Saturday, October 3, 2009

Κυβέρνηση ισχυρής πλειοψηφίας για τις μεγάλες αλλαγές

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, έφτασε η ώρα να τελειώσουμε με τους τσαρλατάνους της πολιτικής, με τους ανθρώπους της Νέας Δημοκρατίας που νόμισαν ότι θα μπορέσουν να κυβερνήσουν τη χώρα, αλλά ήξεραν πολύ καλά ότι γι' αυτούς το κράτος ήταν... λάφυρο! Ναι, λαφυραγώγησαν τη χώρα... Και δεν ήταν ούτε ένας ούτε δύο! Δεκάδες τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, κάτω από το "άγρυπνο" βλέμμα του αρχηγού τους και υπό την υψηλή προστασία του, ξετίναξαν τα ταμεία του κράτους αλλά και τα ασφαλιστικά ταμεία του λαού, ξεπούλησαν τη δημόσια περιουσία και καταπάτησαν νόμους, θεσμούς και κυριολεκτικά ξεχαρβάλωσαν το κράτος. Ήρθε, λοιπόν, η ώρα της απαλλαγής από το συρφετό των παρανόμων. Αύριο, ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ!!!

Ο Γιώργος μιλάει στα «ΝΕΑ»

«Να τελειώνουμε με διαφθορά, κουμπάρους»

Μήνυμα νίκης και αγώνα για την Ελλάδα του μέλλοντος μας , για τις μεγάλες αλλαγές και τομές που χρειάζεται η χώρα, προκειμένου να υπερβεί την παρακμή απηύθυνε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, κατά την ομιλία του στην μεγαλειώδη συγκέντρωση του Κινήματος στην Πάτρα, κλείνοντας την προεκλογική εκστρατεία για τις εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009.

«Το μήνυμά μας παντού. Σε κάθε συνάνθρωπό μας που μοιράζεται τις ίδιες αγωνίες με μας, σε κάθε συμπολίτη μας. Τώρα, είναι η ώρα της συστράτευσης. Τώρα είναι η ώρα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Όχι απλώς για να κερδίσουμε την Κυριακή. Αλλά για να αλλάξουμε την Ελλάδα. Για να βάλουμε πρώτα τον πολίτη. Πάμε όλοι μαζί, με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, το ψηφοδέλτιο της νίκης, το ψηφοδέλτιο της αλλαγής. Τώρα, είναι η ώρα της κοινής μας πορείας» ειπε ο Γιώργος Α. Παπανδρέου.

Κάλεσε όλους τους Έλληνες, ανεξαρτήτως κομμωτικών τοποθετήσεων, σε μια νέα εθνική ενότητα για μια πορεία εθνικής ανάτασης:

«Την Κυριακή που έρχεται είναι η μεγάλη μας ευκαιρία να το πετύχουμε. Απευθύνομαι σε κάθε πολίτη, κάθε νοικοκύρη, κάθε δημοκράτη, κάθε προοδευτικό άνθρωπο, κάθε αγωνιστή. Τώρα, είναι η ώρα της συστράτευσης. Απευθύνομαι σε όσους πονάνε αυτόν τον τόπο και πληγώνονται, βλέποντας την πατρίδα αδύναμη να χάνει ευκαιρίες, να υποχωρεί. Πάμε μαζί, να κάνουμε ξανά την Ελλάδα δυνατή και περήφανη, ικανή να υπερασπίζεται και να προωθεί τα συμφέροντά της, με φωνή που θα την ακούν και θα την σέβονται όλοι. Απευθύνομαι σε όσους δεν έχουν ακόμη αποφασίσει. Απευθύνομαι και στους συμπολίτες μας, που αναζήτησαν τη διαφάνεια από την προηγούμενη κυβέρνηση και είδαν τη διαφθορά να θριαμβεύει. Που πίστεψαν τις υποσχέσεις της και εξαπατήθηκαν. Απευθύνομαι σ' αυτούς και τους λέω: Σας θέλουμε κοντά μας. Σας θέλουμε μαζί μας. Τους απλώνω το χέρι και τους λέω, απ' την καρδιά μου: Πάμε μαζί».

Έθεσε το πολιτικό διακύβευμα της εκλογικής μάχης, διακύβευμα που αφορά την πορεία και το μέλλον της χώρας:

«Στις 4 Οκτωβρίου αποφασίζουμε: Μένουμε αιχμάλωτοι στο παρελθόν μας ή το αφήνουμε πίσω και ανοίγουμε την πόρτα στο μέλλον; Συνεχίζουμε να λεηλατούμε ό,τι μας έχει απομείνει ή αξιοποιούμε όσα θετικά έχουμε για να χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο; Στις 4 του Οκτώβρη, αποφασίζουμε σε ποια Ελλάδα θέλουμε να ζήσουμε. Και είμαι βέβαιος ότι την Κυριακή κλείνουμε μια και καλή την πόρτα στο παρελθόν».

