Wednesday, July 8, 2009

Ο φίλος μου Θωμάς Μπακαλάκος

  • Η Ένωση Φίλων της Ελληνικής Λόγιας Μουσικής προκηρύσσει την διοργάνωση του 7ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου (Π.Φ.Μ.Δ), που θα γίνει στις 14 και 15 Ιανουρίου του 2010 στο Θέατρο του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη, Βασιλίσσης Σοφίας 9 και Μέρλιν 1 στο Σύνταγμα. Για το διαγωνισμό θα γίνονται δεκτά έργα που θα είναι γραμμένα για κουιντέτο πιάνο (δύο βιολιά, βιόλα, τσέλο και πιάνο) και οποιοδήποτε συνδυασμού πιάνου με τα όργανα του κουαρτέτου. Η διάρκεια του κάθε έργου να είναι περίπου 12 λεπτά.

  • Θα βραβευτούν τρία έργα και θα δοθεί πρώτο, δεύτερο και τρίτο βραβείο. Τα 12 το πολύ έργα που θα επιλεγούν για το διαγωνισμό, θα εκτελεστούν ζωντανά από το μουσικό σύνολο ΑΝΕΛΙΞΗ. Οι παρτιτούρες των 12 το πολύ έργων που θα επιλεγούν για το διαγωνισμό, θα συμπεριληφθούν στο βιβλίο, έκδοση της Ένωσης Φίλων της Ελληνικής Λόγιας Μουσικής.

  • Ο κάθε συνθέτης που θα επιλεγεί να συμμετέχει στο διαγωνισμό, συμφωνεί χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση για τον ίδιο, τόσο για την έκδοση της παρτιτούρας του έργου του σε βιβλίο, όσο και για την έκδοση του έργου του σε CD, από την Ένωση Φίλων της Ελληνικής Λόγιας Μουσικής.

  • Έργα θα γίνονται δεκτά μέχρι και την 1η Δεκεμβρίου του 2009. Δεκτά και με σφραγίδα ταχυδρομείου. Τυχόν παράταση της προθεσμίας θα δημοσιοποιηθεί εγκαίρως. Τα έργα να αποσταλούν σε 7 αντίγραφα η παρτιτούρα (score) και σε 2 αντίγραφα οι πάρτες των μουσικών, καθώς και το σκορ του έργου σε ηλεκτρονική μορφή, κατά προτίμηση σε πρόγραμμα finale. Είσοδος ελεύθερη, με θέσεις προτεραιότητας από τη ρεσεψιόν του Ιδρύματος.

Διεύθυνση αποστολής:

Προς τον πρόεδρο του Φεστιβάλ Μπακαλάκο Θωμά

Δενδάκη 4 Ανθούσα Αττικής

Τ.Κ. 15349


Έγραψα στον τίτλο του "ποστ" για τον φίλο μου Θωμά Μπακαλάκο! Πόσο τον ζηλεύω που έχει πίστη στη μουσική, που την αγαπάει και τη λατρεύει και κάποτε οραματίστηκε ένα φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου. Και το έκανε πράξη. Όπως διαβάσατε, ανήγγειλε το 7ο κατά σειρά φεστιβάλ. Πόσος κόπος, πόση αγωνία, πόσος ιδρώτας, τρεχάματα, χωρίς οικονομική στήριξη παρά μόνο τα αναγκαία. Ο Θωμάς είναι βέβαιος ότι παρά το γεγονός πως η μουσική δωματίου δεν έχει πολυπληθές κοινό, εντούτοις, κάποια στιγμή δεν θα αγωνιά για το φεστιβάλ που ο ίδιος πάλεψε για να ριζώσει και το κοινό θα αυξάνει. Πάντως στο 6ο φεστιβάλ που κι αυτό πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Θεοχαράκη, υπήρχε κοσμοσυρροή. Ήταν ένα πυκνό διήμερο που ευχαρίστησε τους πάντες. Όμως χρειάζεται χορηγούς γιατί στο τέλος ο Θωμάς θα... κοψομεσιαστεί! Δεν μπορεί να τα κάνει όλα ως ακτιβιστής. Ωστόσο, είμαι δίπλα του. Σε ό,τι χρειαστεί. Ο Θωμάς είναι καλλιτέχνης αλλά και σπουδαίος άνθρωπος. Είναι φίλος μου...

1 comment:

BIG-BEN said...

ΠΟΤΕ ΛΗΓΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ;ΕΠΙΣΗΣ,ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ; :-)