Saturday, May 9, 2009

Κώστας Καραμανλής: Επαγγελματίας υβριστής και χυδαίος

Του Τολιάδη, ΕΘΝΟΣ

Του Τολιάδη

  • Ούτε ο δικτάτορας Παπαδόπουλος δεν μιλούσε για τους πολιτικούς με τον τρόπο που μίλησε κατά του Γιώργου Παπανδρέου σήμερα στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής [sic] του κόμματός του ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Η μόνη διαπίστωση που κάνω για πολλοστή φορά για τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι πρόκειται για έναν επαγγελματία υβριστή και χυδαίο πολιτικό που αντιλαμβανόμενος ότι φεύγει το έδαφος κάτω από τα πόδια του, δεν θεώρησε απαραίτητο ως πρωθυπουργός να σεβαστεί τους αντιπάλους του.
  • Επανέλαβε ότι η οικονομική κρίση πλήττει όλες τις χώρες της ΕΕ και ότι μέλημα της κυβέρνηση είναι να στηριχθούν οι οικονομικά ασθενέστερες ομάδες, οι νέοι και οι άνεργοι: «Συναισθανόμαστε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι οικονομικά ασθενέστεροι: Οι χαμηλόμισθοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι άνεργοι. Αυτά είναι τα ζητήματα που μας απασχολούν. Με αυτά παλεύουμε. Και με αυτά θα συνεχίσουμε να παλεύουμε» είπε.
  • Να μας πει με ποιο τρόπο η κυβέρνηση κι ο ίδιος προσωπικά νιώθει και συμμερίζεται την αγωνία των εργαζομένων για το αύριο! Αλλά, δεν χρειάζετραι να μας πει γιατί ήταν πολύ σαφής. Απλώς τα στελέχη του κόμματός του θα εξακολουθούν να κρατούν κουτάλες βυθισμένες στο καζάνι του κρατικού προϋπολογισμού και θα τρώνε, θα τρώνε, θα τρώνε. Κι όχι μόνον θα τρώνε, αλά θα κλέβουν, θα κλέβουν, θα κλέβουν! Και φυσικά θα παρανομούν, θα αυθαιρετούν, θα εξαπατούν, με τις ευλογίες του ίδιου του Καραμανλή τον ελληνικό λαό.
  • Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στο θέμα του κλεισίματος της Βουλής, κάνοντας λόγο για υποκρισία, αφού -όπως εξήγησε- η Ολομέλεια πάντοτε διέκοπτε εν όψει εκλογών. Για την ταμπακιέρα δεν μίλησε! Αφού ήξερε ότι το κλείσιμο της Βουλής σημαίνει αυτομάτως παραγραφή των σκανδάλων της πενταετίας που κυβερνά ο ίδιος.
  • Και τώρα, ας περάσουμε στην ώρα του παιδιού: Να γελάσουμε επειδή το θέλει ο καλός πρωθυπουργός μας! «Η κυβέρνηση αυτή δεν έχει τίποτε να κρύψει. Δεν έχει τίποτε να συγκαλύψει. Η κυβέρνηση υπηρετεί με συνέπεια τους δημοκρατικούς θεσμούς. Θέλει να βαδίσει η Χώρα στις ευρωεκλογές με πολιτικούς όρους. Επιδιώκει ήπιο πολιτικό κλίμα. Είναι αφοσιωμένη στα μεγάλα και κρίσιμα ζητήματα του τόπου.»
  • Αφού είναι έτσι κύριε αρχηγέ της Νέας Δημοκρατίας γιατί νύκτωρ αποφάσισες να τερματίσεις τις εργασίες της Βουλής; Γιατί δεν ξεκαθάρισαν τα σκάνδαλα; Γιατί τα κουκούλωσες, το ένα μετά το άλλο; Δηλαδή, δεν θα πληρώσουν οι ένοχοι; Τα στελέχη σου που διετέλεσαν υπουργοί και βοά όλη η ελληνική κοινωνία ότι είχαν αναμειχθεί στα σκάνδαλα των δομημένων ομολόγων, της Μονής Βατοπαιδίου, των άγονων γραμμών, των παράνομων διορισμών, των "κουμπάρων", των τηλεφωνικών υποκλοπών,
  • Τα ονόματα των συνεργατών σου είναι γνωστά και στην πιο απομακρυσμένη γωνιά αυτής της χώρας: Παυλίδης, Ρεγκούζας, Βουλγαράκης, Κοντός, Δούκας, Τσιτουρίδης, Ανδρεουλάκος, Ρουσόπουλος, Αλογοσκούφης, Λιάπης, Μπασιάκος, Βαληνάκης, Λιάσκος, Σουφλιάς, Ζαχόπουλος, Μαγγίνας... Κι αν συνεχίσω με ονόματα σε επίπεδο γενικότερα διευθιυντικών στελεχών κ.λπ. θα με πάρει η νύχτα. Όλοι αυτοί, λοιπόν, είναι λευκές περιστερές; Τότε γιατί φύγανε από την κυβέρνηση [εκτός του Σουφλιά που κάνει πως δεν ακούει για το αθαίρετο δίπλα στη θάλασσα...] ή οδηγήθηκαν στην παραίτηση;
  • Ο Καραμανλής εξαπέλυσε αηθέστατη επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και προσωπικά στον Γιώργο Παπανδρέου, λέγοντας: «Δείχνει πως δεν έχει κανένα σχέδιο, κανένα όραμα για τη χώρα. Όλα τα οράματά του αρχίζουν και τελειώνουν με την ίδια βουλιμία: Πώς να πάρει την εξουσία. Όλα τα οράματά του αρχίζουν και τελειώνουν με τις ίδιες ανεύθυνες αντιλήψεις. Δεν διστάζει να θυσιάσει το εθνικό συμφέρον στο βωμό κομματικών και προσωπικών επιδιώξεων. Δεν θέλει -δεν μπορεί- να συνεισφέρει στον αγώνα των Ελλήνων για την έξοδο από την κρίση...»
  • Μα ο Καραμανλής είναι ο κατεξοχήν βουλιμικός πολιτικός που ενώ συμβαίνουν σημεία και τέρατα και ευθύνεται άμεσα ο ίδιος, δεν κουνιέται από την καρέκλα του. Η εξουσία γι' αυτόν έχει καταντήσει αυτοσκοπός. Η Ελλάδα έχει κατρακυλήσει στο έσχατο σκαλοπάτι της διαφθοράς, ο κόσμος πεινάει, γίνεται φτωχότερος, αδυνατεί να αντιμετωπίσει την οικονομική καχεξία του, κοντεύει να τρελαθεί από την ακρίβεια και την ανεργία και ο Καραμανλής συνεχίζει με το ίδιο τέμπο και την ίδια ανευθυνότητα και θρασύτητα να λέει ψέματα.
  • Λόγια, λόγια, λόγια! Μιλάει για τη διεθνή οικονομική κρίση, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση αναφερόμενη στην ελληνική περίπτωση έχει ξεκαθαρίσει ότι τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας δεν έχουν σχέση με τη διεθνή κατάσταση αλλά είναι προβλήματα διαρθρωτικά! Ο Καραμανλής συνειδητά εξαπατά τον λαό, λέγοντάς του ψέματα. Εκμεταλλεύεται ως άλλοθι την διεθνή οικονομική κρίση για να κρύψει και να δικαιολογήσει τις δικές του αμαρτίες, τη δική του ανικανότητα να κυβερνήσει ή να δώσει ένα όραμα για την πρόοδο και την ευημερία του τόπου.
  • Ο Καραμανλής, δεν είναι παρά ένας επαγγελματίας του ψεύδους και των ύβρεων. Γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτά που προσάπτει στον Γιώργο Παπανδρέου δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Θέλει, όμως, να συγκινήσει, να ευχαριστήσει το ακροατήριό του που είναι το ποσοστό εκείνο της Δεξιάς που ό,τι και ν' εκούσει είναι "κολλημένο" στο χθες. Η Ελλάδα όμως θέλει να προχωρήσει μπροστά. ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΔΕΣ!

No comments: