Tuesday, February 24, 2009

Η Καθημερινή: Ανίκανο κράτος, θρασύτατο έγκλημα!

  • Όπως και να χαρακτηρίσει κανείς αυτά που συμβαίνουν, δεν θα βρίσκει τις σωστές λέξεις και εκφράσεις. Το κράτος του Καραμανλή και της Νέας Δημοκρατίας είναι ένα ανίκανο, διαλυμένο, και συνάμα εξευτελισμένο κράτος. Ιδού τι γράφει σήμερα η εφημερίδα "Καθημερινή":


Ανίκανο κράτος, θρασύτατο έγκλημα
Εικόνα ανοχύρωτης πολιτείας έναντι των κακοποιών στοιχείων μεταδίδει για μια ακόμη φορά τους τελευταίους μήνες η Ελλάδα. Μετά τις ταραχές του Δεκεμβρίου και την επανεμφάνιση της εγχώριας τρομοκρατίας, η προχθεσινή, δεύτερη και πανομοιότυπη με εκείνη τον Ιούνιο 2006, απόδραση των Παλαιοκώστα και Ριζάι με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό ήλθε να επιτείνει το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών. Η κινηματογραφική απόδραση εγείρει πλήθος ερωτημάτων και προκάλεσε την οργή του πρωθυπουργού. Σε έκτακτη σύσκεψη της Κυβερνητικής Επιτροπής, ο κ. Καραμανλής ζήτησε «να πέσουν κεφάλια» και ελήφθησαν δέκα μέτρα, μεταξύ των οποίων το σημαντικότερο είναι τα καρτοκινητά τηλέφωνα των κρατουμένων να είναι επώνυμα...

Στο κύριο άρθρο της η εφημερίδα, με τίτλο "Προσωπικές ευθύνες" σημειώνει:

Η νέα απόδραση των δύο διασήμων κρατουμένων από τις φυλακές Κορυδαλλού απέδειξε αυτό που νιώθει ένα μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης: οι μηχανισμοί ασφαλείας του κράτους έχουν καταρρεύσει. Τεράστια είναι ασφαλώς η ευθύνη των υπουργών που βρέθηκαν σε κρίσιμες θέσεις τα τελευταία χρόνια και οι οποίοι απέτυχαν στην εξαγγελθείσα επανίδρυση του κράτους. Είναι όμως καιρός οι ευθύνες να αποδίδονται προσωπικά σε πολιτικούς, αλλά και κρατικούς υπαλλήλους. Μόνο έτσι θα αλλάξει κάτι στο ελληνικό κράτος, όταν οι υπεύθυνοι της διάλυσης θα αρχίσουν να πληρώνουν για τα λάθη ή την εγκληματική τους αμέλεια.

ΣΧΟΛΙΟ

Το ζήτημα όμως είναι ότι δυστυχώς οι ευθύνες βαραίνουν αποκλειστικά την κυβέρνηση και προσωπικά τον Καραμανλή, ο οποίος έχει γίνει παγκοίνως αντιληπτό ότι κυβερνάει βαρετά, σχεδόν δεν έχει όρεξη και μόνο όταν πρόκειται να μιλήσει σε κάποια εκδήλωση ή στη Βουλή, τότε βγάζει τα εξάσφαιρα και πυροβολεί... το ΠΑΣΟΚ και προσωπικά τον Γιώργο Παπανδρέου. Όσο για τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Δένδια, είναι αστείο κάποιοι δημοσιογράφοι που επιτελούν διατεταγμένο έργο να επικαλούνται τον λίγο χρόνο που βρίσκεται στην υπουργική καρέκλα. Και λοιπόν; Ο κάθε αξιωματούχος έχει ευθύνες από τη στιγμή που το πόδι του θα πατήσει στο χώρο του υπουργείου που έχει αναλάβει. Αλλά ο Νίκος Δένδιας δεν είχε καιρό να δουλέψει, διότι σχεδίαζε πώς θα επιτεθεί στον Παπανδρέου! Θυμόμαστε τις πρώτες μέρες που ήταν φρέσκος στο υπουργείο Δικαιοσύνης τον αήθη τρόπο με τον οποίο επιτέθηκε στον Παπανδρέου. Τώρα, ο λαλίστατος υπουργός Δικαιοσύνης δεν έδειξε αν έχει πολιτική ευαισθησία. Έχει πάρει το μάθημά του από τον Καραμανλή: Φταίνε οι άλλοι, οι κατώτεροι! Και πριν καλά-καλά καταλάβουμε τι έγινε στον Κορυδαλλό, παρέπεμψαν στο αυτόφωτο τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Αν υπήρξαν συνεργοί των δυο δραπετών, θα αποδειχθεί στο δικαστήριο. Ωστόσο, ο διευθυντής των φυλακών δεν ακούστηκε να ευθύνεται! Δεν παραιτείται ο διευθυντής των φυλακών, δεν παραιτείται ο υπουργός Δικαιοσύνης, δεν παραιτείται ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος [χαίρει ασυλίας λόγω...], δεν δείχνει να ενοχλείται ο Καραμανλής. Τι διάολο συμβαίνει με αυτή την κυβέρνηση;

1 comment:

Dimitris said...

Αυτα που γινονται στην Ελλαδα, και μαλιστα τωρα τελευταια, ειναι υποθεση δραμα. Τα διαβαζουμε στις εφημεριδες, εδω στην Αυστραλια, και αισθανομαστε ντροπη και εξοργηση. Κανουν την Ελλαδα να φαινεται μπανανοδημοκρατια.... (a banana republic). Ελπιζω να γινομαι αντιληπτος.
Δεν υπαρχει καθολου ντροπη; Τι ειδους ανθρωποι ειναι αυτοι που βρισκονται στην εξουσια;