Wednesday, April 8, 2009

Αν ο ένας δωροδόκησε κι ο άλλος δωροδοκήθηκε, είναι και οι δυο ένοχοι!

  • Τα καμώματα των ανθρώπων της Νέας Δημοκρατίας θα μας τρελάνουν. Όλοι αρνούνται, όλοι ζητούν διαλεύκανση των διαφόρων υποθέσεων από τη δικαιοσύνη, όλοι δηλώνουν λευκοί σαν το χιόνι, όλοι κάνουν τις αθώες περιστερές... Και φυσικά, ο πρωθυπουργός δηλώνεται ότι είναι ο πιο... αθώος απ' όλους! Τελικά, ποιος κάνει αυτά τα σκάνδαλα που συγκλονίζουν τη δημόσια ζωή του τόπου; Υπάρχουν τίποτα συνεργεία σεναριογράφων και σκηνοθετών που οργανώνουν δήθεν σκάνδαλα και απάτες; Αλλά αυτό το τελευταίο με συμμέτοχους τον άλλοτε υπουργό Αριστοτέλη Παυλίδη και τον εφοπλιστή Φώτη Μανούση [επί κυβέρνησης Μητσοτάκη ήταν γ.γ. στο ΥΠΕΧΩΔΕ], δηλαδή δυο "γαλάζια" στελέχη, φαίνεται ότι δεν μπορεί κανείς να το αρνηθεί.
  • Η έρευνα άρχισε ύστερα από επιστολή- τον Απρίλιο του 2007- του κ. Παυλίδη προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά. Στη διάρκεια της δικαστικής έρευνας από τον εισαγγελέα Εφετών Ισ. Ντογιάκο ο ιδιοκτήτης της ακτοπλοϊκής εταιρείας SΑΟS και πρώην γενικός γραμματέας του ΠΕΧΩΔΕ Φ.Μανούσης φέρεται να κατέθεσε ότι δωροδόκησε την περίοδο 2006-2007 με περίπου 1 εκατ. ευρώ στενό συνεργάτη του κ. Παυλίδη.
  • Ο εφοπλιστής Φώτης Μανούσης είχε καταγγείλει εκβιασμό και ότι έδωσε στον συνεργάτη του υπουργού μεγάλο ποσό για να μπουν τα πλοία της SAOS στην άγονη γραμμή, λίγες ημέρες πριν η κόρη του υπουργού αποπληρώσει 100.000 δανείου που είχε πάρει για αγορά ακινήτου, ενώ αντίστοιχες κινήσεις φέρεται να είχε κάνει και ο συνεργάτης του.
  • Ο Αρ. Παυλίδης είχε προσκομίσει παραστατικά και αποδείξεις για το ποσό των 100.000 ευρώ, με το οποίο αποπληρώθηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τραπεζικό δάνειο, με το οποίο αγόρασε το ακίνητό της η κόρη του. Ισχυριζόταν στην κατάθεσή του ότι το ποσό των 100.000 ευρώ το δάνεισε στην κόρη του συγγενικό τους πρόσωπο, που ζει στο εξωτερικό και στη συνέχεια εκταμιεύτηκε ισόποσο τραπεζικό δάνειο, το οποίο αποπληρώθηκε πολύ σύντομα, επειδή ο συγγενής τους δεν ήθελε να του επιστρέψουν τα χρήματα που είχε δώσει.
  • Συνολικά ο εφοπλιστής ισχυρίζεται ότι έδωσε στον στενό συνεργάτη του Παυλίδη επιταγές και μετρητά, που αγγίζουν τις 800 χιλιάδες ευρώ, προκειμένου τα πλοία του να αναλάβουν τα δρομολόγια των άγονων γραμμών του Αιγαίου, ενώ σε δηλώσεις που έκανε την ημέρα που κατέθετε στον ανακριτή, είχε επιρρίψει τις ευθύνες για την υπόθεση της εκβίασης στον πρώην υπουργό, λέγοντας: «Ο Ζαχαρίου είναι ενεργούμενο του Παυλίδη. Είναι ξεκάθαρο αυτό. Αυτός με έστειλε στον Ζαχαρίου και μου είπε προσπάθησε να τα βρεις. Έχω καταθέσει στοιχεία στον ανακριτή που αποδεικνύουν τις παράνομες πράξεις του κ. Παυλίδη».
  • Η υπόθεση ξεκίνησε δικαστικά τον Απρίλιο του 2007, όταν ο Παυλίδης έστειλε δισέλιδη επιστολή στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γ. Σανιδά, καταγγέλλοντας ότι δεχόταν απειλές και έμμεσους εκβιασμούς από τον εκπρόσωπο της ναυτιλιακής εταιρείας, Φ.Μανούση.
  • Είναι μια υπόθεση που βρομάει. Καταπώς δείχνουν τα πράγματα, ο Παυλίδης θα τη βγάλει καθαρή. Εκείνο όμως που μ' έχει απασχολήσει είναι ότι πουθενά δεν διάβασα κι ούτε άκουσα κάτι σχετικό με τη συμπεριφορά του εφοπλιστή. Δηλαδή, δεν ήταν απόπειρα δωροδοκίας, αλλά κανονική ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ! Ο εφοπλιστής Μανούσης είτε δέχτηκε είτε δεν δέχτηκε πιέσεις να δώσει χρήματα στον υπουργό μέσω του συνεργάτη του, είναι σαφές ότι μπλέχτηκε σε μια υπόθεση συναλλαγής. Προχώρησε στην εξαγορά συνειδήσεων. Αυτό δεν είναι αδίκημα; Ο Μανούσης επδίωξε με τα χρήματα να πάρει συμβάσεις για άγονες γραμμές και τα τοιαύτα.
  • Για να πάμε παραπέρα. Ό,τι κι αν συμβεί, με το πόρισμα της προανακριτικής, δηλαδή είτε δικαιωθεί ο Παυλίδης είτε δικαιωθεί ο Μανούσης, η Νέα Δημοκρατία θα βγει τραυματισμένη από αυτή την υπόθεση. Και το ερώτημα είναι: Για πόσο καιρό ο Καραμανλής θα κάνει τον... ψόφιο κοριό;

3 comments:

monahikoslikos said...

Εκτός από ένοχοι είναι και Δεξιοί.
Και δεν ξέρω τι είναι βαρύτερο: να είσαι ένοχος ή να είσαι Δεξιός?

Νίκος Λαγκαδινός said...

Like, και το ένα και το άλλο!

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ said...

Εγώ δεν έχω ψευδαισθήσεις ότι τα μέλη των διαφόρων κυβερνήσεων επωφελούνται και πλουτίζουν είτε από μίζες είτε ροκανίζοντας ως τρωτικά το δημόσιο χρήμα. Αυτό όμως που γίνεται εδώ και 5 χρόνια τώρα, δεν το έχω ματαζήσει ούτε σ' αυτή την έκταση ούτε σ' αυτή την ένταση!!!
Υ.Γ.
Νίκο μου έλα στο "Καφενείο που κάθεται ο ...Θεός". Μπορεί να σ' ενδιαφέρει το θέμα.