Monday, April 6, 2009

Σφίγγει ο βρόχος στο λαιμό του [όχι του Παυλίδη...]

Του Τολιάδη, ΕΘΝΟΣ

Του Τολιάδη
  • Παρακολούθησα σήμερα ορισμένα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να προσπαθούν να στοιχειοθετήσουν μια κάποια "στάση" στο μείζον θέμα με το σκάνδαλο Παυλίδη. Έχουν καταντήσει γελοίοι. Ιδιαίτερα κάποιοι νεότεροι βουλευτές δήθεν ζητούν την παραίτηση του άλλοτε υπουργού, διότι όπως είπε κάποιος "είμαστε στο εμείς κι όχι στο εγώ" - ευθεία παραπομπή στη γνωστή κουβέντα του στρατηγού Μακρυγιάννη. Κι αυτοί όταν λένε "στο εμείς", εννοούν το κόμμα τους! Νιώθουν τόσο άμωμοι, ώστε πιστεύουν -οι δύστυχοι- πως εάν ο Παυλίδης παραιτηθεί, θα σωθεί η παράταξή τους και ο Καραμανλής.

  • Είτε παραιτηθεί ο Παυλίδης από το βουλευτικό αξίωμα, είτε γίνει "ανεξάρτητος", η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να γλιτώσει από τη λαϊκή κατακραυγή. Κι ο πρωθυπουργός και αρχηγός της Δεξιάς έχει φτάσει στο μη περαιτέρω. Δεν έχει επιλογές. Είναι αστείο το γεγονός ότι η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής, υπερψηφίστηκε και από τη Νέα Δημοκρατία. Τα πράγματα φυσικά είναι απλά. Δεν μπορούσε ο κουρασμένος πρωθυπουργός να ταχθεί εναντίον του εισαγγελικού αιτήματος και να διακινδυνεύσει μια ψηφοφορία με διχαστικό για το κόμμα του αποτέλεσμα ή να ακολουθήσει και πάλι τη «λύση» της αποχώρησης από τη Βουλή!
  • Για άλλη μια φορά θα παιχτεί ένα θέατρο σκιών. Ο βασιλιάς είναι γυμνός! Το βλέπει άραγε ο Καραμανλής. Αυτή η ιστορία με τον Παυλίδη, τον οποίο επιζητεί να "θυσιάσει" για να εξευμενίσει την κοινή γνώμη, δεν έχει το βάρος των σκανδάλων που έχουν συνταράξει την ελληνική κοινωνία. Τα δομημένα ομόλογα, το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, οι τηλεφωνικές υποκλοπές, το ξεπούλημα του ΟΤΕ, το παράνομο "αναψυκτήριο" του Μαγγίνα, το αυθαίρετο του Σουφλιά, η ακρίβεια, το κλείσιμο μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι άδειες τσέπες των Ελλήνων και τόσα άλλα, έχουν βαρύνει την πολιτική ατμόσφαιρα και δεν πρόκειται η ενδεχόμενη παραπομπή του Παυλίδη να εξισορροπήσει τα πράγματα, ούτε ο Καραμανλής να ξεπεράσει τα αδιέξοδά του.

  • Η χώρα οδεύει προς τις ευρωεκλογές με τη Νέα Δημοκρατία δεύτερη και καταϊδρωμένη, με αγχωμένο τον Καραμανλή που προσπαθεί απεγνωσμένα να αποφύγει την προσφυγή στις κάλπες και για εθνικές εκλογές. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα σημάνει και την απαρχή νέων δεινών για τη Νέα Δημοκρατία και τον Καραμανλή. Η πίεση του ΠΑΣΟΚ θα γίνει ασφυκτικότερη, τα προβλήματα θα έχουν γίνει... βουνά, λύσεις δεν θα είναι σε θέση να δώσει η κυβέρνηση που έχει εξαντλήσει τη δεξαμενή με τα "ικανά" στελέχη της, και δεν είναι απίθανο να δεχτεί στην απελπισία του ο Καραμανλής και τον εναγκαλισμό του Γιώργου Καρατζαφέρη!

No comments: