Tuesday, January 19, 2010

Η πρόκληση με τους υψηλόμισθους φαταούληδες της ΕΡΤ συνεχίζεται!

Παρακολουθούσα την εκπομπή των Λυριτζή-Οικονόμου στη ΝΕΤ και διαπίστωσα ότι αυτό το "δίδυμο" εξακολουθεί να είναι προκλητικό. Επειδή τους ΠΛΗΡΩΝΩ [κι αυτό ας μην το απαξιώνουν], μπορώ να λέω ό,τι θέλω - εξηγηθήκαμε; Δεν τους πληρώνει η ΝΕΤ για να ξεφυλλίζουν τις εφημερίδες κι ούτε να μας προκαλούν βάζοντας απέναντί τους τούς ρεπόρτερ να ξεπαγιάζουν στα κρύα και τα χιόνια κι αυτοί στη ζεστασιά του θαλάμου τους [με μπλουζάκια "τίμπερλαντ" και σηκωμένα τα μανίκια] να απολαμβάνουν τα υπερτριακόσιες χιλιάδες ευρώ που εισπράττουν κάθε χρόνο!
Θα ήθελαν σήμερα να ξεφυλλίσουν και την Espresso αλλά λόγω της παρουσίας στο στούντιο του καλεσμένου τους, του Συνηγόρου του Πολίτη, μαγκώθηκαν. Είναι απλό, ρε παιδιά: αφού τόσο γουστάρετε τα γυμνά και τα γαργαλιστικά τής εν λόγω εφημερίδας, δεν έχετε παρά να την αγοράζετε και να την απολαμβάνετε με την ησυχία σας στο σπίτι σας μαζί με τα παιδάκια σας και τις γυναικούλες σας ή όπου αλλού! Αυτές τις μέρες έχω ακούσει τους κυρίους Λυριτζή και Οικονόμου να αναφέρονται με υπαινιγμούς και φαρμάκι στα όσα τους καταμαρτυρούν.
Τα πράγματα είναι τόσο απλά όσο ένα ποτήρι κρύο νερό το καλοκαίρι: Πληρώνονται με υπέρογκα ποσά [και φυσικά δεν τον αξίζουν]. Η νέα ηγεσία του υπουργείου που έχει την ευθύνη της ΕΡΤ ΠΡΕΠΕΙ το συντομότερο να πάρει αποφάσεις ριζοσπαστικές. Τα περί μείωσης των μισθών είναι αστεία. Δηλαδή η κυρία Χούκλη που παίρνει 420.000 ευρώ το χρόνο θα "δεχτεί" -λένε- τη μείωση του μισθού της. Και ακούσαμε για 10%, 30%, ή ενδεχομένως και 50% [;]. Για μας υπάρχει η συλλογική σύμβαση εργασίας της ΕΣΗΕΑ που αναφέρει συγκεκριμένα νούμερα. Πάει και τελείωσε. Τι είναι όλοι αυτοί, τα ονόματα των οποίων φιγουράρουν τον τελευταίο καιρό δίπλα σε τεράστια νούμερα; Εχουν τα μούτρα μπροστά; Και οι άλλοι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ τι είναι - είλωτες;
Και στο κάτω της γραφής αφού είναι σπουδαίοι γιατί δεν βγαίνουν στην ιδιωτική αγορά να διαπραγματευτούν; Αλλά δεν βγαίνουν, γιατί δεν βρήκαν αλλού κορόιδα!
  • Κι εγώ όταν δούλευα στην ΕΡΤ και δούλευα σαν... σκύλος, κι αυτό το γνωρίζουν όσοι με γνώρισαν και συνεργαστήκαμε, δεν έπαιρνα παρά όσα έλεγε η ΣΣΕ της ΕΣΗΕΑ. Και δεν διεκδίκησα τίποτε παραπάνω. Παρά το γεγονός τής εκεί θητείας μου ότι είχαν αρχίσει να υπογράφονται συμβάσεις "αποκλειστικές"! Ότι δηλαδή, δεν μπορούσε κάποιος να εργαστεί και σε άλλο μέσο ενημέρωσης, αλλά θα έπρεπε να απασχολείται αποκλειστικά στην ΕΡΤ... Βέβαια στην πορεία αυτό καταστρατηγήθηκε.
Είναι και το άλλο, που μάλλον το παραβλέπουμε: Έχουμε δει άπειρες φορές ημισέλιδες ή ολοσέλιδες διαφημιστικές καταχωρίσεις όλων αυτών των μεγαλοσχημόνων τηλεδημοσιογράφων. Δηλαδή, η ΕΡΤ διαφημίζει τις εκπομπές τους με τη μέθοδο της ανταλλαγής. Είναι φανερό ότι έτσι "προσθέτει" στο επαγγελματικό τους προφίλ. ΓΙΑΤΙ η ΕΡΤ δεν διαφημίζει και τον ρεπορτεράκο που τρέχει μέσα στα κρύα και τις βροχές, που είναι συνέχεια στους δρόμους και είναι υποχρεωμένος να έχει μονίμως ανοιχτό το κινητό του τηλέφωνο; Υπάρχει έτσι μια δυσανάλογη αντιμετώπιση των εργαζομένων από την πλευρά της ΕΡΤ. Όχι μόνο τρώνε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, αλλά το κανάλι "τους" τα δίνει όλα για να τους κρατάει στη φρεσκάδα της επαγγελματικής "επάρκειας". Γίνεται τόσος λόγος από παντού, ώστε όταν εγκαταλείψουν την ΕΡΤ, εύκολα θα βρουν κάπου αλλού. Ενώ ο ρεπορτεράκος, τι θα κάνει;
Λοιπόν, ας το καταλάβουν οι κύριοι και οι κυρίες της ΕΡΤ ότι δεν έχουμε τελειώσει. Από τη στιγμή που πληρώνω την ΕΡΤ και με το λογαριασμό του σπιτιού που κατοικώ, στην Αθήνα, και στο γραφείο [που δεν έχω τηλεόραση] και με τον λογαριασμό του σπιτιού που έχω στον Αγιο Βασίλειο Κυνουρίας, όπου κι εκεί ΔΕΝ έχω τηλεόραση, διότι δεν υπάρχει σήμα, δεν θα πάψω να διαμαρτύρομαι και να κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να κρίνω τις ατασθαλίες. Θα επανέλθω...

  • ΥΓ. Αλήθεια, η κυρία Κουλούρη που είναι σύζυγος του κυρίου Οικονόμου, ο οποίος είναι κολλητός του κυρίου Σιούφα που διόρισε τη σύζυγό του στο κανάλι της Βουλής, ΠΟΣΑ ΠΑΙΡΝΕΙ; Αμοίβεται άραγε με τη συλλογική σύμβαση ή έχει κι αυτή "αποκλειστική" ασυλία;

2 comments:

amourat said...

Καλα κανεις και συνεχιζεις να επιμενεις μεχρι να μπει τελος σε αυτο
το μεγαλο φαγοποτι.Εγω παντως απο την δικη μου πλευρα επαψα να βλεπω στην τηλεοραση ολους αυτους απο την στιγμη που οι προκλητικες τους αμοιβες εγιναν γνωστες σε ολους μας.

Νίκος Λαγκαδινός said...

Θα πιώ το ποτήρι μέρχρι τέλους! Όσο αυτοί οι κάφροι τσεπώνουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, τα οποία φεύγουν από τις δικές μας τσέπες., δεν θα ησυχάσω. Και σε τελευταία ανάλυση, σιγά τους δημοσιογράφους!