Thursday, December 31, 2009

O David Levine...

David Levine
   In this undated photo made available from dlevineink.com, David Levine is shown. Levine, an artist whose witty caricatures illustrated The New York Review of Books for more than 40 years, has died. He was 83. Levine died Tuesday Dec. 27, 2009 at New York Presbyterian Hospital in Manhattan of prostate cancer and complications from other ailments.

Στα 83 του χρόνια έφυγε ο πασίγνωστος σκιτσογράφος Ντέιβιντ Λιβάιν [David Levine]. Από το 1963 δημιουργούσε στο The New York Review of Books τα μοναδικά του σκίτσα-καρικατούρες των πιο διάσημων προσωπικοτήτων της εποχής, απ' όλους τους χώρους. Πολιτικοί, ηθοποιοί, συγγραφείς, τραγουδιστές, στρατιωτικοί, ποιητές, επιστήμονες, μουσικοσυνθέτες, αθλητές... Κανείς δεν του ξέφυγε —από τους Achebe, Agnew και Albee μέχρι τους Zapata, Zola και Zyuganov.

O David Levine γεννήθηκε στο Brooklyn το 1926, και για περισσότερα από σαράντα χρόνια κοσμούσε τα κείμενα των εντύπων με τα οποία συνεργάστηκε, δίνοντας μια άλλη διάσταση στα πρόσωπα που τον ενέπνεαν.

Από το 1963 μέχρι το 2006, οπότε και διαγνώστηκε μια σοβαρή ασθένεια των ματιών του, ο Levine έφτιαξε περισσότερα από 3,800 σκίτσα στο The New York Review, αλλά και σε άλλα έντυπα με τα οποία συνεργάστηκε: Esquire, The New York Times, The Washington Post, Rolling Stone, Sports Illustrated και The New Yorker.

1 comment:

Kira Roza said...

Η μαρτυρία μου Γεια σε όλους. Είμαι εδώ για να καταθέσω πώς πήρα το δάνειο μου από τον κ. Μπέντζαμιν αφού υπέβαλα αίτηση αρκετές φορές από διάφορους δανειστές δανείων που υποσχέθηκαν να βοηθήσουν, αλλά δεν μου έδωσαν ποτέ το δάνειο. Μέχρι που ένας φίλος μου με εισήγαγε στον κ. Benjamin Lee υποσχέθηκε να με βοηθήσει και πράγματι το έκανε όπως υποσχέθηκε χωρίς καμία καθυστέρηση. Ποτέ δεν πίστευα ότι υπάρχουν ακόμα αξιόπιστοι δανειστές δανείων μέχρι που συνάντησα τον κ. Benjamin Lee, ο οποίος πράγματι βοήθησε το δάνειο και άλλαξε την πεποίθησή μου. Δεν ξέρω αν χρειάζεστε με κανέναν τρόπο ένα γνήσιο και επείγον δάνειο, Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον κ. Benjamin μέσω του WhatsApp +1-989-394-3740 και το email του: 247officedept@gmail.com ευχαριστώ.