Sunday, June 7, 2009

Το ΠΑΣΟΚ είναι συμπαγές και αχτύπητο!

  • Τη Δεξιά δεν τη διώξαμε, αλλά έγινε το πρώτο βήμα για την απαλλαγή από την τρισκατάρατη Δεξιά! Το αποτέλεσμα των χθεσινών ευρωεκλογών δείχνει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι συμπαγές κι έχει μια δύναμη που δεν μπορεί κανείς να την αγνοήσει. Παρά τον πόλεμος που υπέστη το ΠΑΣΟΚ και ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου, το αποτέλεσμα των εκλογών αποτυπώνει μια εικόνα αισιοδοξίας. Μπορούν ν' αλλάξουν τα πράγματα. Είναι στο χέρι μας. Λυπάμαι που δεν συμμερίζομαι τις απόψεις κάποιων φίλων που εξακολουθούν, ως Δον Κιχότες να αρμενίζουν σε άλλα πελάγη.
  • Δεν πιστεύω πλέον ότι έχουμε την πολυτέλεια να παίζουμε με τις τύχες του τόπου. Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι δεν είναι κακός ο λεγόμενος "δικομματισμός". Δεν είμαστε παιδιά να επιζητούμε την "ιταλοποίηση" της ελληνικής πολιτικής ζωής. Διότι είδαμε όλοι ότι μετά την "αναλογική" πολιτική που ακολούθησε τις τελευταίες δεκαετίες η Ιταλία, σήμερα την κυβερνάει ένας καμποτίνος, ένας καραγκιόζης, ο Μπερλουσκόνι!
  • Βεβαίως στην πράξη εκείνοι που θέλουν να κουλαντρίζουν τις τύχες μας, πέτυχαν να βάλουν στην ευρωβουλή μέχρι και τον Τρεμόπουλο!!! Δηλαδή, τι θα κάνει τώρα ο Τρεμόπουλος στην Ευρωβουλή; Θα καθαρίσει τον Ασωπό και θα πίνουμε νερό και από τον Ασωπό; Θα κάνει πεζόδρομο την Πανεπιστημίου και τη Σταδίου και θα τηις γεμίσει με δέντρα; Θα καταργήσει τα αυτοκίνητα και θα δώσει σε όλους ποδήλατα; Ή θα ονομάσει την Πατησίων "οδό Κεμάλ Ατατούρκ";
  • Είναι φανερό, λοιπόν, ότι όσοι απεργάζονται δεινά για τον τόπο, κατάφεραν να παρασύρουν ένα μεγάλο ποσοστό του ελληνικού λαού να απόσχει από τις εκλογές, προτιμώντας δήθεν τις παραλίες! Τον τελευταίο καιρό παρακολουθούσαμε περιδεείς τα μέσα ενημέρωσης να "γανώνουν" στην κυριολεξία τα μυαλά των πολιτών για την "αποχή" και είδαμε το αποτέλεσμα. Και το αποτέλεσμα δεν είναι προϊόν ενός προβληματισμού. Είναι η επιπολαιότητα που μοιράστηκε δεξιά κι αριστερά από τα κανάλια που κραύγαζαν νυχθημερόν υπέρ της αποχής, με έρευνες, με συνεντεύξεις, και τη σπορά της αμφιβολίας για την ηθική όλων των κομμάτων, ότι όλοι είναι ίδιοι, όλοι τ' αρπάζουν, όλοι είναι κλέφτες, όλοι είναι απατεώνες, όλοι λένε ψέματα! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ! Η σημερινή κατάσταση έχει τις αναλογίες της μ' εκείνην της εποχής του "βρόμικου '89" όταν θεοί και δαίμονες επιστρατεύτηκαν για να κλείσουν στη φυλακή τον ΑΝΔΡΕΑ και το ΠΑΣΟΚ! Τότε που όλους τους Πασόκους μας έλεγαν κλέφτες... Έχει όμως ο καιρός γυρίσματα.
  • Υπάρχουν όμως λόγοι για να είμαστε αισιόδοξοι. Το αποτέλεσμα των χθεσινών ευρωεκλογών απέδειξε περίτρανα ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ενωμένο, συμπαγές, ότι η δημοκρατική παράταξη στέκεται αμετακίνητη στις αξίες της δημοκρατίας και αντιστέκεται, παρά τις λυσσασμένες επιθέσεις που δέχεται πανταχόθεν.

3 comments:

monahikoslikos said...

Δυστυχώς Νίκο ο αρχηγός δεν τραβάει, αυτό είναι το μύνημα της κάλπης κι αν κάτι δεν αλλάξει οδεύουμε σε περιπέτειες ανεξέλεγκτες.
Την καλημέρα μου

Νίκος Λαγκαδινός said...

Σου έγραψα ένα σχετικό σχόλιο στο δικό σου μπλογκ. Κο από εδώ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ!

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ said...

Νίκο μου συμφωνώ με τον Λύκο, για τον αρχηγό. Όλα τα τζάκια θέλουν τζουτζέ για να...παίξουν. Παρ' όλα αυτά θα υποστήριζα ακόμα και τον...Φούφουτο προκειμένου να φύγει αυτός ο θίασος της Μαφίας...