Wednesday, December 30, 2009

Ο Νίκος Κακαουνάκης "έφυγε"!

Πολύ νωρίς διάβηκε τον Ρουβίκωνα της επίγειας ζωής ο δημοσιογράφος Νίκος Κακαουνάκης. Πλήρωσε, όπως ακούγεται, λάθη των γιατρών. Για μια απλή εγχείρηση μπήκε στο νοσοκομείο και αυτό ήταν το καμπανάκι για την αντίστροφη μέρτρηση της ζωής του.


Ο Ν. Κακαουνάκης νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση τις τελευταίες ημέρες στο ΙΑΣΩ, μετά από αλλεπάλληλες αποτυχημένες εγχειρίσεις στο παχύ έντερο, που είχαν ως αποτέλεσμα να παρουσιάσει ανεπάρκεια σε πολλά ζωτικά του όργανα. Ήταν 72 ετών!

Ο Κακαουνάκης ήταν ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ! Κι έμεινε μέχρι τέλους μαχητής της αλήθειας. Υπερασπίστηκε την αλήθεια, και πολέμησε τη δημοσιογραφική υποκρισία. Δεν φοβήθηκε ποτέ και κανέναν. Μιλούσε χωρίς φόβο αλλά με πάθος για όσα πίστευε ότι αποτελούν αξίες αναλλοίωτες στη ζωή μας. Είχαμε γνωριμία από τότε που πρωτοκυκλοφόρησε το βιβλίο "Οι μεγάλες δίκες στην Ελλάδα" [που είχε συγγράψει σε συνεργασία με τον Ερρίκο Μπαρτζινόπουλο]. Αργότερα με πίκρανε σε μια δύσκολη πολιτική στιγμή, αλλά ποτέ δεν του κράτησα κακία.

Προσέφερε πάρα πολλά στη δημοσιογραφία και ως δημοσιογράφος ταυτίστηκε με το ρεπορτάζ και την έρευνα [αυτή η επισήμανση γίνεται και στη σχετική δήλωση του πρωθυπουργού]. Ήταν το πρότυπο του ρεπόρτερ. Πολλοί προσπάθησαν και προσπαθούν να τον μιμηθούν, αλλά εις μάτην... Το ταλέντο και η πίστη στις δημοκρατικές αξίες δεν μεταβιβάζονται.

1 comment:

PETROS said...

Υπάρχει μια υπηρεσία σε κάποιο υπουργείο που δέχεται διάφορες πληροφορίες με το ανάλογο χρηματικό ποσό ανά πληροφορία!!

ένας κύριος που έβγαινε στα κανάλια
σε πρωινές εκπομπές και έβρισκε στα σκουπίδια των υπουργείων έγγραφά, αποκάλεσε-πάνω σε εντονότατο διάλογο- τον Κακαουνάκη συνάδελφο διότι πληρώνονταν από την ίδια υπηρεσία!!!!
Από τότε τον κύριο αυτόν δέν τον ξαναείδα στα κανάλια και ειδικά στις πρωινές ενημερωτικές εκπομπές του Παπαδάκη Αυτιά κλπ. που πριν το επεισόδιο αυτό ήταν προσκεκλημένος πάρα πολύ συχνά κλπ΄.

΄ΤΕΛΟΣ ΠΆΝΤΩΝ
ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΣΥΜΠΟΛΊΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΝ ΣΥΓΧΩΡΟΎΜΕ .
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΘΑ ΜΟΥ ΛΕΊΨΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.
ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΚΕΠΑΖΕΙ.