Monday, October 5, 2009

Πρωταγωνιστής πλέον ο Γιώργος Παπανδρέου

Πέρασαν οι πρώτες στιγμές του ενθουσιασμού. Η νίκη και αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ ήταν κάτι που περιμέναμε εδώ και πολύ καιρό. Η Δεξιά που κυβέρνησε για περίπου έξι χρόνια αποδείχτηκε ότι δεν βάζει μυαλό. Κι ούτε με νοιάζει αν θα οργανωθεί για να κάνει "σκληρή" αντιπολίτευση, διότι η Δεξιά ουδέποτε έκανε αντιπολίτευση. Πάντοτε στην πολεμική της χρησιμοποίησε το ψέμα και τη συκοφαντία για να χτυπήσει τους αντιπάλους της. Δεν είχε επιχειρήματα ποτέ, διότι δεν κατάφερε να έχει ένα όραμα για τη χώρα και τον λαό.
Αυτές οι σαχλαμάρες που ακούγονται στα κανάλια ότι δηλ. πρέπει να ευχόμαστε την γρήγορη "ανάρρωση" της Ν.Δ. για να μπορέσει η κυβέρνηση να έχει δυνατή αντιπολίτευση, απλώς χαϊδεύουν τα αυτιά των ανθρώπων της Ν.Δ. Τίποτε περισσότερο. Τι είδους αντιπολίτευση να κάνει ο Σουφλιάς που υπήρξε ένας παραβάτης του νόμου με την αυθαίρετη βίλα του; Τι είδους αντιπολίτευση να κάνουν οι Μητσοτάκηδες που γίνονταν αποδέκτες κουζινικών σκευών από τον Χριστοφοράκο της Siemens; Κι όσο για την παραδοσιακή "αριστερά", είναι βέβαιο ότι το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσουν την ακτιβίστικη τακτική τους και να υποβάλλουν σε επαναστατική γυμναστική τους ψηφοφόρους τους. Δεν έχουν πρόθεση να συνεργαστούν με το ΠΑΣΟΚ και δεν επιθυμούν κάτι τέτοιο. Κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ μπήκε στη Βουλή, τι θα γίνει; Θα κρατάει "τα μπόσικα" είχε πει σε μια συνέντευξή του ο Τσίπρας. Αμφιβάλλω αν κατάλαβε κι ο ίδιος τι ακριβώς εννοούσε! Το βέβαιο είναι ότι θα συνεχίσει την πολεμική κατά του ΠΑΣΟΚ, υπερασπιζόμενος κάτι, τέλος πάντων...

Από την άλλη είναι ο Γιώργος Παπανδρέου, αναμφισβήτητος πρωταγωνιστής αυτής της εκλογικής αναμέτρησης. Ανέλαβε μόνος του το φορτίο της αντιπαράθεσης με όλους και φυσικά κέρδισε. Τον στηρίζουμε ανεπιφύλακτα - τον Γιώργο! Ενδεχομένως να στενοχωρηθούμε με κάποιες επιλογές [του]. Ωστόσο, ξέρουμε πολύ καλά ότι ο ίδιος ο Γιώργος δεν είναι δυνατό να γνωρίζει τα πάντα - πρόσωπα και πράγματα κι αυτό φάνηκε από ορισμένες περιπτώσεις στην επιλογή των ονομάτων στα ψηφοδέλτια. Η προσοχή μας είναι στραμμένη σε μεγάλα ζητήματα που έχουν σχέση με την επικοινωνία και τον πολιτισμό. Τι θα γίνει με την ΕΡΤ, τι θα γίνει με τα κρατικά καλλιτεχνικά ιδρύματα, με το υπουργείο Πολιτισμού... Εδώ είμαστε για να μιλάμε.

3 comments:

Dimitris said...

Επιτελους η αλλαγη που ολοι περιμεναμε εφτασε.

Georgios said...

Τόσο βραχεία μνήμη δεν έχουμε, κύριε Λαγκαδινέ. Ας μην αγιοποιούμε το ΠΑΣΟΚ. Έχουμε δείγματα γραφής, το ΠΑΣΟΚ κυβέρνησε επί 20 έτη. Δεν αισιοδοξώ. Μακάρι να διαψευστώ.

Νίκος Λαγκαδινός said...

Καταρχήν, το ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ κυβέρνησε 20 χρόνια. Κατά δεύτερο, ΔΕΝ αγιοποίησα το ΠΑΣΟΚ. Να πω και τρίτο: Τα [θετικά] έργα του ΠΑΣΟΚ είναι πολύ περισσότερα από τα λάθη και τις παραλείψεις του. Είναι δυνατό να βάζουμε στην ίδια ζυγαριά τα χρόνια που κυβέρνησε το ΠΑΣΟΚ με τα περίπου έξι χρόνια της Νέας Δημοκρατίας; Αυτοί διαλύσανε τη χώρα...
Εγώ είμαι αισιόδοξος ότι όλα θα πάνε καλύτερα. Στο κάτω της γραφής έχουμε δικαίωμα στην ελπίδα.