Monday, March 2, 2009

Δημοσιογράφοι "πράσινοι" και το ΠΑΣΟΚ στο τούνελ!


  • Θυμάμαι πως όταν πήγα στην ΕΡΤ, τις πρώτες μέρες της Αλλαγής του 1981, συνάντησα αρκετούς δημοσιογράφους που ήσαν με το ΠΑΣΟΚ. Τους περισσότερους δεν τους γνώριζα - τους έμαθα στην πορεία. Κι αναρωτιόμουνα πώς ήταν δυνατό να υπάρχουν τόσοι πολλοί δημοσιογράφοι Πασόκοι! Αυτό το σημειώνω διότι στα πριν την Αλλαγή χρόνια ήμασταν ελάχιστοι εκείνοι που είχαμε την ταμπέλα του Πασόκου. Μάλιστα δε από τα χρόνια της μεταπολίτευσης όταν είχαμε κάποια είδηση, ένα δελτίο τύπου ή κάτι τέλος παντων που θα θέλαμε να δημοσιευτεί σε κάποια εφημερίδα, ψάχναμε με τα κυάλια να βρούμε "φιλικούς" δημοσιογράφους, μπας και μας "περάσουν" κάποιο μονόστηλο είτε για τη δράση της νεολαίας είτε της ΠΑΣΠ.
  • Γι' αυτή την πλευρά των πραγμάτων έχω πολλά να πω. Αρκεί να αναφέρω ένα τρανταχτό -δίχως όνομα- περιστατικό τις παραμονές της μεγάλης Αλλαγής, με δημοσιογράφο που ανήκε και στην κλαδική του ΠΑΣΟΚ και του τότε ΚΚΕεσωτ., διότι έβλεπε πού πήγαιναν τα πράγματα και είχε φροντίσει να έχει δυο πόρτες!Έτσι, λοιπόν, απόρησα πώς όταν έγινε κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ βρέθηκαν τόσοι πολλοί "πράσινοι" δημοσιογράφοι στην κρατική ΕΡΤ... Αργότερα, ένας [δεξιός] φίλος, σκηνοθέτης της ΕΡΤ, μου έλεγε: Άλλαξαν, Νίκο μου, εν μια νυκτί! Και μου έλεγε χαρακτηριστικά ονόματα δημοσιογράφων που τους θεωρούσε τότε "αβερωφικούς" και που πρασίνισαν σε μερικές ώρες...
  • Θ' αναρωτηθείτε γιατί τα γράφω όλα αυτά! Φοβάμαι πως το ΠΑΣΟΚ, εφόσον κερδίσει τις εκλογές, δεν θα έχει κάνει κανένα απολύτως βήμα προς το ξεκαθάρισμα... Τι εννοώ; Πόσοι δημοσιογράφοι εργάζονται σε δεκαπέντε δουλειές και εισπράττουν παχυλούς μισθούς και αρκετοί βάζουν στην τσέπη "μαύρα"! Θα ήθελα η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να έχει αναθέσει σε μια ομάδα ανεπίληπτων ανθρώπων να κάνουν σχετική έρευνα για ορισμένους μεγαλοσχήμονες δημοσιογράφους και τις πηγές χρηματοδότησής τους - εννοώ από δουλειές του δημοσίου.
  • Μου έλεγε προσφάτως ένας συνάδελφος για μια δημοσιογράφο ιδιωτικού καναλιού που γράφει και σε εφημερίδα, πως ήταν [είναι ακόμη;] σύμβουλος [ξένου] Τύπου με παχυλό μισθό στον Οργανισμό Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού [ΟΠΕΠ]. Αυτός ο οργανισμός σήμερα είναι ανύπαρκτος και όμως απασχολεί και πληρώνει κόσμο και κοσμάκη [με την ευκαιρία, θα ήθελα να μου πει η καθ' ύλην αρμόδια για τα πολιτιστικά του ΠΑΣΟΚ κυρία Δαμανάκη, τι ακριβώς ξέρει κι αν μου απαντήσει εγώ θα γίνω αρχιεπίσκοπος].
  • Εάν είναι αλήθεια, λοιπόν, ότι η συγκεκριμένη δημοσιογράφος έχει σύμβαση με τον οργανισμό αυτό, τότε έχουμε ένα τρανταχτό σκανδαλάκι, που όμως θα δείχνει προς ποια κατεύθυνση θα πρέπει να ερευνήσουμε. Διότι σαν κι αυτή, θα υπάρχουν δεκάδες περιπτώσεις δημοσιογράφων που τρώνε από τον κρατικό κορβανά και γι' αυτό φυσικά δεν μιλάνε ή τα "μασάνε" γενικώς τα λόγια τους στην τηλεόραση ή στο ραδιόφωνο ή στις εφημερίδες όπου δουλεύουν!
  • Όταν διάφοροι μιλούσαν για το σύστημα Ρουσόπουλου, τι νομίζετε ότι εννοούσαν; Ακριβώς αυτό! Όπως επίσης μια άλλη δημοσιογράφος που εργάζεται σε μεγάλη απογευματινή εφημερίδα και την προσέλαβαν στην ΝΕΤ - δίχως να έχω καταλάβει εγώ ο αφελής για ποιο λόγο. Τελικά κι αυτή η ΕΡΤ έχει χιλιάδες στόματα που τρέφει... Μπορεί να πλάτιασα το θέμα, αλλά δεν φταίω εγώ. Μες στο κεφάλι μου έρχονται σαν χείμαρρος διάφορα τέτοια ζητήματα που είμαι βέβαιος ότι δεν πρόκειται να λυθούν στον αιώνα τον άπαντα.
  • Μόλις κερδίσει το ΠΑΣΟΚ τις εκλογές, θα πλακώσουν διάφοροι που θα δηλώσουν ότι ήσαν "πράσινοι" πάντοτε και πάλευαν εναντίον θεών και δαιμόνων στη διάρκεια της επάρατης πενταετίας της Νέας Δημοκρατίας. Αυτός ο φίλος δημοσιογράφος που σας έλεγα, μου ανέφερε ένα περιστατικό. Λοιπόν, κάποια στιγμή βγήκε ανακοίνωση για όλους όσοι, από τους εργαζομένους στην ΕΡΤ, ανήκουν στο χώρο του ΠΑΣΟΚ [δημοσιογράφοι, τεχνικοί κ.λπ.] να πάνε σε μια κομματική συνάντηση στα γραφεία της οδού Σολωμού. "Το ξέρεις", μου λέει ο φίλος και συνάδελφος, "ότι από δημοσιογράφους ήμουνα μόνον εγώ; Οι άλλοι ήσαν τεχνικοί, σκηνοθέτες, ηλεκτρονικοί κ.λπ.".

1 comment:

monahikoslikos said...

Και όσο δεν λέμε ονόματα και δεν τους ξεφωνίζουμε όλο και θα πληθαίνουν οι νεο-πράσινοι αρουραίοι...