Thursday, September 17, 2009

Λάμπρος Μίχος: Η φωνή της Δυτικής Αθήνας!



Εκατοντάδες πολίτες πλημμύρισαν το κινηματοθέατρο «Φοίβος» αλλά και τον πεζόδρομο της οδού Εθνικής Αντιστάσεως στην πλατεία Δημαρχείου στο Περιστέρι, στην πρώτη μεγαλειώδη προεκλογική συγκέντρωση και ομιλία του κ. Λάμπρου Μίχου, υποψηφίου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στη Β΄ Αθήνας. Ήταν η αγωνία των απλών ανθρώπων για την επόμενη μέρα, μετά την διαφαινόμενη ήττα της Νέας Δημοκρατίας της παράταξης που τόσα δεινά επισώρευσε στη χώρα. Δεν υπάρχει περιθώριο για πολιτικά παιχνίδια και πλέον δεν μπορεί ο λαός να υφίσταται την εφαρμογή πολιτικών που είναι έξω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά του.

Ο Λάμπρος Μίχος με μια μακρά θητεία στους πολιτικούς, αυτοδιοικητικούς και κοινωνικούς αγώνες, πέτυχε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών. Ως δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας άλλαξε το τοπίο και μεταμόρφωσε το δήμο στον οποίο γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει, σε μια πόλη σύγχρονη.

  • Ο τ. πρύτανης του Πολυτεχνείου κ. Ανδρεόπουλος απηύθυνε χαιρετισμό, ενώ ο δήμαρχος Καματερού κ. Ν.Καμαρινόπουλος, οι πρώην δήμαρχοι Περιστερίου κκ Δημητρακόπουλος, Χαϊδαρίου Ντηνιακός και Σπηλιόπουλος, κάλεσαν τους πολίτες να υπερψηφίσουν τον «εκλεκτό» της Δυτικής Αθήνας κ. Λάμπρο Μίχο που αποτελεί την ελπίδα για όλους όσοι κατοικούν στα δυτικά της Αθήνας, «πέρα από το ποτάμι», για να είναι βέβαιοι ότι η φωνή τους θ’ ακουστεί στο κοινοβούλιο και όπου είναι απαραίτητο, ώστε να παρθούν οι αποφάσεις εκείνες που θα τους δικαιώσουν.
  • Οι ομιλητές εξήραν την προσφορά του Λάμπρου Μίχου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα το τεράστιο έργο που έχει επιτελέσει στην πόλη του, την Αία Βαρβάρα, την οποία μεταμόρφωσε κυριολεκτικά σε μια πόλη σύγχρονη, όπου πέρασαν στην ημερήσια διάταξη θέματα όπως η προαγωγή της δημόσιας υγείας, η καταπολέμηση του αναλφαβητισμού και της ανεργίας, η στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, των Τσιγγάνων, των μεταναστών, των ηλικιωμένων, της οικογένειας, του παιδιού, της τρίτης ηλικίας, των ΑμεΑ, η προώθηση της κοινωνικής αλληλεγγύης και η παροχή ευκαιριών προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικής συμμετοχής σε όλους τους πολίτες, και δημιούργησε υπηρεσίες κοινωνικής εξυπηρέτησης για τους ανθρώπους του μόχθου και τους απόμαχους της ζωής.
  • Αλλά τονίστηκε με έμφαση και η προσφορά του στους δήμους της Δυτικής Αθήνας αφότου ανέλαβε καθήκοντα προέδρου του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας. Και είναι αλήθεια ότι η Δυτική Αθήνα απέκτησε ισχυρή φωνή στα κεντρικά όργανα της εξουσίας που λαμβάνουν αποφάσεις.
  • Φιλοδοξώ –είπε στην ομιλία του- να γίνω ο φορέας των αιτημάτων των πολιτών της Δυτικής Αθήνας Έχουμε χρέος να αφυπνισθούμε και να αντιδράσουμε, να οικοδομήσουμε με τη δύναμη της κοινωνίας την πολιτική τόλμη για να καταπολεμήσουμε την κοινωνική αδικία που παράγει τις ανισότητες και στερεί από μεγάλα τμήματα της κοινωνίας μας την πρόσβαση στα δημόσια και κοινωνικά αγαθά. Εδώ, στη Δυτική Αθήνα, εκτός των άλλων, η έννοια της υποβάθμισης συγκροτείται και από την ανεργία, τη χαμηλή εισοδηματική στάθμη, την έλλειψη κοινωνικών υποδομών, την έλλειψη κοινόχρηστων χώρων, την απουσία πρασίνου, την υψηλή ρύπανση, την ύπαρξη της χωματερής, την καταστροφή του Ελαιώνα, την ανυπαρξία δομών κοινωνικής προστασίας και φροντίδας της οικογένειας, του παιδιού, της τρίτης ηλικίας, των ευπαθών ομάδων, των ΑΜΕΑ, την ακραία αποβιομηχάνιση, την υποβαθμισμένη εκπαίδευση, τις κακές κυκλοφοριακές συνθήκες, την έλλειψη υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, την υποστελέχωση των νοσοκομείων, την απαξιωτική για τους ανθρώπους του μόχθου και τους απόμαχους της ζωής λειτουργία των υπηρεσιών κοινωνικής εξυπηρέτησης και ασφαλιστικών ταμείων.
  • Θερμή ήταν η ανταπόκριση του κόσμου που βρέθηκε στο ξεκίνημα αυτό του Λάμπρου Μίχου, χαρακτηριστική απόδειξη της θέλησής του, «ν’ ανοίξει η πόρτα της Βουλής στη Δυτική Αθήνα», όπως χαρακτηριστικά είπε ο Λάμπρος Μίχος.
  • Δεν μπορεί το κράτος να συντηρείται από τη φορολογία των μισθωτών… Αυτό που ζητάμε είναι η ευημερία και η πρόνοια να μοιράζεται ίσα σε όλους! Δεν είναι δυνατό να μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι η Γλυφάδα με το Καματερό, η Φιλοθέη με το Ζεφύρι, η Εκάλη ή το Ψυχικό με τον Ταύρο… Έχουμε την ατυχία να μένουμε σ’ ένα περιβάλλον εντελώς υποβαθμισμένο, η ρύπανση είναι εξαιρετικά μεγάλη, οι κυκλοφοριακές συνθήκες είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένες, οι κοινωνικές υποδομές είναι μηδαμινές, οι υποδομές στην υγεία, στην εκπαίδευση είναι απελπιστικά λίγες, και τελικά όλοι εμείς στερούμαστε όλα εκείνα τα βασικά δημόσια και κοινωνικά αγαθά. Υπάρχει ένα χάσμα που το ορίζει ο Κηφισός… Έτσι, δυστυχώς, κυκλοφορεί το μαύρο χρήμα. Και γι’ αυτό πρόεδρός μας λέει ότι μετά τις εκλογές το πρώτο νομοσχέδιο που θα έρθει, θα αφορά το κράτος. Και πρώτα θα είναι ο εκλογικός νόμος. Για να τελειώσει αυτή η ιστορία με τις μεγάλες εκλογικές περιφέρειες, που συνδέουν το πολιτικό χρήμα με τη διαπλοκή. Είναι αδύνατο οποτεδήποτε να συναντηθούμε με ενάμισι εκατομμύριο ψηφοφόρους, είναι αδύνατο σε μας σήμερα να εκφράσουμε αντιτιθέμενα συμφέροντα. Αλλά η δική μου η εκλογή είναι σαφής: Εγώ διεκδικώ να είμαι βουλευτής της Δυτικής περιφέρειας της Αθήνας!
  • Παρόντες στην πρώτη αυτή εκδήλωση του Λάμπρου Μίχου και ο γνωστός ηθοποιός Γιάννης Βόγλης, όπως επίσης και ο συνθέτης Θωμάς Μπακαλάκος, αλλά και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

No comments: