Saturday, January 30, 2010

"Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα" και... χωρίς φιλότιμο!

ή αλλιώς, Γιώργο ξύπνα!

Τα "κουφά" δεν έχουν τέλος. Διαβάζω σήμερα τα σχετικά με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ, και μου 'ρχεται να πάρω τα βουνά. Λέει το δημοσίευμα ότι ο Στέλιος Κούλογλου, δήλωσε ότι θα υποβάλει προς έγκριση τις εκπομπές του "Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα" και "Θεματική βραδιά", που "εκπαραθυρώθηκαν", και πριν περάσουν από την έγκριση του Δ.Σ., ο ίδιος θα παραιτηθεί!!! Πραγματικά ζω σε χώρα κάφρων. Δηλαδή, ο αγαπητός Κούλογλου μάς περνάει για μαλάκες; Καταρχήν ποιος του είπε ότι οι περιώνυμες εκπομπές του πρέπει να προβάλλονται δια βίου; Υπάρχουν κι άλλοι δημοσιογράφοι [όχι εργολάβοι!] που λαχταράνε να κάνουν μια εκπομπή. Και δεν τον φτάνει η μια, αλλά θέλει να εγκριθούν και οι δύο [όταν έρθει η ώρα θα μιλήσουμε και για το κόστος]! Το άλλο "κουφό" είναι ότι αποδέχεται τον διορισμό του ως μέλος στο Δ.Σ., για να διαχειριστεί προφανώς τις συνθήκες αποδοχής της πρότασής του από το νέο Δ.Σ. και μετά θα παραιτηθεί! Δεν ντρέπονται όλοι τους; Και ο Κούλογλου και ο Γερουλάνος; Είναι ή δεν είναι αυτό συναλλαγή;
Είπαμε ότι ήταν καλή η εκπομπή του κυρίου Κούλογλου κάποτε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα ζήσουμε και μαζί! Επιζητεί δικαίωση ο Κούλογλου; Για ποιο πράγμα; Τον έδιωξε η Δεξιά; Σιγά ρε Κούλογλου! Κάποιοι τα θέλουν όλα δικά τους κι από μας θέλουν το χειροκρότημα. Η ελληνική τηλεόραση έχει γεμίσει Λαζόπουλους. Και έχω στον τίτλο το "Γιώργο ξύπνα!", διότι έχει "βαφτίσει" την εξυπηρέτηση ή διευκόλυνση του απλού πολίτη "ρουσφέτι" και "πελατειακή σχέση" και έχει αφήσει ανεξέλεγκτους τους μεγαλοπελάτες των υπουργών τύπου Κούλογλου.


ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η "ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ" ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΑ ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ

«Η ΕΡΤ υπήρξε το σπίτι μου σχεδόν επί 2 δεκαετίες. Αισθάνομαι ότι οφείλω να την βοηθήσω στις δύσκολες στιγμές που περνάει μετά από 5 καταστροφικά χρόνια. Αποδέχθηκα την τιμητική πρόταση του κ. Γερουλάνου καθώς αποκαθιστά μια κατάφωρη αδικία που διεπράχθη σε βάρος μου και, το κυριότερο, έπληξε την ελεύθερη έκφραση και την ανεξάρτητη δημοσιογραφία, συστατικά στοιχεία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Αποδεικνύεται ότι όπως και το ψέμμα έτσι και η λογοκρισία έχει κοντά ποδάρια. Θα υποβάλω προς έγκριση για την νέα τηλεοπτική χρονιά τις δύο εκπομπές μου (Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα, Θεματική βραδιά) που εκπαραθυρώθηκαν από την προηγούμενη διοίκηση. Εξυπακούεται ότι, πριν οι δύο εκπομπές περάσουν από την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου, θα παραιτηθώ από τη θέση μου».

ΥΓ. Όπως διαβάσατε, αφού προηγουμένως λειάνει το έδαφος για να εγκρίνουν μετά βαϊων και κλάδων τις εκπομπές του, θα μας κάνει και τη χάρη να παραιτηθεί!!! Καλά δεν υπάρχει φιλότιμο; Δηλαδή ο υπουργός δεν έβρισκε άλλον ΣΩΤΗΡΑ κι έπεσε με τα μούτρα στον Κούλογλου [μήπως προηγήθηκε "διαβούλευση" και δεν το αντιληφθήκαμε;], ο οποίος υποτίθεται ότι του εξήγησε μερικά φωνήεντα για τις υπό έγκριση εκπομπές του κι ο Γερουλάνος συμφώνησε! Τι νόημα θα είχε να κόλλαγα 2-3 επίθετα στον υπουργό; Τα πεπραγμένα του μιλάνε από μόνα τους.

No comments: