Tuesday, September 22, 2009

Ο Θωμάς Μπακαλάκος "αποκάλυψε" την απάτη Καραμανλή!

Ο ίδιος ο Παπανδρέου το διέψευσε την ίδια στιγμή. Αλλά, τη μεγάλη ψευτιά του Καραμανλή στη χθεσινοβραδινή τηλεοπτική αναμέτρηση, ότι δήθεν ο Παπανδρέου συνυπέγραψε πριν 7-8 χρόνια, τον αποχαρακτηρισμό αναδασωτέων εκτάσεων, την "αποκάλυψε" ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Θωμάς Μπακαλάκος που εκείνη την εποχή ήταν κοινοτάρχης Ανθούσας. Δηλαδή, ο αρχιψεύτης Καραμανλής προκειμένου να αιφνιδιάσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, βάφτισε την αναγνώριση της Κοινότητας Ανθούσας και την ένταξή της στο σχέδιο πόλης- την οποία είχε υπερψηφίσει και η Ν.Δ.- ως πράξη αποχαρακτηρισμού αναδασωτέων εκτάσεων στην Ανατολική Αττική! Το σχετικό ρεπορτάζ στα "Νέα" [Επιχείρηση εξαπάτησης από Καραμανλή: Δάσος η Ανθούσα] σήμερα είναι αποκαλυπτικό:

Κάνοντας αναφορά σε συγκεκριμένη ρύθμιση και επιδεικνύοντας το φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, στο οποίο είχε δημοσιευθεί τον Αύγουστο του 2002, ο Πρωθυπουργός κατηγόρησε τον κ. Παπανδρέου ότι είχε συμβάλει στην εξαίρεση «σοβαρών αναδασωτέων εκτάσεων».

Όπως, ωστόσο, προκύπτει από τον συγκεκριμένο νόμο η ρύθμιση αφορούσε την περιοχή της... Ανθούσαςκαι δεν επρόκειτο για δασικές εκτάσεις, αλλά για μία ολόκληρη κοινότητα με πάνω από 5.000 κατοίκους και 1.700 κατοικίες, που είχε εσφαλμένα χαρακτηριστεί αναδασωτέα από το 1934. Το αποτέλεσμα ήταν να θεωρείται όλη παράνομη, ακόμη και το κτίριο που στέγαζε την κοινότητα!

Επί σειρά ετών γίνονταν προσπάθειες προκειμένου να επιλυθεί το λάθος αυτό και μάλιστα ο τότε κοινοτάρχης Ανθούσας Θωμάς Μπακαλάκος είχε ζητήσει σχετική γνωμοδότηση από τον καθηγητή Σπύρο Φλογαΐτη, η Βάσω Παπανδρέου που είναι σήμερα ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών. Στη γνωμάτευσή του είχε υποστηρίξει πως κακώς η περιοχή είχε ενταχθεί στις αναδασωτέες εκτάσεις!

Η απόπειρα παραπλάνησης στην οποία προέβη ο κ. Καραμανλής αποδεικνύεται εξάλλου και από τη δεύτερη παράγραφο της επίμαχης τροπολογίας. «Από τη ρύθμιση της προηγούμενης παραγράφου εξαιρείται η υπό στοιχεία... περιοχή, ως αποτελούμενη από δάση και δασικές εκτάσεις».

Απορώ με τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και με τους οπαδούς πώς ανέχονται έναν αρχηγό που κατ' εξακολούθηση ψεύδεται - και μάλιστα συνειδητά. Αυτό που θα πρέπει να κάνουν σήμερα στις διάφορες εκπομπές οι Πασόκοι υποψήφιοι είναι να φωτίζουν την Καραμανλική απάτη. Όσο για... άλλο ένα ντιμπέιτ, τι να το κάνουμε; Απλώς ο Καραμανλής θα έχει άλλη μια ευκαιρία να αραδιάσει ψευτιές, κραδαίνοντας στον αέρα δήθεν ντοκουμέντα. Κάσποτε θα του τελειώσουν και τα ψέματα και οι ύβρεις...

No comments: