Sunday, May 3, 2009

Νέα Δημοκρατία: σύμβολο κάθε πολιτικής φαυλότητας!


Με το να βάζει την κρίση μπροστά από τα σκάνδαλα ο Κ. Καραμανλής, εξαπολύοντας συγχρόνως νέα επίθεση στο ΠΑΣΟΚ, από το Ναύπλιο, υποστηρίζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση φοβάται να αρθρώσει υπεύθυνο λόγο, δεν απαντά στην αντιπολίτευση. Όσο και να τον στηρίζουν οι "δημοσκοπήσεις", οι οποίες όλως περιέργως ενώ γίνονται για τις επικείμενες ευρωεκλογές, έχουν και το γνωστό και τετριμμένο ερώτημα για τον "καταλληλότερο ως πρωθυπουργό"! Και φυσικά τα αποτελέσματα βγάζουν στον αφρό τον γνωστό ένοικο της Ραφήνας.
Είναι τόσο προκλητικές αυτές οι μαγειρεμένες δημοσκοπήσεις που δεν ξέρεις με ποιον "μάγειρα" να τα βάλεις. Ωστόσο, λίγο-πολύ, ξέρουμε ποιοι "μαγειρεύουν" καθημερινά στις εφημερίδες και στα ραδιοτηλεοπτικά κανάλια. Θα εξακολουθήσουμε να παραμένουμε εν απορία για τους επικοινωνιολόγους και τους δημοσιογράφους εκείνους που διαστρέφουν την πραγματικότητα, που κάνουν πως δεν βλέπουν τις αθλιότητες και τις εκτροπές της νεο-δημοκρατικής διακυβέρνησης και χωρίς αιδώ εξισώνουν τα δυο μεγάλα κόμματα.
Αυτή τη στιγμή οι πάντες γνωρίζουν ότι η νεμόμενη τον τόπο παντοδύναμη αγέλη είναι αυτή της Νέας Δημοκρατίας, την οποία θέλουν να παρουσιάζουν ότι επί πέντε χρόνια δεν έχει χάσει ούτε τη δύναμη, αλλά λέω εγώ ούτε την αδηφαγία της! Και βέβαια ο ηθικολόγος πρωθυπουργός δεν μπορεί να κάνει τον ανήξερο, ενώ ο ίδιος σέρνει το χορό του τόπου προς το βάραθρο! Επιζητεί με διάφορα τερτίπια να κερδίσει χρόνο για να σωθεί και ο ίδιος και η παράταξή του. Δεν τον ενδιαφέρει το συμφέρον του τόπου και του λαού. Αν τον ενδιέφερε, θα έδινε ο ίδιος λύσεις. Αλλά δεν φαίνεται διατεθειμένος να αποχωριστεί τους ασυνείδητους και τους ανίκανους συνεργάτες του που έχουν γραπωθεί και αυτοί από τις καρέκλες της εξουσίας.

Σύμφωνα με την έρευνα της MRB, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος", παρατηρείται το δημοσκοπικό παράδοξο της υπεροχής του ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου και του Κώστα Καραμανλή στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία! Οι δημοσκόποι βάζουν αυτό το ερώτημα λες και θα βγάλουμε πρωθυπουργό για τις... Βρυξέλλες! Ο Καραμανλής προηγείται του Γιώργου Παπανδρέου με 6,2% (39,8% αντί 33,6%). Την ίδια όμως στιγμή, το 34,6% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ικανότερο να κυβερνήσει τη χώρα, έναντι 28% που πιστεύει το ίδιο για τη Νέα Δημοκρατία.

Ένα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό του κλίματος που θέλουν οι δημοσκόποι και οι κάθε λογής μάγειροι να διαμορφώνεται είναι το γεγονός ότι, ενώ "καθημερινότητα" και "οικονομική κρίση" επηρεάζουν συνολικά το 81,6% των ψηφοφόρων, μόνο το 11% δηλώνει ότι συναρτά την ψήφο του με τα σκάνδαλα. Δηλαδή, οι πολίτες εμφανίζονται να διαφωνούν και με το βάρος που αποδίδεται στις υποθέσεις σκανδάλων. Δεν είναι όμως έτσι ή δεν είναι δυνατόν να είναι έτσι.
Φυσικά και έχουν κουραστεί οι πολίτες με τα σκάνδαλα που μονοπωλούν την καθημερινότητά μας εδώ και τόσα χρόνια και επιθυμούν να δουν άσπρη μέρα ή να πάρουν αέρα! Αυτό δεν σημαίνει ότι θέλουν να αποσιωπηθούν ή να σκεπαστούν ή να απαλλαγούν όσοι μπλέχτηκαν με απάτες και όσοι, γενικά, είχαν τις μεγάλες κουτάλες και ξάφριζαν τον κρατικό προϋπολογισμό. Γιατί να ξεχάσουμε τον ταχύτατο πλουτισμό του Θόδωρου Ρουσόπουλου, τις αυθαιρεσίες του Μαγγίνα και του Σουφλιά, τις περίεργες συναλλαγές του Βουλγαράκη, τους κουμπάρους, τον Ζαχόπουλο, τα δομημένα ομόλογα κ.λπ.; Να πουν οι πολίτες ότι τίποτε δεν συνέβη και με τον Παυλίδη; Να τον απαλλάξει η Βουλή για κάτι που έχει βουήξει ο τόπος ότι έκανε; Προφανώς ο Καραμανλής θέλει να μας τρελάνει όλους. Αλλά δεν θα του περάσει. Κι ας ρίξει στο στίβο και τη γυναίκα του, τη νηπιαγωγό-γιατρό Νατάσα Παζαϊτη!

2 comments:

monahikoslikos said...

Ποντάρουν στο μιθριδατισμό για να ξεπεράσουν τον κάβο.
Αφού χωνέψαμε τις υποκλοπές, τους κουμπάρους, τους Πακιστανούς, τους Βατοπεδινούς, τους Βουλαγράκηδες, τους Αλογοσκούφηδες με τα δομημένα, Μαγγίνες, Σουφλιάδες και λοιπούς κερατάδες θα κολήσουμε σ΄ έναν Παυλίδη...
Εδω κάηκε η μισή Ελλάδα, θρηνήσαμε εκατόμβη θυμάτων και για ένα τριχίλιαρο του δώσαμε το ακαταλόγιστο και τον διατηρήσαμε στην κορυφή της "οικογένειας".
Αθάνατη Ελλάδα όλοι για κλωτσιές είμαστε.

Ευάγγελος said...

Ο σχεδιασμός είναι προφανής, προσπαθούν μήπως οι τσίκνες από τα μαγειρέματα καταφέρουν ως τις εκλογές να καλύψουν τη μπόχα από τα σκάνδαλα και την κακοδιαχείριση...