Saturday, March 13, 2010

Τα γκόλντεν μπόις δεν μπορούν να κοιμηθούν!

  • ΡΙΠΕΣ
  • Τεστ
  • ΤΑ ΝΕΑ, 13 Μαρτίου 2010
Η απόφαση του Γενικού Επιτρόπου Επικρατείας να ερευνήσει το μεγάλο φαγοπότι που στήθηκε στον δημόσιο τομέα την πενταετία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, ικανοποιεί διπλά το κοινό αίσθημα.

ΠΡΩΤΟΝ επειδή, επιτέλους, βρέθηκε (έστω και με καθυστέρηση) μια αρμόδια αρχή να ελέγξει όλους εκείνους οι οποίοι, από τις κορυφές των κομματικών επιτελείων, βρέθηκαν επικεφαλής κρατικών οργανισμών και υπηρεσιών με μισθούς που προκαλούν ίλιγγο για τους υπόλοιπους εργαζομένους.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ, γιατί έτσι θα αποδειχθεί ότι οι περίφημες δημόσιες δαπάνες, την αναγκαιότητα περιορισμού των οποίων καλείται σήμερα να πληρώσει το σύνολο των εργαζομένων στο Δημόσιο, δεν διογκώθηκαν τυχαία. Ούτε από λάθος ή εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

ΗΤΑΝ και αυτό συνειδητή επιλογή της προηγούμενης κυβέρνησης: «δικά της παιδιά» είναι όλα τα γκόλντεν μπόις, τα οποία την επομένη των εκλογών του 2004 βρέθηκαν επικεφαλής κρατικών οργανισμών και επιχειρήσεων, με ετήσιες απολαβές της τάξεως των 350.000, 400.000 ή και 450.000 ευρώ.

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ αυτών των αμοιβών- χωρίς να είναι τα μόνα- τα μεγαλοστελέχη της κρατικής ΕΡΤ, των τεραστίων ελλειμμάτων και της υποχρεωτικής εισφοράς από όλους τους πολίτες για να λειτουργεί.

ΠΡΟΣ δόξαν των προεκλογικών υποσχέσεων του 2004 από τον κ. Καραμανλή ότι μόλις αναλάβει η Νέα Δημοκρατία «θα προχωρήσει σε περικοπή των δημοσίων δαπανών τουλάχιστον κατά 10 δισεκατομμύρια ευρώ».

ΕΚΤΟΣ από τις τεράστιες αμοιβές όμως εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι η ευκολία με την οποία αμειβόμενοι και αμείβοντες (το κράτος στη δεύτερη περίπτωση) παρέκαμπταν το Σύνταγμα, που δεν επιτρέπει σε κανένα δημόσιο λειτουργό να παίρνει αμοιβή μεγαλύτερη από αυτήν του προέδρου του Αρείου Πάγου- δηλαδή 6.090 ευρώ τον μήνα.

ΤΟΣΑ χρόνια παραβίασης του Συντάγματος και να μη συγκινηθεί κανείς; Η σιωπή ασφαλώς και δείχνει ενοχή: όλοι ήξεραν, αλλά κάλυπταν εαυτούς και αλλήλους.
Και στο μεταξύ τα ελλείμματα ολοένα και αυξάνονταν.

ΤΩΡΑ, αναφέρει η παραγγελία του Γενικού Επιτρόπου, όλοι αυτοί πρέπει να επιστρέψουν τα «αχρεωστήτως καταβληθέντα».
Σωστά.

ΑΛΛΑ υπάρχει Έλληνας που να πιστεύει ότι, στη σύγχρονη Ελλάδα, αυτό μπορεί να συμβεί;

ΙΔΟΥ ένα ακόμη τεστ αξιοπιστίας για τη σημερινή κυβέρνηση...

2 comments:

xazopouli said...

Και πρώτη η Παπαρήγα με το Γερμανό της.

Κι ο Τσιπρας με τα καλως τα παιδια...

Οι ευθύνες αυτης της αριστεράς; Που κανε γαργαρα τοσα χρονια τα πεπραγμενα του Καραμανλη με τα "ολοι ιδιοι ειναι";

Που οδηγησαν τον λαο να χασει την ουσια, τον δρομο του; Με το κλεισιμο του ματιου σε απεραντες ανομίες;

Ευθυνες εχει αυτη η αριστερά. Που ξεπούλησε τα παντα για δυο κουκια.

Νοθεια κάνανε στην ψηφιση του Συνταγματος. Μίλησε κανείς;

Ξεκαθαρα πράγματα. Η αριστερά δεν θα μείνει σρο απυρόβλητο. Οχι αυτή την φορά.

Liondas said...

Ποια "αριστερά"; Αυτοί όλοι τους κατ' όνομα είναι αριστεροί! Και βέβαια είναι τα γνωστά δεκανίκια της Δεξιάς και συμμετέχουν με τον τρόπο τους στις... αμαρτίες!