Monday, May 18, 2009

Μεγαλύτερος όλων, ο Αλέξανδρος

  • Ο Μέγας Αλέξανδρος αναδείχθηκε ο σπουδαιότερος Έλληνας όλων των εποχών βάσει της ψηφοφορίας του «ΣΚΑΪ» που διήρκεσε περισσότερο από έναν χρόνο συγκεντρώνοντας 127.011 ψήφους.
  • Τον Μακεδόνα στρατηλάτη ακολούθησε στις προτιμήσεις του κόσμου ο Γεώργιος Παπανικολάου, ο γιατρός που θεμελίωσε έναν νέο επιστημονικό κλάδο και με το «Τεστ Παπ» άνοιξε νέους ορίζοντες στην ιατρική έρευνα, ενώ τρίτος σε ψήφους ήταν ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ίσως η μεγαλύτερη φυσιογνωμία της ελληνικής επανάστασης του 1821.
  • Στη δεκάδα πέρα από τους προαναφερθέντες ψηφίστηκαν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Σωκράτης, ο Αριστοτέλης, ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Ιωάννης Καποδίστριας, ο Πλάτωνας και ο Περικλής.

Τελικά, είναι για γέλια οι άνθρωποι. Έπρεπε να στήσουν μια ολόκληρη επιχείρηση για να εντάξουν στους δέκα "μεγάλους" όλων των εποχών και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή; Θ' αναστηθεί ο Γρηγόρης Λαμπράκης και θ' αρχίσει να διαμαρτύρεται! Και μαζί του θα διαμαρτυρηθούν οι χιλιάδες "ανώνυμοι" Έλληνες που υπέφεραν στα χρόνια που κυβέρνησε τη χώρα ο πολιτικός που για να επικρατήσει των πολιτικών αντιπάλων του έβαζε να ψηφίζουν οι νεκροί, τα δέντρα, ο πολιτικός που οργάνωσε εκλογές βίας και νοθείας, ο πολιτικός υπό την σκέπη του οποίου οργανώθηκε κράτος της Δεξιάς και το παρακράτος της που δολοφονούσε και κυνηγούσε τους δημοκράτες... Για ποιο λόγο μπορεί να είναι ένας από τους "μεγάλους" ο Καραμανλής - επειδή έβαλε την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Μην τρελαθούμε! Ωστόσο, το όλο πράγμα έχει την αστεία του πλευρά. Ο Καραμανλής "ίσος" με τον Ελευθέριο Βενιζέλο ή με τον Πλάτωνα και τον Σωκράτη ή και με τον Μεγαλέξανδρο! Ο πολιτικός που μόλις ηττήθηκε, το έσκασε με ψεύτικο όνομα και νύχτα για το Παρίσι. Πολύ "μεγάλος", τόσο "μεγάλος" ώστε δεν τον χωρούσε το Α΄Νεκροταφείο και τάφηκε σ' ένα βουνό, στη Φιλοθέη, μακριά από την πλέμπα!!!


No comments: