Sunday, March 1, 2009

Λυπάμαι, αλλά δεν συμμερίζομαι την αισιοδοξία σας!

Είπα να μην ασχοληθώ στην παρούσα φάση με τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν μπορώ να μην το κάνω. Φοβάμαι ότι όλοι, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συμμετέχουν σε κομματικά όργανα, ή είναι βουλευτές ή προαλείφονται για υποψήφιοι, ή για υποψήφιοι όλων εκείνων των θέσεων που θ' αδειάσουν από τους νεοδημοκράτες, είναι χαρούμενοι, πανηγυρίζουν κιόλας που το ΠΑΣΟΚ έχει εδραιώσει την "πρωτιά" σε σχέση με τη Νέα Δημοκρατία. Λυπάμαι, αλλά δεν συμμερίζομαι την κατάστασή τους.
  • Με φόβο διαπιστώνω ότι τα πράγματα δεν θα είναι ρόδινα για το ΠΑΣΟΚ την επομένη των εκλογών, εφόσον τις κερδίσει. Και θα τις κερδίσει είτε από την πρώτη Κυριακή είτε από τη δεύτερη. Αυτό είναι βέβαιο. Το ζήτημα όμως είναι πως το ΠΑΣΟΚ δεν έχει καταφέρει ακόμη να διαμορφώσει την πλειοψηφία εκείνη που θα το κάνει ατρόμητο, και θα του δίνει τη δύναμη να αντιμετωπίσει τα μύρια όσα προβλήματα επισώρευσε στη χώρα η διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Είναι μια κατάκτηση η πρωτιά σε σχέση με τη ΝΔ, αλλά δεν μπορεί να εφησυχάζει κανείς από τη στιγμή που η παρούσα πολιτική τακτική της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ αδυνατεί να δημιουργήσει το πλειοψηφικό εκείνο ρεύμα που θα παρασύρει τους πάντες στο διάβα του.
  • Εγώ που κυκλοφορώ στην κοινωνία, που μιλάω με τον μανάβη, τον περιπτερά, τον μπακάλη, τον χασάπη, τον γείτονα, με τον γραφίστα που φτιάχνει τα έντυπά μου, με τους συνομηλίκους, με τη γενιά μου που παλέψαμε, βλέπουμε με λύπη μας το ΠΑΣΟΚ να διατηρεί νούμερα που βρίσκονται κάτω από το 40%. Ποιος από το ΠΑΣΟΚ μπορεί να δώσει μια απάντηση γιατί μεγάλα τμήματα λαού αρνούνται ν' ακολουθήσουν το ΠΑΣΟΚ και είναι στραμμένα σε άλλες επιλογές;
  • Είναι σε θέση σήμερα το ΠΑΣΟΚ να διαμορφώσει μια πλειοψηφία, η οποία δεν θα έχει ανάγκη τη μαγκούρα του οποιουδήποτε απολίτικου "πράσινου" ή "οικολόγου"; Και φοβάμαι πως δεν μπορεί να καρπωθεί ούτε την αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο εδώ και μήνες θερμοπαρακαλεί για συνεργασία. Όταν βλέπω στα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων να παγιώνεται ο "ΚΑΝΕΝΑΣ", με πιάνει σύγκρυο! Είναι δυνατό - αναρωτιέμαι- καμιά πολιτική δύναμη να μην μπορεί να εκφράσει αυτό το μεγάλο λαϊκό κομμάτι που βροντοφωνάζει υπέρ του... "Κανένα";Η προσέλευση π.χ. του Βενιζέλου σε μια εκδήλωση των "Οικολόγων" [;], έδωσε λαβή για σχόλια και αναλύσεις, ότι δήθεν το ΠΑΣΟΚ προσβλέπει σε μια μελλοντική συνεργασία κ.λπ. Αν αυτό δεν είναι πολιτική αφέλεια, τότε τι είναι;
  • Κι αν ασχοληθώ ιδιαίτερα με όσους βλέπω να εργάζονται στον κομματικό μηχανισμό, θ' αρχίσω τις ιερεμιάδες. Κάτι δεν πάει καλά και οι άνθρωποι που κουμαντάρουν τα πράγματα δεν αντιλαμβάνονται κάποιες λεπτομέρειες. Από τη μια μιλάνε για ανανέωση επειδή δήθεν αυτό θέλει ο λαός, κι από την άλλη δεν έχουν τη σωστή κρίση για τις επιλογές εκείνες που θα ωφελήσουν το Κίνημα. Για να μη σας πω και γελάσετε κιόλας ότι ήταν ένα μεγάλο λάθος να επιλέξουν το συγκεκριμένο κτίριο, όπου πλέον στεγάζονται τα νέα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Το μόνο πλεονέκτημα που έχει είναι ότι βρίσκεται στο κέντρο της πόλης - τίποτε περισσότερο. Έχει μια είσοδο, λες και μπαίνεις σε γιάφκα! Τέλος πάντων, είναι δεδομένο πλέον...
  • Έγραφα σε ένα σημείωμά μου προσφάτως ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε κάθε μέρα να κάνουν Ερωτήσεις και Επερωτήσεις για θέματα που άπτονται του Πολιτισμού. Κι αυτό το λέω, γιατί στη χάση και στη φέξη η Δαμανάκη κάνει μια Ερώτηση κι ο υπουργός Πολιτισμού αμφιβάλλω αν απαντάει. Εγώ ως δημοσιογράφος που ασχολούμαι ειδικότερα με τα ζητήματα του πολιτισμού θα είχα να παρατηρήσω ένα σωρό λάθη και παραλείψεις του εκάστοτε υπουργό Πολιτισμού και της εν γένει πολιτιστικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας και ολόκληρο ΠΑΣΟΚ... κοιμάται; Ψάχνω απελπισμένα καμιά φορά στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ μη τυχόν και βρω καμιά Ερώτηση ή ανακοίνωση πάνω σε πολιτιστικά ζητήματα και δεν βρίσκω.
  • Επίσης, είναι δυνατόν να κρέμεσαι από την "καλή διάθεση" του όποιου Χατζηνικολάου, αν θα σε καλέσει στο "δελτίο ειδήσεων", ή θα σου ζητήσει μια συνέντευξη για την φυλλάδα του; Δηλαδή, με τούτα και μ' εκείνα κάποιους δημοσιογράφους τους κάνανε "νοματαίους" που λένε και στο χωριό μου, χωρίς αποχρώντα λόγο. Δηλαδή, είναι σε θέση ο κάθε Χατζηνικολάου να μπορεί να φτιάχνει ραδιόφωνο, να εκδίδει εφημερίδα, να είναι κυρίαρχος στον Alter και το ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται σε πλήρη αδυναμία να οργανώσει τον τομέα της επικοινωνίας;
Δυστυχώς ξέρω τι θα συμβεί την "επομένη". Εγώ δεν φοβάμαι πλέον, γιατί προσωπικά δεν προσδοκώ τίποτε! Απλώς, επισημαίνω...

13 comments:

monahikoslikos said...

Θα γελάει το παρδαλό κατσίκι...
Εσύ το αφαίρεσες, δεν ξέρω γιατί αλλά εγώ το πιστεύω καθώς είμαι όπως κι εσύ από αυτούς που δεν προσδοκούν τίποτα...
Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι Νίκο μου κι αλλοίμονό μας.
Δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία!!!

Νίκος Λαγκαδινός said...

Δεν υπήρχε σοβαρός λόγος, παρά μόνο στη στιγμή ένιωσα ότι το ύφος δεν μου πήγαινε... Κατά τ' άλλα, το έγραψα το σημείωμα γιατί διάβαζα τα σχετικά ρεπορτάζ σήμερα για "Πράσινα, υπουργικά κοστούμια" και νευρίασα. Αυτά.

nikkos said...

10 monades stin B Athinas ... kai provadisma pasok sxedon se oli tin xora...

An vreis mia dimoskopisi pou proigithike proiggoumenon eklogon pou na dinei kalitera pososta apo ta simerina.

Posexte ti lete giati o xasapis , o manavis kai oi alloi PASOK tha rixoun min vgei kana 45+ kai den meinei papagalos gia papagalos sti thesi tou.

ys. sorry gia ta greeklish kai to yfos! kalimera sas!

Νίκος Λαγκαδινός said...

Τι θέλεις να πεις; Κι αυτό το περί "παπαγάλων" τι νόημα έχει; Κι εγώ ξέρω να είμαι υπαινικτικός. Αλλά προτιμώ σε τέτοια ζητήματα να είμαι ευθύς.

monahikoslikos said...

@Νίκος Λαγκαδινός:
Νίκο καλημέρα και άφες αυτοίς ου γαρ οίδασι τι γράφουν και μάλιστα σε greeklish

Dimitris said...

Νικο, συμφωνω απολυτα με αυτα που λες. Δυστυχως αυτοι που αρχισαν ηδη να...πανηγυριζουν...ου γαρ οιδασι...τιποτα!!!
Αν περιμενουν να κανει πλειοψηφεια το ΠΑΣΟΚ με 30%-34% ... τοτε σωθηκαμε, γιατι αυτο δεν προκειται να πραγματοποιηθει, αν και θα το θελαμε.
Καλο θα ηταν να προσγειωθουν ολοι τους.

xazopouli said...

Οριστε Λαγκαδινε. Ηδου η Ροδος ηδού κει το πηδημα... δωσε μας εσυ τα φωτα σου - εφοσον προσδοκας αποψη από το ΠΑΣΟΚ για τον πολιτισμο.
Κανε εσυ τις ¨επερωτησεις" σου στο θέμα... εστω και μεσα απο την σελιδα σου...
Χρειαζεται δηλαδη να γινουν "επερωτησεις" για να αναδειχθει το θέμα ή μηπως απλα για να λεμε οτι κατι κανουμε προς αγραν ψηφων...
εγω την αποψη μου - περι... πολιτισμου - την εχω γραψει στο blog μου... και ομολογω οτι με ξενίζει κουβέντα πανω σε ενα ζητημα που θεωρω οτι "βρωμαει" την τελευταια 10ετια απ' όπου κι αν το πιασεις... (ειναι πολλα τα λεφτα Αρη).
Πιστευω επισης οτι οσο αναγκαιο ειναι ενα υπουργειο για το περιβαλλον, αλλο τοσο αναγκαιο ειναι η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ αυτού για τον... πολιτισμό. Θα ήθελα αυτά τα θέμα να υπάγονται στο υπουργείο Παιδείας (αντι της... εκκλησιας).
Τελος - εφοσοαν εισαι ο... ειδικος - γιατι δεν μας ανοιγεις τα μάτια ολους εμάς; Για την υπαγογή της ΕΡΤ πχ στο υπουργείο πολιτισμού, που έχει αναφέρει ο Παπανδρέου...
Οριστε λοιπόν, ας ανοίξει η κουβέντα... δεν χρειάζονται επερωτήσεις... ποιος να απαντήσει άλλωστε ο.. .Ζαχόπουλος;
Ας αφήσουμε αυτή την μιζέρια να τα ζητάμε όλα στο πιάτο.
Παρακλώ... τα φώτα σας, περιμένω

xazopouli said...

Ας πάψει ο καλιτέχνης να αποτελεί ΕΡΓΑΛΕΙΟ στα χέρια των λίγων και ισχυρών. Ας ξαναγίνει ΟΠΛΟ στα χέρια των πολλών.

O Γιάννης Μ.Νέγρης έγραψε το blog του Αιγαίο :"Με εγκύκλιο του Γενικού Διευθυντή του ΠΑΣΟΚ τίθενται οι κανόνες για το το «Σχέδιο για τη Διασφάλιση της Αυτοχρηματοδότησης του ΠΑΣΟΚ».
Μεταξύ άλλων, μπορούμε να επισημάνουμε δύο (2) στοιχεία:
1. Έκδοση Ειδικής Πιστωτικής Κάρτας, με συγκριτικά πλεονεκτήματα (Credit Card)
2. Την εγκύκλιο υπογράφει ο «Γενικός Διευθυντής του κόμματος»
Από τη φύση τους, τα ανωτέρω δύο στοιχεία – κατά την ταπεινή μας άποψη και χωρίς καμία πρόθεση αντιπαλότητας ή αντιπάθειας – εισάγουν τον απλό πολίτη στη λογική της «ελεύθερης αγοράς».
Δεν υπάρχουν προοδευτικά, λαϊκά (με την έννοια του ότι στηρίζονται στο λαό) και σε καμία περίπτωση αριστερά πολιτικά κόμματα, που λειτουργούν με τους κανόνες του νεοφιλελευθερισμού.
Ο «Γενικός Διευθυντής», όρος κρατικής γραφειοκρατίας και πολυεθνικής εταιρίας, θα μπορούσε να «καλυφθεί» από όρους που παραπέμπουν σε πολιτικό κόμμα (π.χ. Συντονιστικός Γραμματέας, Συντονιστής Γραμματείας κ.ο.κ.). Η ιδιότητα του «Γενικού Διευθυντή», θέλουμε δεν θέλουμε, παραπέμπει, σημαίνει αποδοχή όρων και κανόνων ελεύθερης αγοράς, που δεν συνάδει με κόμμα που στοχεύει τη λαϊκή υποστήριξη.
Για την Credit Card δεν χρειάζονται σχόλια ή επισημάνσεις.
Συμπερασματικά, αυτές οι λογικές δεν έχουν ΚΑΜΙΑ σχέση με την ιστορία του ΠΑΣΟΚ και τις αρχές του Ανδρέα Παπανδρέου.
Ίσως προσομοιάζουν τις λογικές του δήθεν εκσυγχρονισμού.
Κι επειδή, η εγκύκλιος τίθεται σε «διάλογο», ας μην αρχίσουν τα γνωστά σχόλια των γνωστών «πράσινων»… «πας μη Έλλην βάρβαρος».

Εχεις απόλυτο δίκαιο φίλε μου. Εχω την εντυπωση πως ολα γίνονται ή προτείνονται στα πλαίσια των κανόνων της αγοράς όπως αυτοί ισχύουν σήμερα. Κάποιοι θεωρούν οτι μ αυτον τον τρόπο, η προσπάθεια θα ευοδοθεί επιτυχώς καθώς... όλοι είμαστε σήμερα εμβαπτισμένοι σε τέτοιου είδους σκεπτικά ή στάσεις ζωής. Η εύκολη λύση δηλαδή. Και φυσικά η ... σίγουρη, άλλωστε απευθύνονται σε ιδιαίτερα ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ οντα, που ο καθένας λειτουργει με δανεικα, αρκει να καλύπτει τις ανάγκες που η αγορά του πλασσάρει καθημερινά.

Ομως, ΚΑΝΕΙΣ τους δε σκέπτεται ότι ακριβώς όλα αυτά ζητούμε να καταπολεμήσουμε. Την σκλαβιά στον αχαλίνωτο καταναλωτισμό, το εύκολο χρήμα, την ψευδαίσθηση των διαφημίσεων και - εν τέλει - τον ΠΛΟΥΤΙΣΜΟ των λίγων και ισχυρών.

Εχω να κάνω την δική μου πρόταση, σε αντιδιαστολή μ αυτη που προσπαθουν να μας πλασσάρουν κάποιοι νεογιάπηδες του κόμματος (δυστυχώς δεν μπορέσαμε να απελευθερωθούμε απ αυτούς πέρυσι).

Να φέρει το Κίνημα τον Πολιτισμό στις γειτονιές. Να τον φέρει στα χωριά, στις πόλεις τις μικρές. Και να το κάνει αυτό, με μπροστάρηδες, ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ, τους καλιτέχνες και τους λόγιους αυτής της χώρας. Η γειτονιά, το χωριό, η πόλη η μικρή, έχει ανάγκη τον πολιτισμό. Και αν είναι να πληρώσει για κάτι, ας πληρώσει γι' αυτόν. Θα το κάνει με μεγάλη χαρά.

Οσο για τους καλιτέχνες και οι καθε λογής λόγιοι, να γίνουν επιτέλους μπροστάρηδες του εθελοντισμού. Να δώσουν το στίγμα τους, το ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στον κόσμο.

Πρέπει κάποτε να μάθουν ότι ΑΥΤΟ ειναι το καθήκον τους απέναντι στον λαό και όχι η κάλυψη μιας θέσης στο κοινοβούλιο. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ. Καποιος πρέπει να τους το πει επιτέλους!

ΥΓ. Κάποτε ο καλιτέχνης πέθαινε στην ψάθα. Εμενε μονάχα -μετα θανατον - ανεξίτηλο το ονομα του στην ιστορία της ανθρωπότητας και το στίγμα του οδηγούσε τον άνθρωπο ένα βήμα πιο πάνω καθε φορά. Σήμερα, ο καλιτέχνης είναι ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ και είδωλο του υπερκαταναλωτισμού, του ευκολου χρήματος και του αρρωστημένου ναρκισσισμού. Ας πάψει επιτέλους να αποτελεί ΕΡΓΑΛΕΙΟ στα χέρια των λίγων και ισχυρών. Ας ξαναγίνει ΟΠΛΟ στα χέρια των πολλών. Ας μας ανυψώσει λιγάκι. Αυτο μπορει να το κάνει. Και εμείς - οι πολλοί - το έχουμε ανάγκη.

Μήπως πάψουμε να είμαστε οι ΚΩΛΟΕΛΛΗΝΕΣ του Σαββόπουλου.

xazopouli said...

O τίτλος, απο αναρτηση του ΛΙΓΑΠΟΛΑΓιώργο...Αν αληθευουν ολα αυτα... η λυση ειναι ΜΙΑ!!! Διαγραφές! ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!!Ο λαος τους πηρε ΟΛΟΥΣ χαμπάρι... ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΑΛΛΑΞΕΙ ΣΕ ΚΑΤΙ ΚΑΘΑΡΟ.Οι φυλλαδες τους, οτι ηταν να κανουν το κάνανε... ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ 25% δεν υπάρχει!!! Το ειδες την Ανοιξη που μας πέρασε...ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΤΟ 25% να γίνει 50%!!! Ειναι καιρός, ο λαός να συναντήσει ΞΑΝΑ το κίνημά του!!!Να πάρει την κατάσταση ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ για να ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Μόνο ο λαός μπορεί, το ξέρεις...ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ!!!- Φορολόγηση του ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ!!! Εννιαίο φορολογικό σύστημα για ΟΛΟΥΣ!!!- ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ και ΚΡΑΤΟΥΣ!!! Φορολόγηση της Εκκλησίας ως ΚΕΦΑΛΑΙΟ!!!- ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!! Οχι παλούκωμα για τους φτωχούς και χάδια για τους άλλους, τους ΛΙΓΟΥΣ!!!- ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!! Κάθε βαλαντίου, κάθε χρώματος, κάθε ηλικίας!!! Μπας και γίνουμε ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΛΑΟΣ!!- ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ και ΧΩΡΙΑ!!! ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ τοπική αυτοδιοίκηση, για να πάρουν οι τοπικές κοινωνίες την ζωή τους στα χέρια τους.- Τα 28 δις, στην υγεία, τα ασφαλιστικά ταμεία (εκει που χρωσταει το κράτος), την παιδεία, το περιβάλλον, την τοπική ανάπτυξη, την οργάνωση του κράτους με τους ΑΝΑΓΚΑΙΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ για την πάταξη της γραφειοκρατείας, της φοροδιαφυγής και της ασυδοσίας (ιδιωτικής ή και δημοσιοϋπαλληλικής). ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ!!!ΑΥΤΑ!!! αυτά τα λίγα, τα συγκεκριμένα, αυτά που αποτελούν ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ, προοδευτικού ή συντηρητικού, δεξιού ή αριστερού!!!ΑΥΤΑ!!! σε χρονοδιάγραμμα 50 ΗΜΕΡΩΝ!!!!Χωρίς "καμμένες γαίες", χωρίς περιόδους χάρητος!!! ΟΥΤΕ ΜΕΡΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!!!ΥΓ. ΔΕΝ αναφέρω πουθενά την λέξη ... "ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ". Το κάνω ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ!!! Για τον... "πολιτισμό" μας, ΔΕΝ ΞΕΦΥΓΑΜΕ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΕΣ!!! Για τον... "πολιτισμό" μας (τον άλλον τον... βυζαντινό) ΔΕΝ ΞΕΦΥΓΑΜΕ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΣΟ!!! Για τον... "πολιτισμό" μας ΥΠΟΣΤΗΚΑΜΕ ΧΟΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΕΜΦΥΛΙΟΥΣ ΚΑΙ ΞΕΡΟΝΗΣΙΑ!!! Για τον... "πολιτισμό" μας, ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ (που... παρεπιπτόντως, την έχουν... μασήσει ολάκερη ΤΟ ΡΑΣΟ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΕΣ)!!! Καιρός να ΜΑΘΟΥΜΕ (που το ξέρουμε μέσα μας δηλαδη) ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΙ! ΒΑΛΚΑΝΙΟΙ! Και πως ΟΛΑ ΑΥΤΑ μας έχουν κρατήσει στην ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ, την ΑΔΡΑΝΕΙΑ του ωχαδερφισμού και του βολέματος, το ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ, ΤΟΝ ΞΕΝΟ, ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

Νίκος Λαγκαδινός said...

"Χαζοπούλι", εγώ δεν γράφω καθ' υπαγόρευση, αλλά γράφω ό,τι γουστάρω κι ό,τι κατεβάζει η κούτρα μου και σ' όποιον αρέσω...

xazopouli said...

Δεν με καταλαβες Λαγκαδινέ...

Δεν ειπα κατι τετοιο, απεναντιας!

αυτο που λεω ειναι πως ξοδευουμε "αιτηματα" προς ηγεσιες να... ασχοληθουν με ζητηματα που μας αφορουν.

Θα ηθελα, ο καθενας απο μας, να ανοιγει την κουβεντα αναμεσα μας... στον λαο που λενε... να συμμετασχει ο λαος!!

και να διεκδικησει ετσι αυτα που του αξιζουν, αυτα που αποφασιζει οτι τον αφορουν.

Διαφορετικα, δυο "επερωτησεις" ετσι για να γινονται, γινονται μονο για τα ματια του κοσμου, στα πλαισια της αγρας των ψηφων...

Αυτο κανει ο Καραμανλης 5 χρονια, αυτο θα πρεπει να σταματησει να γινεται.

Ας ανοιξουμε τα θεματα λοιπον μεταξυ μας...

xazopouli said...

Το γεγονος οτι δεν υπαρχει... κινηση σε ζητηματα πολιτισμου, ενδεχομενα μαρτυρει καποιο κενο στο ΠΑΣΟΚ.

Το να γκρινιαζουμε μοναχα, δεν λυνει το προβλημα.

Αν υπαρχει κενο, ας το καλυψουν οσοι τους αφορα αυτος ο χωρος.

Αν υπαρχει κενο και σε αλλους χωρους - εκτος του ΠΑΣΟΚ - ας φροντησουν να το καλυψουν οι υπολοιποι.

Για να γινει ομως αυτο χρειαζεται πρωτα απ ολα διαβουλευση. Συμμετοχη.

Διαφορετικα θα παραμεινουμε στην ευκολη κριτικη, επι παντος επιστητου και - τελικα - στον καναπε μας.

Ανοιξε το θεμα.

Πες μου την αποψη σου. Μ' ενδιαφερει.

Την δικη μου σου την εστειλα σε γενικες γραμμες

xazopouli said...

Αναφερω ενα θεμα.

Λες οτι ασχολεισαι με τον πολιτισμο.

Πες μου λοιπον - αν γνωριζεις - ποιο ειναι το καθεστος του ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ.

Ειναι κρατικο, ιδιωτικο... τι απ ολα...

Και γιατι επιδοτηται. και ποσο!!

Και αν πρεπει να επιδοτηται.

Και εφοσον πρεπει, γιατι συγκεκριμενα αυο και οχι αλλες μορφες τεχνης...

Γιατι να αφηνουμε πχ οσα παιδια θελουν να ασχολουνται με την τεχνη - κυρια με το θεατρο - να εχουν ως μονη διεξοδο, την tv...

Οπως και η πετρουλα...

γιατι;