Monday, June 22, 2009

Η κυβέρνηση καταργεί τα επιστημονικά ερευνητικά ιδρύματα!

  • Ο κατά τα άλλα λαλίστατος "θεολόγος" της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης μιλάει για τα πάντα, αλλά για τον κατατεμαχισμό του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών [Ε.Ι.Ε.], ποιεί την νήσσαν!
Οι εξαγγελίες του [υπουργείου Ανάπτυξης] περί "αναδιάταξης του ερευνητικού ιστού" έχει αναστατώσει την επιστημονική κοινότητα. Όπως αναφέρεται στο σχετικό γελοίο δελτίο τύπου [ποιος άσχετος το διατύπωσε;], "η απόφαση για την αναδιάταξη του ερευνητικού ιστού αποτελεί στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης και μεταρρυθμιστική πρωτοβουλία"! Είναι φανερό πλέον ότι οι έννοιες και οι λέξεις έχουν χάσει την πραγματική του σημασία. Καταστρέφειν και χαίρειν! Την αποδιοργάνωση του επιστημονικού χώρου της πατρίδας μας την ονομάζουν "αναδιάταξη" και "μεταρρύθμιση" - αυτό κι αν είναι αυτογελοιοποίηση!
Το διοικητικό συμβούλιο του Ε.Ι.Ε. είναι αποφασισμένο να αντιταχθεί και να μη συναινέσει στη διάλυση του Ιδρύματος, κάτι δηλαδή "που θα αποτελέσει καίριο πλήγμα για την ανάπτυξη της έρευνας και της χώρας γενικότερα"! Διαβάστε το σχετικό ψήφισμα: ΨΗΦΙΣΜΑ του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών της 2009/4/17.06.09 Συνεδρίας του

Η ανευθυνότητα της κυβέρνησης έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Όπως πληροφορηθήκαμε, από τις ανακοινώσεις της ιστοσελίδας του ιδρύματος, η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών πληροφορήθηκαν από δελτία τύπου του Υπουργείου Ανάπτυξης στα μέσα μαζικής ενημέρωσης τον ακρωτηριασμό του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών με την απομάκρυνση τριών Ερευνητικών Ινστιτούτων (Ινστιτούτο Βιολογικών Ερευνών & Βιοτεχνολογίας, Θεωρητικής & Φυσικής Χημείας, Οργανικής & Φαρμακευτικής Χημείας) και του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Η αναγγελία αυτή, χωρίς επιστημονική αιτιολόγηση και οικονομοτεχνική μελέτη, αποδιοργανώνει τη λειτουργία του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και υπονομεύει τη μακροχρόνια ερευνητική του δράση.

Συγκέντρωση υπογραφών για την υποστήριξη του ΕΙΕ

No comments: