Wednesday, July 22, 2009

Η Νέα Δημοκρατία και ο Καραμανλής δεν σώζονται με ψευδαισθήσεις!

Βρίσκομαι σε διακοπές και είναι δυσχερής η ενασχόληση με το διαδίκτυο. Εν πάση περιπτώσει, παρακολουθώ τις πολιτικές εξελίξεις και κοντεύω να τρελαθώ με τις αιτιάσεις της Νέας Δημοκρατίας και των μέσων ενημέρωσης επειδή βρέθηκαν δυο συνταγματολόγοι που είχαν στενότατη σχέση με το ΠΑΣΟΚ και το κατακρίνουν για τη στάση του, όπως λένε, στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Χεστήκαμε και η βάρκα γέρνει γι' αυτά που λένε οι δυο καθηγητές. Εδώ η χώρα πάει κατά διαόλου με την πολιτική που ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία κι αυτοί ένιωσαν να θίγονται επειδή το ΠΑΣΟΚ ζητεί... εκλογές!
Στα πέντε χρόνια της Δεξιάς στην κυβερνητική εξουσία, η Ελλάδα έχει ξεχαρβαλωθεί, οι θεσμοί έχουν ποδοπατηθεί, τα οικονομικά σκάνδαλα των ανθρώπων της Ν.Δ., των στελεχών της, των άμεσων συνεργατών του πρωθυπουργού, των υπουργών, έχουν κυριολεκτικά στραπατσάρει την εικόνα της χώρας μας. Αλλά και η οικονομική πολιτική που ακολουθείται, έχει κάνει τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους! Η ανεργία, η ακρίβεια, η συρρίκνωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών, η ανασφάλεια, η εγκληματικότητα, είναι προβλήματα που καθημερινά βασανίζουν τους πολίτες κι έχουν βάλει δυναμίτες στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας.

Κι εμφανίζονται -πέρα από τους πολιτικούς αντιπάλους του ΠΑΣΟΚ- και κάποιοι αναλυτές και αρθρογράφοι να λένε ότι "το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται να χάνει την αξιοπιστία του, παίζοντας με τους θεσμούς για ψηφοθηρικούς σκοπούς" [Ξένια Kουναλάκη, Η Καθημερινή, 22/07/09]. Προφανώς έχουν τυφλωθεί κι έχουν κουφαθεί. Αλλιώς δεν εξηγείται το γεγονός ότι ένας πολιτικός οργανισμός που βρίσκεται εν εγρηγόρσει, και αναφέρομαι στο ΠΑΣΟΚ, ζητεί το αυτονόητο: ΕΚΛΟΓΕΣ, για να βγει η χώρα από το τέλμα, για να ξεφύγει από την αδράνεια, για ν' απαλλαγεί από τους απατεώνες και τους κλέφτες, για ν' αρχίσει να λειτουργούν η δικαιοσύνη, οι νόμοι, ν' αρχίσει επιτέλους να ελπίζει αυτός ο λαός ότι δεν είναι όλα μαύτρα κι άραχλα.
Δεν με απασχολεί, λοιπόν, αν διαφωνεί με τις πολιτικές επιλογές του ΠΑΣΟΚ ο κύριος Δημήτρης Τσάτσος. Είναι δικαίωμά του. Αλλά θα πρέπει να βλέπει ότι η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει άλλο μνε την παρούσα ελεεινή και τρισάθλια κυβέρνηση, με έναν πρωθυπουργό κυριολεκτικά ανίκανο που κάτω από τη δική του σκέπη και με τη δική του ανοχή συνέβησαν σημεία και τέρατα στη χώρα τα τελευταία πέντε χρόνια. Δεν άκουσε για τα δομημένα ομόλογα, για τις τηλεφωνικές υποκλοπές, για τους Πακιστανούς, για την αυθαιρεσία των αστυνομικών οργάνων με τα βασανιστήρια στα αστυνομικά τμήματα [τι λέει εδώ το Σύνταγμα;], για τη λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων, δεν άκουσε για το μέγα σκάνδαλο του Βατοπεδίου, δεν άκουσε ή δεν διάβασε για τις παρανομίες των υπουργών και άλλων συνεργατών του Καραμανλή; Πού ακούστηκε να αποχωρεί η κυβερνητική πλειοψηφία από τη Βουλή;
Ο κύριος Τσάτσος δεν ακούστηκε να λέει κάτι εκείνη την περίοδο. Θα μας τρελάνει ο κύριος Τσάτσος; Όλα ήσαν σύμφωνα με το Σύνταγμα; Και ξαφνικά θεώρησε ότι παραβιάζεται [sic] το Σύνταγμα επειδή το ΠΑΣΟΚ ζητεί εκλογές! Αλλιώς τον γνωρίζαμε τον κύριο Τσάτσο και τον εκτιμούσαμε. Αλλά τώρα, φαίνεται ότι διαφωνεί με το ΠΑΣΟΚ. Κι έχει κάθε δικαίωμα να διαφωνεί. Αλλά κάνει λάθος να επενδύει τη διαφωνία του με αιτιάσεις περί παραβιάσεως του καταστατικού χάρτη της χώρας από την αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία πιστεύει ότι για να βγει η χώρα αποό το αδιέξοδο πρέπει να γίνουν εκλογές το ταχύτερο!
Όσο για τη Νέα Δημοκρατία, είναι κατάπτυστη, διότι έχει την εντύπωση ότι με την παρέμβαση των Τσάτσου και Κασιμάτη θα σωθεί από τον κατήφορο. Η αλήθεια είναι πως οι δύο συνταγματολόγοι της προσέφεραν "άλλοθι". Αλλά είναι τόσο τραγική η κατάσταση στη χώρα, που δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες για όσους κάνουν τα στραβά μάτια. Δεν με απασχολούν οι σαχλαμάρες που εκστομίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος. Αν ήταν σοβαρός ο άνθρωπος θα κοιταζόταν στον καθρέφτη!!! Από την άλλη έχουμε τον Καραμανλή να "δραστηριοποιείται" καλοκαιριάτικα σε διάφορες τηλεοπτικού χαρακτήρα εξορμήσεις για να δείξει ότι βρίσκεται σε εγρήγορση! Διαβάζω στο κύριο άρθρο του "Έθνους":

ΜΕΧΡΙ πρότινος η προτίμησή του στρεφόταν στα διάφορα υπουργεία. Τις τελευταίες μέρες δείχνει να έχει διευρύνει το «ενδιαφέρον» του και σε άλλους χώρους. Πρώτα τους πιλότους των πυροσβεστικών στη βάση της Πολεμικής Αεροπορίας στην Ελευσίνα, μετά το ΙΚΑ. Προφανώς κανένας στο επικοινωνιακό επιτελείο του δεν έχει φροντίσει να τον ενημερώσει ότι οι αμετροεπείς υποσχέσεις για λήψη μέτρων δεν έχουν θετικό αποτέλεσμα, όταν γίνονται σε χώρους και για υπηρεσίες, που έχουν βρεθεί ακόμη και στα πρόθυρα της κατάρρευσης εξαιτίας της ασυνέπειας, της αδιαφορίας και της ανικανότητες του ίδιου και της κυβέρνησής του.

ΘΕΛΕΙ να λησμονεί ο Κ. Καραμανλής πως όχι μόνο έχει κυβερνητικό παρελθόν, αλλά συμβαίνει να είναι και εξαιρετικά επιβαρημένο στους τομείς και τις δραστηριότητες, οι οποίες συνδέονται με την καθημερινότητα των πολιτών και τις στοιχειώδεις υπηρεσίες που οφείλει να τους παρέχει το κράτος. Γι αυτό, άλλωστε, και οι υποσχέσεις τις οποίες απλόχερα μοιράζει δεν έχουν την αποτελεσματικότητα που θα ήθελε.

ΜΠΟΡΕΙ ο ίδιος να ελπίζει το αντίθετο, αλλά η πρακτική του ούτε πρωτότυπη είναι, ούτε και ιδιαίτερα πειστική. Χρησιμοποιείται συστηματικά από όποιους διατηρούν την ψευδαίσθηση ότι θα καταφέρουν να πείσουν την κοινή γνώμη ότι στον έκτο χρόνο της πρωθυπουργίας τους άρχισαν ξαφνικά ν ανακαλύπτουν τα όσα θα έπρεπε να είχαν κάνει και σπεύδουν να υποσχεθούν ότι ήρθε η στιγμή να τα κάνουν.

No comments: