Sunday, February 22, 2009

Απόδραση Παλαιοκώστα: Διασυρμός του συστήματος Καραμανλή!

Η γελοιογραφία είναι του Γιάννη Ιωάννου [ΕΘΝΟΣ]

Του Γιάννη Ιωάννου
  • Για ποιο λόγο να πάρουμε στα σοβαρά τις υποσχέσεις του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, τις διακηρύξεις του, τις εξαγγελίες του, τις επαγγελίες του, τα παχιά τα λόγια του; Σωρηδόν κυκλοφορούν πλέον οι αποδείξεις ότι το κράτος αυτό το έχουν διαλύσει μέσα σε πέντε χρόνια. Δεν έχει μείνει όρθιο τίποτε! Έχει γίνει πια κοινός τόπος να μιλάει κανείς για την ανεργία, την ακρίβεια, τα οικονομικά σκάνδαλα, τις απάτες και τις παρανομίες των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, για το λουρί που έχουν βάλει στο λαιμό του ελληνικού λαού και το σφίγγουν...
  • Η Νέα Δημοκρατία απέτυχε, ο Καραμανλής απέδειξε ότι είναι λίγος, ελάχιστος, ανίκανος να δει πέρα από τη μύτη του και σύρεται πότε από τις δημοσκοπήσεις, πότε από την Μπακογιάννη-Μητσοτάκη-Κούβελου, πότε από τον Σουφλιά, κάποτε από τον Ρουσόπουλο ή τον Αγγέλου ή από τον κακό του εαυτό! Έχει γίνει τόσο καταγέλαστος, ώστε μόλις γίνεται γνωστό ότι ο Παπανδρέου θα κάνει μια ομιλία ή μια εμφάνιση, να τρέχουν οι άνθρωποί του να ανακοινώνουν κάτι παρόμοιο και γι' αυτόν μη τυχόν και ο Παπανδρέου κερδίσει τις εντυπώσεις το ίδιο βράδυ στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων!
  • Λέγοντας τη φράση «δεν σκέφτομαι τις εκλογές», ο Καραμανλής, είπε το αντίθετο από εκείνο που στην πραγματικότητα σκέφτεται τους τελευταίους μήνες. Οι εκλογές -είπε- δεν είναι στο σχεδιασμό του, αλλά είναι τοις πάσι γνωστό πως αγωνιά διότι ενώ θέλει μανιωδώς τις εκλογές δεν του "βγαίνουν" τα νούμερα των δημοσκοπήσεων. Και εξαπολύει χωρίς λόγο επιθέσεις στο ΠΑΣΟΚ δείχνοντας έτσι την αμηχανία του για τις εξελίξεις που είναι δυσοίωνες για τον ίδιο και την παράταξή του.

ΠΑΧΙΑ ΛΟΓΙΑ

  • «Εκείνο που μας απασχολεί είναι η προστασία της οικονομίας, η προστασία της κοινωνίας».
  • «Δεν παίζω με το μέλλον του τόπου».
  • «Σενάρια, πυροτεχνήματα, τεχνάσματα άλλων κομμάτων δεν μας αφορούν. Δεν παίζουμε με κορυφαίους θεσμούς όπως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Όλα τα άλλα είναι χονδροειδείς ανευθυνότητες που εκθέτουν τους πρωταγωνιστές τους. Αυτά που εκτοξεύονται από το ΠΑΣΟΚ είναι πυροτεχνήματα».
  • «Δεν σκέφτομαι εκλογές. Η εκλογολογία δεν μας αφορά, δεν απασχολεί. Οι εκλογές δεν είναι στον σχεδιασμό μας. Τέρμα η συζήτηση αυτή».


3 comments:

monahikoslikos said...

Ο Καραμανλής ήρθε στην εξουσία υποσχόμενος την ανασυγκρότηση του κράτους και αυτό κάνει εδώ και 5 χρόνια...
Αλλά ως γνωστό αν δεν γκρεμίσεις το παλιό δεν χτίζεις καινούργιο...
Και τώρα είμαστε ακόμα στη φάση της ...κατεδάφισης.
Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

Νίκος Λαγκαδινός said...

Καλημέρα!
Πόσο θα κρατήσει η κατεδάφιση; Αυτό είναι ένα ερώτημα, αλλά ποιος θα το απαντήσει; Τέλος πάντων, μη νομίσεις ότι βλέπω και καθαρό ορίζοντα. Δεν έχω αυταπάτες...

monahikoslikos said...

Δυστυχώς ...συμφωνούμε!