Wednesday, April 14, 2010

Βάλτε εκεί που ξέρετε τον ανδριάντα του Καραμανλή!

Θέλουν να στήσουν ανδριάντα στον άνθρωπο που ουδέποτε βρήκε το θάρρος να ζητήσει ένα "συγγνώμη" από τον ελληνικό λαό για το παρακράτος, για τη βία και τη νοθεία, για την εκκόλαψη των χουνταίων, για τη δειλία του να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα... Είναι ο άνθρωπος που έφυγε τη νύχτα με το όνομα "Τριανταφυλλίδης" για τη Γαλλία και που παρέμεινε εκεί, κάνοντας περιπάτους στο Δάσος της Βουλόνης, μέχρι να τον φέρουν στην Ελλάδα ως "σωτήρα"! Όταν τα νιάτα της πατρίδας δημιουργούσαν το έπος του Πολυτεχνείου ΔΕΝ βρήκε να πει δυο κουβέντες!!! Μούγκα...
Το ζήτημα της τοποθέτησης ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης επανεξετάζεται, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού. Οπως αναφέρεται, «ο τρόπος και ο χώρος που θα επιλεγούν για την τοποθέτηση του ανδριάντα και την απότιση φόρου τιμής στον σημαντικό πολιτικό πρέπει να συνάδουν με την προσωπικότητά του καθώς και με την αισθητική και την ιστορία του χώρου που θα επιλεγεί». Επισημαίνεται μάλιστα ότι η πλατεία Αριστοτέλους συνιστά νεότερο μνημείο και δεν συνδέεται ιστορικά με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι προκαλεί ερωτηματικά ο τρόπος λήψης της απόφασης, παρά τις αντιρρήσεις της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου, που παρακάμφθηκαν στο Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων Θεσσαλονίκης, το οποίο με οριακή πλειοψηφία (5-4), χάρη στην ψήφο του δημάρχου, αποφάσισε για την τοποθέτηση. Το θέμα θα επανεξεταστεί από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων του ΥΠΠΟΤ δεδομένων και των αντιδράσεων που έχουν προκληθεί σε μέρος της τοπικής κοινωνίας.

2 comments:

Swell said...

Επειδή στον Τριανταφυλλίδη, τον επονομαζόμενο και εθνάρχη, οφείλουμε και τον ανεπανάληπτο "θεσμό" της αντιπαροχής, ο ανδριάντας πρέπει να τοποθετηθεί στην αυλή μιας πολυκατοικίας. Και να "κοιτάζει" την αυλή της πίσω πολυκατοικίας.

Νίκος Λαγκαδινός said...

Εχεις δίκιο. Το ξέχασα. Πράγματι πρέπει ο εθνάρχης και της αντιπαροχής να βρει τη θέση του στην αυλή μιας πολυκατοικίας.