Tuesday, May 5, 2009

Μπορεί και να βιάστηκα

Καταρχήν, ευχαριστώ τον φίλο Γιώργο Κρόγια για την επισήμανση. Μου γράφει ότι "βιάστηκα". Και πράγματι εκδόθηκε μια ανακοίνωση, η οποία έχει ως εξής:

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, έκανε την ακόλουθη δήλωση για τον θάνατο του δημοσιογράφου Ιωάννη Βουτσινά: Ο Ιωάννης Βουτσινάς υπήρξε ένας ακαταπόνητος, δραστήριος και ευγενής άνθρωπος, ένας γνήσιος δημοκράτης, ο οποίος υπηρέτησε με συνέπεια και αξιοπρέπεια το δημοσιογραφικό λειτούργημα, σε όλη τη διάρκεια της μακράς επαγγελματικής του πορείας. Στους οικείους του, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια.

Εγώ πράγματι βιάζομαι, διότι οι καιροί ου μενετοί και θέλω το ΠΑΣΟΚ να είναι ευαίσθητο σε όλα. Να κινείται με αστραπιαία ταχύτητα. Όμως για μας ο Βουτσινάς που ζήσαμε και συνεργαστήκαμε σε δύσκολες εποχές ήταν "Γιάννης" και όχι "Ιωάννης". Το θέμα είναι ότι ΔΕΝ γνωρίζουν ποιος ήταν, καθώς επίσης και την προσφορά του στο ΠΑΣΟΚ. Δεν ήταν γενικώς και αορίστως "δημοκράτης"! Αλλά δεν τους κόστισε και τίποτε, αφού με μια ανακοίνωση των σαράντα [40] λέξεων έκλεισαν την ταφόπλακα... Και για να κλείσω χωρίς πολλά-πολλά: Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να μάθει κάποτε ότι είναι χρέος του να τιμά τα στελέχη του.

  • ΥΓ. Γιώργο μου, μην ανησυχείς εάν τυχόν τους στεναχώρησα ή τους πίκρανα. Εσύ με διαβάζεις. Αυτοί δεν με διαβάζουν! Και, επιπλέον,επαναλαμβάνω ότι εγώ μιλώ ΕΛΕΥΘΕΡΑ.

5 comments:

blogger said...

Νίκο, εγώ ως προ το αν έβγαλαν ανακοίνωση αναφέρθηκα.
Κι εμένα με ξένισε το "Ιωάννης".

KΑΡΜΕΝ said...

Συλλυπητήρια, Νίκο. Μπορεί να μην τον ήξερα, άλλα τα ζεστά σου λόγια με βοήθησαν να καταλάβω ότι χάσαμε έναν πραγματικός σοσιαλιστής και πατριώτης, με προσφορά στον τόπο και έναν δικό σου, καλό φίλο.
Είμαι σίγουρη ότι θα τον θυμούνται πολλοί, με ευγνωμοσύνη.

Νίκος Λαγκαδινός said...

agapi, ο Γιάννης Βουτσινάς ήταν ένας σπάνιος άνθρωπος και γι' αυτό στάθηκα λίγο παραπάνω. Τώρα που διάβηκε το Ρουβίκωνα της επίγειας, όπως καταλαβαίνεις, δεν πρόκειται πια ν' ασχοληθεί κανείς μαζί του. Γι' αυτό καλό είναι αυτοί που μένουν να λένε τον πρέποντα λόγο!

Νίκος Λαγκαδινός said...

*Εννοώ της επίγειας ζωής...

Dimitris said...

Αχ, βρε Νικο! Καλλιτερα θα ηταν αν η ανακοινωση του ΠΑΣΟΚ δεν ειχε εμφανιστει καθολου! Ετσι οπως γραφτηκε το ΠΑΣΟΚ λεει περισσοτερα απο οτι ... δεν λεει στην ανακοινωση.
Μεγαλη τους ντροπη για αυτα που λενε και για αυτα που δεν ειπανε για εναν πολυ αξιολογο ανθρωπο.