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για ψέματα, υπεκφυγές και αποποίηση των τεράστιων ευθυνών της για την παρακμή της χώρας:

«Δεν είναι τυχαίο ότι μια ολόκληρη προεκλογική περίοδος τελειώνει και όλος ο δημόσιος διάλογος έγινε για το δικό μας πρόγραμμα. Τις δικές μας προτάσεις. Από εκείνους πού κυβέρνησαν 6 ολόκληρα χρόνια δεν ακούσαμε τίποτα. Ούτε μια λέξη. Ούτε μια πρόταση. Λες και δεν κυβέρνησαν ποτέ. Εμείς προτείνουμε λύσεις στα προβλήματα. Εκείνοι απαντούν με ψέματα, με υπεκφυγές και με κατηγορίες. Χρησιμοποιούν τη διεθνή κρίση ως πρόφαση. Ενώ γνωρίζουν ότι αν συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, το τέλος της διεθνούς κρίσης, όποτε και αν έρθει, θα μας αφήσει χειρότερα. Προσπαθούν να επιβάλουν την ηττοπάθεια στον ελληνικό λαό και την πελατειακή εξάρτηση στον ψηφοφόρο. Να σπείρουν το φόβο και την ανασφάλεια. Να χειραγωγήσουν την δύναμη των Ελλήνων. Για να καταλαμβάνουν την εξουσία και να τη νέμονται σε όφελος δικό τους και λίγων ευνοημένων. Έτσι γιγαντώθηκε το πελατειακό κράτος. Αυτή είναι η δική τους αντίληψη για την άσκηση της εξουσίας».

Παρουσίασε τις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για την αλλαγή του τρόπου διακυβέρνησης και της λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης:

«Τίποτα μα τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει σ' αυτή τη χώρα αν δεν αλλάξουμε τον τρόπο που ασκείται η διοίκηση. Αν δε δημιουργήσουμε μηχανισμούς ελέγχου, τα χρήματα μας θα πηγαίνουν σε σπατάλες. Αν δε μπουν κανόνες, οι άξιοι θα παραγκωνίζονται. Αν δεν επιβάλουμε τη διαφάνεια σε όλες ανεξαιρέτως τις συναλλαγές με το κράτος, θα ωφελούνται από τις ενισχύσεις, όχι οι μικροί επιχειρηματίες που το έχουν ανάγκη, αλλά οι τράπεζες. Πώς θα αξιοποιήσουμε την έρευνα και τη γνώση αν το κράτος δεν επενδύσει στον άνθρωπο και το υψηλό επίπεδο δημόσιας εκπαίδευσης; Πώς θα νιώσει ο εργαζόμενος δημιουργικός αν το κράτος δεν μπορεί να διασφαλίσει σιγουριά και ασφάλεια, τα δικαιώματα του;

Αγωνιζόμαστε και πιστεύουμε σε μια κοινωνία δίκαιη. Με ίσες ευκαιρίες για όλους. Αγωνιζόμαστε για την προστασία των αδυνάτων. Για την απελευθέρωση των δημιουργικών δυνάμεων στην κοινωνία μας. Μόνο με ένα κράτος ευνομίας και δικαίου μπορούμε να τα πετύχουμε. Μόνο όταν εγγυηθούμε για όλους ποιοτική και σύγχρονη δημόσια και δωρεάν παιδεία.

Ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας που αντιμετωπίζει κάθε πολίτη με αξιοπρέπεια και σεβασμό. Ένα ασφαλιστικό σύστημα βιώσιμο και δίκαιο. Ένα κοινωνικό κράτος, που προσφέρει υπηρεσίες ποιότητας, για όλους τους Έλληνες. Κράτος ευνομίας σημαίνει και νέα σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ της Πολιτείας και των πολιτών. Είμαστε έτοιμοι, αποφασισμένοι για νέες πρωτοβουλίες: Πρωτοβουλίες αξιοπρέπειας και δικαιοσύνης που δεν κοστίζουν ούτε ένα ευρώ. Δεν κοστίζει τίποτα η υποχρεωτική δημοσίευση όλων των αποφάσεων υπουργών στο διαδίκτυο. Για να ξέρει ο πολίτης πώς ξοδεύουν τα χρήματά του και τι αποφάσεις παίρνουν εκείνοι που τον υπηρετούν. Δεν κοστίζει τίποτα να δώσουμε αξιοπρέπεια στους νέους αντί της βαρβαρότητας της κομματικής ομηρίας -των stage. Δεν κοστίζει τίποτα να καταργήσουμε τις εκατοντάδες κομματικές επιτροπές που έφτιαξε η σημερινή κυβέρνηση και πληρώνει το κράτος. Δεν κοστίζει να μηχανογραφήσουμε τα νοσοκομεία μας για να σπάσουμε την διαφθορά που καταβροχθίζει δισεκατομμύρια από τα ασφαλιστικά μας ταμεία. Δεν κοστίζει τίποτε να εγγυηθούμε την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Να σπάσουμε την κομματικοποίηση στα Σώματα Ασφαλείας και να ξανανιώσει σιγουριά η γειτονιά. Δεν κοστίζει τίποτα να έχουμε

- Ηλεκτρονική διακυβέρνηση παντού.

-ΚΕΠ για όλες τις συναλλαγές των πολιτών με το Κράτος.

