Thursday, July 2, 2009

Γιώργος Κύρτσος - Δημήτρης Ρίζος - Γιώργος Κουρής οι υπερασπιστές της πολιτικής καθαρότητας! Με ασπίδα τον Θόδωρο Τσουκάτο...

  • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων τους σήμερα συμπίπτουν: ίδια θεματολογία, ίδια επιχειρήματα, ίδιο ύφος. Η "Αυριανή", ο "Αδέσμευτος Τύπος" και η "City Press". Ο Γιώργος Κουρής, ο Δημήτρης Ρίζος και ο Γιώργος Κύρτσος. Οι θεματοφύλακες της πολιτικής καθαρότητας και οι υπερασπιστές των λαϊκών συμφερόντων! Ο Κουρής είναι αυτός που υπηρέτησε παντού όπου θεωρούσε ότι εξυπηρετείται το συμφέρον του. Η εφημερίδα του που "γκρέμισε τον καραμανλισμό" τώρα τον υπηρετεί γονατιστός. Ο Ρίζος είναι αυτός που προσφάτως κάποιοι ανίδεοι τον αναγόρευσαν σε "πρύτανη" και "δάσκαλο" της δημοσιογραφίας, ο άνθρωπος που καθιέρωσε το επαγγελματικό του όνομα... βρίζοντας το ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρέα Παπανδρέου. Ο Κύρτσος είναι από εκείνους που κατά δική του ομολογία έτρεχε στο Καρπενήσι να πάρει γονυπετής την ευλογία της Ντόρας Μπακογιάννη για τον "Ελεύθερο Τύπο" κι έχει το θράσος να μιλάει για πολιτική και δημοσιογραφική ανεξαρτησία! Πάντως, για να είμαι ειλικρινής για τον Κύρτσο είχα διαφορετική αντίληψη και δεν τον έβαζα στο ίδιο τσουβάλι. Ξεχώριζε... Μάλλον είχα κάνει λάθος.
  • Πρόκειται για ανθρώπους του Τύπου που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα πώς λειτουργεί ο Τύπος, τι παιχνίδια παίζονται, τι πρέπει να κάνουν για να γεμίζουν τις σελίδες των εφημερίδων με κρατικές διαφημίσεις, πώς πρέπει να κινηθούν για να βρίσκονται στο προσκήνιο. Οι εφημερίδες τους, λοιπόν σήμερα βρήκαν την ευκαιρία να ασχοληθούν με το ΠΑΣΟΚ, "αξιοποιώντας" το υλικό της κατάθεσης του Θόδωρου Τσουκάτου.
  • "Βόμβα" Τσουκάτου στο ΠΑΣΟΚ, γράφει ο πρωτοσέλιδος τίτλος του Κύρτσου, "Κάρφωσε το ΠΑΣΟΚ ο Τσουκάτος", γράφει η "Αυριανή" και "Κρυφά βιβλία διατηρούσε το ΠΑΣΟΚ!" επιχαίρει ο [β]Ρίζος. Και οι τρεις προφανώς δίνουν μαθήματα υποτέλειας σε κάποιους πολιτικούς παράγοντες και πιστεύουν ότι στο όνομα της δήθεν ενημέρωσης, βρήκαν την ευκαιρία να καταστρέψουν το ΠΑΣΟΚ. Κάνουν μεγάλο λάθος.
  • Ο Τσουκάτος για να γίνει πιστευτός δεν έχει παρά να αποδείξει με ντοκουμέντα αυτά που ισχυρίζεται. Οι αερολογίες του Τσουκάτου δυστυχώς έγιναν παντιέρα για τους τρεις δημοσιογραφικούς σωματοφύλακες της δεξιάς [Κύρτσος-Ρίζος-Κουρής], αλλά ατυχώς γι' αυτούς η παντιέρα είναι κουρελιασμένη και βρώμικη! Η απλή λογική λέει ότι όσα ισχυρίζεται ο Τσουκάτος δεν έχουν σχέση με την αλήθεια. Δεν είναι δυνατόν ένας τόσο σκληρός πολιτικός παράγων, με τόσες αρμοδιότητες [ήταν "στρατηγός"...] να λέει ότι έδινε συχνά χρήματα στους ταμίες του ΠΑΣΟΚ δίχως παραστατικά! Αυτό κι αν είναι ηλιθιότητα. Δηλαδή, πήγαινε με μια ή δυο τσάντες τίγκα στα εκατομμύρια κι έλεγε στην Παπαχρήστου ή στον Σπύρο Αυγερινό "πάρτε κι αυτά για τις ανάγκες του Κινήματος". Δηλαδή, αυτοί έπαιρναν τις τσάντες με τα εκατομμύρια και μπορούσαν άνετα να μοιραστούν τα μισά, χωρίς ποτέ κανείς να τους ζητήσει εξηγήσεις, αφού πουθενά δεν φαίνονταν γραμμένα!!! Μα τόση αφέλεια εκ μέρους του "στρατηγού" Τσουκάτου!
  • Φανταστείτε ότι ο Τσουκάτος είχε κλείσει και την εφημερίδα του ΠΑΣΟΚ, την "Εξόρμηση", με το σκεπτικό ότι ήταν οικονομικά ελλειμματική! Και μάλιστα την περίοδο που καθ' ομολογίαν του έπαιρνε εκατομμύρια από διάφορους επιχειρηματικούς παράγοντες για τις ανάγκες του Κινήματος. Κουβάλαγε εκατομμύρια στα ταμεία του Κινήματος και τους εργαζόμενους της "Εξόρμησης" τους είχανε στην τσίτα; Και τι ποσά χρειαζόταν τότε η "Εξόρμηση" για να λειτουργήσει; Ευτελή! Όπως συμβολικοί ήσαν και οι μισθοί. Πάντοτε το ταμείο του ΠΑΣΟΚ μάς έδινε "έναντι" και όσοι δουλεύαμε στην εφημερίδα τα μοιραζόμαστε. Ακόμα και τις αποζημιώσεις στο τέλος, μας τις έδωσαν αφού προηγουμένως μας βγάλανε το λάδι και πήγαμε και δια της δικαστικής οδού για να πάρουμε τις αποζημιώσεις [Τα υπόλοιπα ας μείνουν μεταξύ μας]

No comments: