Sunday, April 26, 2009

Μόνος ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ο Καραμανλής!

  • Ο φίλος Στέλιος έκανε ένα σχόλιο στο προηγούμενο σημείωμά μου και σαφώς έχει δίκιο. Οτι δηλαδή είναι λάθος να πιστεύουμε πως ο Καραμανλής δήθεν δεν ξέρει! "Γνωρίζει και μάλιστα πολύ καλά! Και τα "φαγοπότια" γνωρίζει και τα σκάνδαλα. Τους βολεύει να τον παρουσιάζουν αμέτοχο...". Δεν διαφωνώ. Υπερθεματίζω. Άλλωστε τα έχουμε πει άπειρες φορές ότι ο κύριος και μοναδικός υπεύθυνος για ό,τι κακό συμβαίνει στη χώρα μας είναι αυτός που κυβερνά: ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.
  • Είναι αλήθεια ότι αφότου ανέλαβε την εξουσία ο Καραμανλής άρχισε να λειτουργεί ο μηχανισμός του που προσπάθησε πάση θυσία να τον "προστατεύσει" και να τον "συντηρεί" αλώβητο από οποιαδήποτε επίθεση. Κι όμως, δεν υπάρχει περίπτωση "αμέτοχου" Καραμανλή! Ήταν πράγματι γνώστης των πάντων. Αυτός διόρισε υπουργούς, με δική του έγκριση διορίστηκαν τα στελέχη τους, οι δημόσιοι οργανισμοί πλαισιώθηκαν με ανθρώπους καραμανλικούς...
  • Ο Ζαχόπουλος ήταν κολλητός του, φίλος οικογενειακός και ιδιαιτέρως συνεργάτης της γυναίκας του. Ας βάλω στη σειρά τα ονόματα: Τσιτουρίδης, Μαγγίνας, Πολύδωρας, Σουφλιάς, Παυλίδης, Βουλγαράκης, Ρεγκούζας, Κοντός, Ανδρεουλάκος, Ρουσόπουλος, Λιάπης, Δούκας, Μπασιάκος, Αλογοσκούφης... Ως ουκ έστιν αριθμός. Αν βάλω και τα ονόματα διαφόρων κουμπάρων Χούπηδων και άλλων, τότε μόνον ονόματα θα γράφω! Και ποιος τους έκανε υπουργούς; Ο Καραμανλής! Κάτω από τη σκέπη τίνος λειτούργησαν όλα αυτά τα χρόνια, με παρανομίες, απατεωνιές κ.λπ.; Κάτω από τη σκέπη του Καραμανλή! Ποιος έχει εμπλέξει τη Δικαιοσύνη και την έχει εγκλωβίσει σε μικροπολιτικά παιχνίδια; Ο Καραμανλής! Κουκούλωσε την υπόθεση των υποκλοπών, το σκάνδαλο Ζαχόπουλου, το σκάνδαλο με τους κουμπάρους, των ομολόγων, ταν παράνομων διορισμών... Τώρα πάει να κουλκουλώσει και το γιγαντιαίο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου!
  • Λοιπόν, όπως γράφει σ' ένα σχόλιό του και ο φίλος Ευάγγελος, ο Καραμανλής παρουσιάζει σήμερα "θλιβερή εικόνα ενός πρωθυπουργού, που βυθίζει στη θλιψη και τ' αδιέξοδα τη χώρα".

2 comments:

monahikoslikos said...

Δεν ξέρω τι λέτε εσύ κι οι φίλοι σου αλλά εγώ αποκλείεται να πιστέψω ότι ο Καραμανλής έχει εμπλοκή στα σκάνδαλα!

Dimitris said...

Ο ... Κωστακης ... ξερει τι κανει. Πολιτικος ειναι ... της Δεξιας ... που παλευει να σταθεροποιηθει οπως εκανε καποτε και ο Τιτανικος...
Ειναι δεν ειναι 'μπλεγμενος' ο Κ. Κ. υπευθυνος ειναι. Σαν πρωθυπουργος οπωσδηποτε ειναι απολυτα ενημερωμενος για οτι συμβαινει.
Ας ελπισουμε πως οι ψηφοφοροι θα τον ευχαριστησουν αναλογα για την προσφορα του στις επομενες εκλογες.