Monday, July 6, 2009

Καιρός τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια!

Διαβάζω στην "Ελευθεροτυπία" το ρεπορτάζ και δεν πιστεύω στα μάτια μου. Δεν υπάρχει περίπτωση να πιστέψω ούτε μια στο εκατομμύριο. Διότι και στην περίπτωση που δίνονταν χρήματα στο ΠΑΣΟΚ με τον τρόπο του Τσουκάτου, πάλι θα πρέπει να κρεμαστεί ο άλλοτε κομματικός δερβέναγας. «Μάλλον μεσαίο» και «διόλου ασύνηθες» ήταν, σύμφωνα με το δικηγόρο του Τσουκάτου, το ποσό του ενός εκατ. μάρκων, το οποίο ο εντολέας του ισχυρίζεται ότι δόθηκε από τη Siemens στο ΠΑΣΟΚ. Μιλώντας στην «Καθημερινή», υποστήριξε ότι τα δύο κόμματα εξουσίας λαμβάνουν στα κρυφά μεγάλα ποσά από χρηματοδότες που θέτουν ως προϋπόθεση να παραμείνουν ανώνυμοι. Αυτή τη στιγμή πάντως, θα πρέπει να έχει καταλάβει ο Τσουκάτος ότι οι εχθροί του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιούν τις αιτιάσεις του ασυστόλως. Δεν γίνεται κουβέντα για τα κρυφά βιβλία του ΚΚΕ ή της ΝΔ ή του ΣΥΝ, αλλά μόνον για εκείνα του ΠΑΣΟΚ.


Ο δικηγόρος του Τσουκάτου, Διονύσης Γκούσκος, τόνισε ότι οι προεκλογικές ανάγκες των κομμάτων δεν μπορούν να καλυφθούν από την κρατική χρηματοδότηση και τις εισφορές των μελών τους. Όσον αφορά στα στοιχεία που παρουσίασε το ΠΑΣΟΚ, για να διαψεύσει το πρώην στέλεχός του, σημείωσε ότι οι εγγραφές ήταν "εικονικές, τυχαίες και ανώνυμες", καθώς δεν υπήρχε εκείνη την περίοδο σοβαρή λογιστική παρακολούθηση του ταμείου. Μήπως μπορεί να μας πει ο Τσουκάτος γιατί δεν υπήρχε "λογιστική παρακολούθηση του ταμείου" εκείνη την εποχή; Αφού κάνει αποκαλύψεις, ας τα πει όλα!

Ο Δ. Γκούσκος ζήτησε εμμέσως από το ΠΑΣΟΚ να στηρίξει τον πελάτη του και να μην οχυρωθεί πίσω από το διαχωρισμό του νέου από "εκσυγχρονιστικό" ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι "νέα πολιτική δεν γίνεται με παλιά χαρτιά". Μιλώντας για τη στάση του Θόδωρου Τσουκάτου, σημείωσε ότι είχε να διαλέξει μεταξύ του να βλάψει το κόμμα του ή να σημαδευτεί εσαεί ως κλέφτης.

Δηλαδή ο κύριος συνήγορος του Τσουκάτου τι θέλει να πει; Αν καταλάβαμε καλά αυτό που θέλει ν' αποφύγει πάση θυσία είναι να σημαδευτεί εσαεί ως κλέφτης!!!

Εγώ θα του θυμίσω του Θόδωρου Τσουκάτου πως όταν έδωσα μια συνέντευξη μετά το κλείσιμο της "Εξόρμησης" και του τα "έχωσα" γερά, ρωτήθηκε σχετικά και απάντησε ότι μιλάω επειδή έχασα τη... μάσα! Τότε, με ρώτησε εμένα κανείς πώς ένιωθα; Φίλε Θόδωρε, όταν ήσουν "στρατηγός" γ...ες κι έδερνες! Όλα ήσαν πολύ ωραία για σένα και μας έβλεπες σαν μύγες. Αυτό που πρέπει να κάνεις τώρα είναι ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ εάν πράγματι τα χρήματα πήγαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ. Τίποτε δεν είναι αλήθεια εάν δεν υπάρχουν χαρτιά που να το αποδεικνύουν. Ντοκουμέντα έχεις; Βγάλτα!!!

1 comment:

monahikoslikos said...

Νίκο τα αυτονόητα υποστηρίζει ο Τσουκάτος...
Μην τραλαθούμε κιόλας εκλογές δεν γίνονται μόνο με την κρατική χρηματοδότηση...
Άλλωστε μην σου διαφεύγει ότι το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση έχει υποθηκεύσει την κρατική χρηματοδότηση ως το 2015 για να παίρνει δάνεια και να τα βγάζει πέρα.
Το ίδιο έκανε και η Ν.Δ ως αντιπολίτευση αλλά και τα 2 κομματα μόλις έρθουν εν τη βασιλεία τους ως δια μαγείας καλύπτουν τις μαύρες τρύπες των ταμείων τους.
Και μη μου πεις ότι το κάνουν με το 10ευρω το δικό μου και το δικό σου έτσι.

Για όσα περί αλλαζονίας του "στρατηγού" όταν ήτανε στα πάνω επισημαίνεις επικροτώ και επαυξάνω.
Έτσι και χειρότερα συμπεριφέρθηκαν οι εκσυγχρονιστές σε ο,τι θύμιζε το παλιό ΠΑΣΟΚ όπως ήτανε και η Εξόρμηση.