-ΑΣΕΠ για την πρόσληψη όλων των μόνιμων στελεχών του Δημοσίου.

Όπως δεν κοστίζει τίποτα ένας νέος εκλογικός νόμος που θα επιφέρει γερό χτύπημα στο μαύρο πολιτικό χρήμα. Δεν κοστίζει τίποτα η αναμόρφωση του θεσμού του «πόθεν έσχες». Για να κατάσχονται υπέρ του Δημοσίου όσα περιουσιακά στοιχεία δεν δηλώνονται από πολιτικούς και δημοσίους υπαλλήλους».

Η άμεση ανάταξη της οικονομίας αποτελεί τον πρώτο στόχο του προγράμματος των πρώτων 100 ημερών με άμεση κατάθεση πέντε νομοσχεδίων:

«Ψηφίζουμε πέντε νομοσχέδια τις πρώτες 100 μέρες για να δώσουμε οξυγόνο στην οικονομία. Με την καταπολέμηση της ακρίβειας και των άθλιων πρακτικών εις βάρος του. Τραβώντας κόκκινη γραμμή στην ασυδοσία των καρτέλ. Με αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό. Με ένα φορολογικό σύστημα που θα είναι επιτέλους δίκαιο. Εργαλείο αναδιανομής εισοδήματος. Για να πληρώνουν επιτέλους όλοι ανάλογα με τα πραγματικά τους εισοδήματα, με την πραγματική τους φοροδοτική ικανότητα. Υγιείς επιχειρήσεις σημαίνει άνθρωποι με δουλειά. Γι' αυτό παγώνουμε για ένα χρόνο τις δανειακές υποχρεώσεις όσων επιχειρήσεων είναι σε κρίση. Γιατί κανείς δε μπορεί να επιχειρεί με το μαχαίρι διαρκώς στο λαιμό. Δίνουμε και όλα τα κίνητρα που απαιτούνται για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων. Γνωρίζω επίσης καλά τι σημαίνει για τους ανθρώπους όταν η ανεργία τους χτυπά την πόρτα. Η εργασία είναι πάνω από όλα δικαίωμα. Και αυτό το δικαίωμα θα το προστατεύσουμε. Στηρίζοντας τις επιχειρήσεις που διατηρούν τις υφιστάμενες θέσεις εργασίας αλλά και εκείνες που κάνουν προσλήψεις. Και βάζουμε τέλος στην εκτεταμένη ανομία στην αγορά εργασίας. Την ανασφάλιστη εργασία, τις εξοντωτικές αμοιβές και ωράρια, τις ομαδικές και ανεξέλεγκτες απολύσεις. Μέσα από το διάλογο των κοινωνικών εταίρων, θα επιβραβεύσουμε οικονομικά και θεσμικά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που εξανθρωπίζουν τις συνθήκες εργασίας για τον ιδιωτικό υπάλληλο. Και παράλληλα θα ενισχύσουμε την Επιθεώρηση Εργασίας για να προστατεύσουμε τα δικαιώματά του».

Έθεσε στο επίκεντρο της αναπτυξιακής προσπάθειας την δημιουργία ενός νέου μοντέλου, αυτό της Πράσινης Ανάπτυξης:

«Να δώσουμε αναπτυξιακή προοπτική στον τόπο. Τώρα είναι η ώρα να μετατραπούμε από μία χώρα που απλά καταναλώνει, σε μία χώρα που επιτέλους παράγει. Η πράσινη ανάπτυξη δεν σημαίνει μόνο σεβασμό και προστασία του περιβάλλοντος. Είναι ένα πολιτικό πρόγραμμα, που αξιοποιεί όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας σε όλους τους τομείς. Στην ενέργεια, στη βιομηχανία, στη γεωργία, στον τουρισμό, στην παιδεία, Είναι μια στρατηγική που δημιουργεί νέο πλούτο και τον κατανέμει δίκαια και δημιουργεί νέο πλούτο».

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου ζήτησε ισχυρή και αυτοδύναμη εντολή για να προχωρήσει άμεσα στις μεγάλες αλλαγές και δεσμεύτηκε να συγκρουστεί με αντιλήψεις και κατεστημένα που κρατούν την χώρα στο περιθώριο:

«Ζητώ να μου δώσετε τη δύναμη να σας αποδείξω το αντίθετο. Μπορούν να αλλάξουν πολλά στην Ελλάδα. Ζητώ τη δύναμη σας για να συγκρουστώ με κάθε αντίληψη που μας κρατά αιχμάλωτους στο παρελθόν. Δεν θα υποταχθώ σε κανένα συμφέρον. Δεν χρωστάω σε κανέναν. Μόνο εσείς, οι πολίτες είστε η δύναμη της χώρας. Σε σας λογοδοτώ και σε κανέναν άλλον Σας καλώ σε αυτή την πορεία να πάμε μαζί. Δεν σας ζητώ ανοχή. Σας ζητώ συμμετοχή. Η Ελλάδα δεν είναι υπόθεση άλλων. Η Ελλάδα είναι υπόθεση όλων μας».

No comments: