Sunday, September 20, 2009

Ο Καραμανλής και η μισαλλόδοξη τακτική του


Τον βλέπω στις προεκλογικές ομιλίες του να χτυπιέται και να ωρύεται, να κουνάει τα χέρια του πάνω-κάτω, πέρα-δώθε, να ουρλιάζει, να γαυγίζει, για να πείσει το πλήθος των οπαδών του που είναι αφιονισμένοι είτε γιατί έχουν χάσει την κουτάλα είτε γιατί προσδοκούσαν και δεν πρόλαβαν να φάνε! Υψώστε τις ελληνικές σημαίες, τους έλεγε προχθές. Δηλαδή, εσείς οι εθνικόφρονες υψώστε τις ελληνικές σημαίες, αφού οι άλλοι, οι Πασόκοι, είναι... ανθέλληνες!

Ο Καραμανλής έχει πλέον χάσει το μέτρο. Νιώθει την επερχόμενη συντριβή και δεν ξέρει τι λέει. Φωνάζει για να συσπειρώσει τους οπαδούς της Νέας Δημοκρατίας. Μα, δεν πιστεύω ότι έχει κι άλλους. Όσοι ήταν να συσπειρωθού, συσπειρώθηκαν. Η συρρίκνωση της Δεξιάς έχει αρχίσει από καιρό. Και ο Καραμανλής με τα στελέχη του έχουν την εντύπωση ότι με τις ενέσεις μισαλλοδοξίας που κάνουν ότι θα κρατήσουν τους πολίτες κοντά τους.

Έλεγε χθες στη Λάρισα: "Εμείς λέμε: Ελάτε όλοι στις εκλογές. Ψηφίστε μαζικά. Η ψήφος σας είναι απόφαση ευθύνης. Σκεφτείτε την επόμενη ημέρα." Αυτό μας συμφέρει κι εμάς. Να πάνε όλοι οι πολίτες να ψηφίσουν. Αλλά ο αρχηγός της Δεξιάς δεν έχει καταλάβει ότι οι πολίτες έχουν γυρίσει την πλάτη στη Νέα Δημοκρατία! Μια "επόμενη μέρα" με τη Νέα Δημοκρατία στην εξουσία θα είναι καταστροφή για τη χώρα. Ωστόσο, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλοι οι Νεοδημοκράτες έχουν καταλάβει ότι το παιχνίδι γι' αυτούς είναι χαμένο. Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα στην ιστορία της γιατί θέλει να προκόψει, και να διαδραματίσει ρόλο στη νέα Ευρώπη και στον κόσμο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Καραμανλής στις ομιλίες του επιδίδεται σ' έναν άνευ προηγουμένου πόλεμο κατά του ΠΑΣΟΚ. Δεν μιλάει για τα υποτιθέμενα επιτεύγματα της κυβέρνησής του, γιατί δεν έχει να προβάλει έργο. Το μόνο που μπορεί να πει είναι ολοκλήρωσε κάτι κομμάτια της Εγνατίας που είχαν σχεδιαστεί από το ΠΑΣΟΚ. Το μόνο που κάνει στις συγκεντρώσεις είναι να αφιονίζει τους οπαδούς του. Τελειώνοντας χθες την ομιλία του στη Λάρισα έλεγε:

"Επέλεξα να υπηρετήσω -με οποιοδήποτε προσωπικό κόστος- το κοινό καλό. Δεν επιδιώκω πρόσκαιρες εντυπώσεις, όπως κάνει το ΠΑΣΟΚ. Δεν υπόσχομαι μαγικές συνταγές, όπως κάνει το ΠΑΣΟΚ. Δεν υπόσχομαι φαινομενικά ευχάριστα πακέτα, που κρύβουν κινδύνους. Σκέφτομαι, μεριμνώ, έχω ως κύριο μέλημά μου το αύριο των παιδιών μας, με στέρεες λύσεις και σίγουρα οφέλη για όλους. Αυτός είναι ο γνώμονάς μου: Το μέλλον της Κοινωνίας μας. Το μέλλον της Πατρίδας μας. Πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον!"

Προφανώς ο Καραμανλής έχει την εντύπωση ότι απευθύνεται σε επιλήσμονες! Λέει ό,τι λέει κι έχει την εντύπωση ότι ξεχάσαμε τα χρόνια που κυβέρνησε ότι ήσαν χρόνια σκανδάλων αυθαιρεσίας, παρανομιών, ανομιών, ξεπουλήματος του εθνικού πλούτου, διάλυσης του κοινωνικού κράτους! Τι νόημα έχουν τα "ωραία" λόγια του όταν φέρνουμε στο νου μας το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, το σκάνδαλο των ομολόγων, τις τηλεφωνικές υποκλοπές, την αστυνομική αυθαιρεσία, την ακρίβεια, το καθήλωμα των μισθών, την υπερχρέωση των νοικοκυριών, τις παρανομίες του Σουφλιά με το αυθαίρετό του, του Μαγγίνα με το "αναψυκτήριό" του και τους ανασφάλιστους Ινδούς, τις ρουσφετολογικές προσλήψεις... Τι έλεγε προσφάτως ο Σάββας Τσιτουρίδης τον οποίο απέκλεισε από τα ψηφοδέλτια; «Κουμάντο στο Μαξίμου και στη Ρηγίλλης κάνουν οι εκλεκτοί της διαπλοκής»!

Κι ακόμη έλεγε ότι "στημένες και ιδιοτελείς δημοσκοπήσεις επαγγελματιών μυστικοσυμβούλων και σταλινικές πρακτικές αποκεφαλισμού διαφωνούντων με τους εκλεκτούς της διαπλοκής, δεν μπορούν να υποκαθιστούν την κρίση των πολιτών"! Αυτά δεν τα λέμε εμείς αλλά ένας δικός τους, και τα λέει για τη Νέα Δημοκρατία... Θέλουν περισσότερα οι πολίτες για να πάρουν τις ορθές αποφάσεις και να στείλουν στον αγύριστο τον Καραμανλή και τη Νέα Δημοκρατία; Γιατί ο Καραμανλής όλα αυτά τα χρόνια δεν έκανε τίποτε άλλο παρά να διευθύνει αυτό το πεινασμένο λεφούσι των στελεχών του που επέπεσε στο κράτος και το λαφυραγώγησε. Όμως, όλα εδώ πληρώνονται. Οι εκλογές της 4ης Οκτωβρίου θα δώσουν ΤΕΛΟΣ στη διακυβέρνηση της χώρας από τη Δεξιά...


No comments: