο ένα αυτοκίνητο 1.400 κ.εκ. είχε η σύζυγός του η οποία το μεταβίβασε στην κόρη τους. Ο τέως υπουργός φέρεται το 2001 να αποκτά το 40% ιδιοκτησίας οικοπέδου 132,5 τ.μ. στην οδό Πατησίων ενώ την επίμαχη περίοδο 1998-2000 η σύζυγός του φέρεται να αποκτά διάφορα ποσοστά ιδιοκτησίας στην Αθήνα. 
  • Αυτό είναι ένα παράδειγμα. Ποιος ξέρει πόσοι άλλοι και πόσα έφαγα, ή εισέπραξαν μίζες ως "χορηγίες" για τον προεκλογικό τους αγώνα. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Μαντέλης στην πολύωρη κατάθεσή του φέρεται να επέμεινε ότι τα 200.000 μάρκα αποτελούσαν προεκλογική χορηγία από τη Siemens, πως και άλλοι υποψήφιοι βουλευτές και ιδιαίτερα στη Β΄ Αθηνών που είναι μεγάλη εκλογική περιφέρεια λαμβάνουν χορηγίες από επιχειρηματίες, και ότι μια λογική αμοιβή για έναν υπουργό είναι το ποσόν των δέκα εκατομμυρίων μάρκων!!! 
  • Απορώ γιατί δεν σηκώθηκε κάποιος από τους βουλευτές-μέλη της Επιτροπής δεν σηκώθηκε να του σπάσει το κεφάλι. Προφανώς θεώρησαν ότι αυτά που είπε ο Μαντέλης ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και δεν υπήρχε λόγος να αντιδράσουν. ΟΛΟΙ έτσι κάνουν. Δηλαδή, όλοι δέχονται "χορηγίες" από επιχειρηματίες!!!!Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω... 
  • Λοιπόν, αυτό που μας νοιάζει είναι να βγουν όλα και όλοι στη φόρα. Ο Παπανδρέου είχε πει ότι ας αποκαλυφθούν τα πάντα, τα πάντα στο φως κι ας ματώσουμε! Λυπάμαι αλλά δεν συμφωνώ. Διότι εγώ δεν έχω κανέναν απολύτως λόγο να ματώσω. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Αυτό που έχει σημασία. Οποιος νιώθει ένοχος, να βγει στη σέντρα για να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Η χώρα πρέπει να ηρεμήσει κάποια στιγμή. Αλλά δεν είναι μονάχα κάποιοι "εκσυγχρονιστές" εισέπραξαν "χορηγίες". Να βγουν στη σέντρα και οι νεοδημοκράτες. Δεν είναι δυνατό ο Ρουσόπουλος να έχει γίνει πάμπλουτος αφότου εισήλθε στην ΄πολιτική και να κάνει το παγώνι! Διαβάσαμε ότι η οικογένεια του κυρίου Σιούφα έχει αγοράσει "το μισό Κολωνάκι"! Κι ο εισαγγελέας κάθεται με σταυρωμένα χέρια... 
  • Αέρα, αέρα, να φύγει η χολέρα!

No comments: